Veliki servis 1.6 16v
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Veliki servis 1.6 16v
Ne, radim prednje i zadnje koseve, sajtne i podsajtne. Pod mi je rekao da je dobar, ali videcemo kad ga bude zavrsio i kad ga bude detaljno pregledao.
Kosevi su mi bili bas losi, pogotovo zadnji.
Kosevi su mi bili bas losi, pogotovo zadnji.
-
Boki78
Sta ti je jos ostalo od stukturne limarije izuzev stubova i po neke gredice? 
Hehe
Pa to bi bilo to sto je ostalo.
Nisam voleo to sto moj cale nije toliko obracao paznju na auto i nije je odrzavao. Hteo je on da je proda sad, ali meni je bilo zao. I onda mi je rekao evo ti pa je ti sredjuj mene vise ne interesuje.
Inace ako mozete sad da mi kazete za veliki servis, sta bi sve trebalo zameniti? I naravno koje biste mi vi proizvodjace preporucli da kupujem? Jer bih opet hteo da kad ga odradim da ne razmisljam puno kad je u pitajnu zupcasti i ne bih da kupujem neke budzet varijante.
Da bih znao koliko bi mi otprilike trebalo za delove. Jer sam svakako mislio da to odradim sledeci mesec pa posle toga da se bacim na jos neko doradjivanje. Limarija i veliki servis su mi sad na prvom mestu. 
Pa to bi bilo to sto je ostalo.
Nisam voleo to sto moj cale nije toliko obracao paznju na auto i nije je odrzavao. Hteo je on da je proda sad, ali meni je bilo zao. I onda mi je rekao evo ti pa je ti sredjuj mene vise ne interesuje.
Inace ako mozete sad da mi kazete za veliki servis, sta bi sve trebalo zameniti? I naravno koje biste mi vi proizvodjace preporucli da kupujem? Jer bih opet hteo da kad ga odradim da ne razmisljam puno kad je u pitajnu zupcasti i ne bih da kupujem neke budzet varijante.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Menjaj:
-zupcasti kais
-kais alternatora
-oba spanera[rolera]
-vodena pumpa
-filteri-sva 4
-ulje
-proveri ulje u kocnicama
-proveri ulje u menjacu
-antifriz proveri[jacina]
-svecice
-kablove
-eh sad..sto se kvaliteeta tice,ja ne znam sta pametno da ti zborim...kod tebe je 1.6. motor koliko vidim?
-zupcasti kais
-kais alternatora
-oba spanera[rolera]
-vodena pumpa
-filteri-sva 4
-ulje
-proveri ulje u kocnicama
-proveri ulje u menjacu
-svecice
-kablove
-eh sad..sto se kvaliteeta tice,ja ne znam sta pametno da ti zborim...kod tebe je 1.6. motor koliko vidim?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
Boki78
Pa sad, ako je auto vec zapusten, a menja se vodena, onda je svakako bolje sipati novialtinjanin wrote:Menjaj:
OK, havla za info. Svakako sam mislio da menjam ulje u menjacu jer nije menjano bas dugo. A ulje u kocnicama cu reci da proveri ali ne bih sad menjao jer bas necu imati toliko love.
Nije, kod mene je 1.5 16v motor. Koliko svi ti delovi mogu da izdaju, otprilike ovako? I koliko se krecu ruke kod majstora da to odradi? Ja sam se nesto raspitivao i uglavnom su mi trazili oko 50€ jedan je cak trazio 80€, sto je po meni mnogo. Ali mozda i gresim. A za filtere si mislio da se menja filter ulja, vazduha, polena i koji je cetvrti filter?
@Boki78
Vazi menjacu onda i antifriz.
Nije, kod mene je 1.5 16v motor. Koliko svi ti delovi mogu da izdaju, otprilike ovako? I koliko se krecu ruke kod majstora da to odradi? Ja sam se nesto raspitivao i uglavnom su mi trazili oko 50€ jedan je cak trazio 80€, sto je po meni mnogo. Ali mozda i gresim. A za filtere si mislio da se menja filter ulja, vazduha, polena i koji je cetvrti filter?
