Problem-podizaci stakala!!!!
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- altinjanin
- altinjanin
ne,sajla je ostala u vratima,imas 2 velika srafa koja odvajaju motoric od sajle...ma opet zeza,spusti ga,ali nece do kraja da ga zatvori,nego krci i onda moram rukom da ga na silu vratim,pojma nemam sta mu je sad!!!! nema zupcanik posebno,mora ceo motor da se menja...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- finaldesign
ako krci - zvuk struganja sajle o sajlu - onda ti je zapetljana sajla na onom malom koloturu koji se natakne na osovinu motora. to je kod mene bio slucaj morao sam mijenjati cijeli komplet trokut sajle...altinjanin wrote:ne,sajla je ostala u vratima,imas 2 velika srafa koja odvajaju motoric od sajle...ma opet zeza,spusti ga,ali nece do kraja da ga zatvori,nego krci i onda moram rukom da ga na silu vratim,pojma nemam sta mu je sad!!!! nema zupcanik posebno,mora ceo motor da se menja...
- altinjanin
- altinjanin
znaci,ako sam dobro razumeo i shvatio,kad krci i zapne staklo,nije motor,vec sajla tj.upetljala se,i mora komplet da se menja? jer ja sam proverio svaki motor,onako na prazno,i svi rade,bez ikakvih problema. nista nije puklo u motoru,svaki je ociscen,i dobro podmazan...koliko kosta ta sajla? ako je motor oko 3000,verujem da je upola jeftinije...
Re: problem-podizaci stakala!!!!
imam problem sa el.podizacima prednjeh levog prozora. skidao sam motor,ocistioga,proverio cetkice sve je oke. probao sam motor na 12v radi. kada sam vratio u auto nije radio. proverio sam dzek sto dovodi struju do motora ne radi. pogledao sam prekidac i sve stoji na svom mestu,samo struje nema 
- finaldesign
Re:
kupuje se taj "trokut" sajle, to je cijeli komplet u biti... nije jako skupo, u HR je oko 30euraltinjanin wrote:znaci,ako sam dobro razumeo i shvatio,kad krci i zapne staklo,nije motor,vec sajla tj.upetljala se,i mora komplet da se menja? jer ja sam proverio svaki motor,onako na prazno,i svi rade,bez ikakvih problema. nista nije puklo u motoru,svaki je ociscen,i dobro podmazan...koliko kosta ta sajla? ako je motor oko 3000,verujem da je upola jeftinije...
- altinjanin
Re: Problem-podizaci stakala!!!!
Ako motor radi,onda je problem do prekidaca,nema kontakt,i ne daje struju,moras skinuti onu tablu gde su prekidaci pa proveriti.Je l' samo taj ili jos neki zeza?
Re: Problem-podizaci stakala!!!!
samo vozacev ne radi,a kod suvozaca spusti mi prozor nekih 15-ak cm i onda se zaglavi. motor krci sve dok ne pustim prekidac da ne bih polomio onaj zubcanik plasticni. toliko se zaglavi da nema sanse motor da ga podigne nego ja moram da vucem prozor rukama gore,a neko da stisne prekidac da podigne prozor. nisam stigao sada za vikend da pogledam da se nije otpustio jedan od ona dva sarafa sto drze ravno prozor. mozda je zbog njih?????