@Boki78
Vazi menjacu onda i antifriz.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Koji je četvrti filter? Je li to misliš na filter zraka za kabinu (peludi)?altinjanin wrote: -filteri-sva 4
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- altinjanin
Filter benzina.Svakako i antifriz,zavisi kao je menjan,opet ako je prosle godine menjan,proveri samo,ali ako je stariji,promeni onda,dolazi zima.Znaci imamo iste masine
Pozovi par radnji,ne znam u kom si delu grada,pa stavi sve na papir.
Pozovi par radnji,ne znam u kom si delu grada,pa stavi sve na papir.
-
Boki78
To ulje da djumle izadje reda 300-400 dinarastolex wrote:A ulje u kocnicama cu reci da proveri ali ne bih sad menjao jer bas necu imati toliko love.
Inace ovi delovi+potrosni materijal su reda 150e (mozda sam nesto omasio, a ako jesam Poglavica moze da koriguje, on pati 11x muku
U principu za sve ovo treba okvirno 2-3h a radni sat ti ide od 10-25e
- altinjanin
Cekajte ,zbunih se,filter:-vazduha,ulja,benzina i polena tj.kabine. 
- altinjanin
-Boki78 wrote:To ulje da djumle izadje reda 300-400 dinarastolex wrote:A ulje u kocnicama cu reci da proveri ali ne bih sad menjao jer bas necu imati toliko love.
Inace ovi delovi+potrosni materijal su reda 150e (mozda sam nesto omasio, a ako jesam Poglavica moze da koriguje, on pati 11x muku) Sto se ruku tice, generalno je nezahvalno procenjivati tudji rad. Kod nekoga je i 30e za sve ovo previse, kod nekog je i 80 skroz na mestu.
U principu za sve ovo treba okvirno 2-3h a radni sat ti ide od 10-25e
Zivim na Vozdovcu, mada blizu mi je i Cvetkova pijaca. Pa ako imate neke radnje u tom krugu da su ok sa cenma, javite mi. 
Ako je toliko ulje za kocncie onda to nije puno, tako da bih mogao i njega da zamenim. Mislio sam da je skuplje.
Samo koje ulje tu ide, jel dovojlno na pumpi da trazim da mi daju ulje za kocnice ili treba neko posebno i koliko treba L? Za motor sam mislio da sipam polusintetiku, jer moj cale nije odavno menjao ulje i uglavnom je dolivao.
Jer koliko znam za sintetiku treba da sipam prvo tecnost neku da ispere motor pa onda tek to ulje i posle samo njega da sipam kad zafalim. Koja vi ulja koristite za motor, sintetku ili moze da prodje i jel dobra polusintetika?
Znaci za servis ce mi ipak trebati min 200€, a mislio sam da moze sve sa rukama da se zavrsi za oko 150€. Ufff samo troskovi sad, a novca nigde, a zelim da je sredim i utegnem malo.
@site admin
Drago mi je sto imamo iste makine
Ako je toliko ulje za kocncie onda to nije puno, tako da bih mogao i njega da zamenim. Mislio sam da je skuplje.
Znaci za servis ce mi ipak trebati min 200€, a mislio sam da moze sve sa rukama da se zavrsi za oko 150€. Ufff samo troskovi sad, a novca nigde, a zelim da je sredim i utegnem malo.
@site admin
Drago mi je sto imamo iste makine
-
Boki78
Imas Auto Disk na Vozdovcu u Vojvode Stepe 113 0113972101 0641689822. Ljudi su korektni i za preporuku. Delovi su kvalitetom kao i na ostalim ladaskim mestima, tj izmedju korektnog i katastrofalnog, tj kako ti se u datom slucaju zabode.
Sad pre nego sto uletis u celu pricu mislim da trebas da porazmislis. Ako ti je limarija trulex, u menjacu nije sipano ulje pitaj boga od kada, u motoru ulje dolivano, to znaci da ce ti veliki servis da bude manja stavka u investiciji. Cekaju te krupni limarijski radovi koji kostaju posetno ukoliko ih zelis iole normalno uradjene, verovatno te ceka generalka motora i verovatno otvaranje/zamena menjaca. Kad to sve bacis na papir daleko ti je isplativije (citaj mnogo jeftinije) da prodas tu ladu i skupis pare za istu takvu, ali u boljem stanju.
Sad pre nego sto uletis u celu pricu mislim da trebas da porazmislis. Ako ti je limarija trulex, u menjacu nije sipano ulje pitaj boga od kada, u motoru ulje dolivano, to znaci da ce ti veliki servis da bude manja stavka u investiciji. Cekaju te krupni limarijski radovi koji kostaju posetno ukoliko ih zelis iole normalno uradjene, verovatno te ceka generalka motora i verovatno otvaranje/zamena menjaca. Kad to sve bacis na papir daleko ti je isplativije (citaj mnogo jeftinije) da prodas tu ladu i skupis pare za istu takvu, ali u boljem stanju.
Vazi, pozvacu onda njih da vidim kako stoje sa cenama. Ako ti padne na pamet jos neki ti javi. I ako znate samo koje su marke dobre, koje bi trebao da gledam prilikom kupovine ovih delova.
Pa pazi limarija jeste bila trulex, ali nije bila ni toliko katastrofalna. Nasao sam nekog limara koji povoljno radi tako da i za ovo sredjivanje nece uzeti mnogo novca, mislio sam inace da ce me izadji mnogo vise. Trenutno je na sredjivanju i trebalo bi da bude jos malo gotov.
E sad ona je presla 200000km. Moj cale ju je redovno odrzavao jedno vreme, pa je je posle malo zapostavio. Inace je drugi vlasnik.
Iskreno nemam trenutno love u kesu kad bi ovu i prodao. A i pitanje je kad bih skupio i ole normalan kes za neki auto. Jer sam ja to mislio od plate do plate da je lagano sredjujem. Inace mehanika kao mehanika je dobra i lepo onda ide i ima plin. Jedino sto eto treba da odradim taj veliki servis. Menjac isto lepo radi, ne torkira. Nego sam ja hteo kad vec radim servis da zamenim odmah i ulje u menjacu.
Pa pazi limarija jeste bila trulex, ali nije bila ni toliko katastrofalna. Nasao sam nekog limara koji povoljno radi tako da i za ovo sredjivanje nece uzeti mnogo novca, mislio sam inace da ce me izadji mnogo vise. Trenutno je na sredjivanju i trebalo bi da bude jos malo gotov.
E sad ona je presla 200000km. Moj cale ju je redovno odrzavao jedno vreme, pa je je posle malo zapostavio. Inace je drugi vlasnik.
Iskreno nemam trenutno love u kesu kad bi ovu i prodao. A i pitanje je kad bih skupio i ole normalan kes za neki auto. Jer sam ja to mislio od plate do plate da je lagano sredjujem. Inace mehanika kao mehanika je dobra i lepo onda ide i ima plin. Jedino sto eto treba da odradim taj veliki servis. Menjac isto lepo radi, ne torkira. Nego sam ja hteo kad vec radim servis da zamenim odmah i ulje u menjacu.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Takve stvari možaš pomalo sam raditi. Zamjenu svih filtera, zamjenu svih ulja i sične jednostavne stvari, tako da možeš kupovati od mjeseca do mjeseca kako skupiš love. Mjesec dana više sa starim uljem u mjenjaču neće biti ništa.stolex wrote:Menjac isto lepo radi, ne torkira. Nego sam ja hteo kad vec radim servis da zamenim odmah i ulje u menjacu.
Odeš na www.autoprospect.ru i tamo imaš uputstva za sve radove. Ove jednostavnije možeš početi odmah bez ikakvog iskustva, a onda kako malo stječeš iskustvo pređeš i na kompliciranije. I ja sam počeo sam popravljati auto iz neimaštine, a ne zato što volim
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...