Visokonaponski kablovi
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Re: Visokonaponski kablovi
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Dobro me podsetište da ih promenim, osetim ponekada neki trzaj a potpuno zaboravih da sam Tesla kablove, koji su probijali, samo zamenio sa Flash, kojima se izolacija ljuštila. Užas...
Izmereni otpori. Ujednačeno i to poprilično kada se uzme u obzir dužina, vrlo mala razlika između zbira otpora vezanih kablova. Nadam se da će potrajati duže od Tesla t774s
Broj kabla - k Om
1 - 5,68
2 - 4,97
3 - 4,83
4 - 4,51
PS: Za Samaru su nešto ispod 2000 ali ih trenutno nema, imaju neki S-park za 900
Izmereni otpori. Ujednačeno i to poprilično kada se uzme u obzir dužina, vrlo mala razlika između zbira otpora vezanih kablova. Nadam se da će potrajati duže od Tesla t774s
Broj kabla - k Om
1 - 5,68
2 - 4,97
3 - 4,83
4 - 4,51
PS: Za Samaru su nešto ispod 2000 ali ih trenutno nema, imaju neki S-park za 900
Imaj me u vidu kad se pojave ......uplatim ti pare na racun pa da mi ih kupisbruyoni wrote:PS: Za Samaru su nešto ispod 2000 ali ih trenutno nema
-
Boki78
Koliko im je trebalo da probiju?bruyoni wrote:Dobro me podsetište da ih promenim, osetim ponekada neki trzaj a potpuno zaboravih da sam Tesla kablove, koji su probijali
to uopste nema veze sa probijanjem na samari boki lade sa direktnim ubrizgavanjem imaju modul paljenja sa povecanom strujom varnice i u zavisnosti od godista(i tipa modula) i podesavanjem jacine iste prilagodjavanjem
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
Uze mi Jeronimo reč iz usta za kablove za samaru.
Užas! Izgleda da nisam zamenio Tesla kablove sa onim flash nego ih samo obmotao izolacionom trakom. Kako? Zašto? Ne znam! U avgustu 2013. sam video kako probijaju tada su prešli nekih 30k km (dve godine) i znači evo služili su još 15-20k km... ali kako.
evo njihovih otpora
Broj kabla - k Om
1 - 10,1
2 - 8,49
3 - 7,13
4 - 14,8
Kakve su vrednosti čudi me da ranije nisam osetio trzanja. Za četvrti cilindar kratak kabl kao i za treći a najveći otpor, ovi ostali su ujednačeni. Vrednosti i za jedan i drugi komplet očitane u elektro odeljenju na istom uređaju, Fluke 87, tako da se vrednosti ne mogu dovoditi u pitanje. Danas u povratku kući ne verujem da ću moći išta da osetim ali sutra bih trebao da stučem 400 km.
EDIT: Primeti se mirniji rad i na kratkom putovanju, taman da sutra doštelujem plin
Užas! Izgleda da nisam zamenio Tesla kablove sa onim flash nego ih samo obmotao izolacionom trakom. Kako? Zašto? Ne znam! U avgustu 2013. sam video kako probijaju tada su prešli nekih 30k km (dve godine) i znači evo služili su još 15-20k km... ali kako.
evo njihovih otpora
Broj kabla - k Om
1 - 10,1
2 - 8,49
3 - 7,13
4 - 14,8
Kakve su vrednosti čudi me da ranije nisam osetio trzanja. Za četvrti cilindar kratak kabl kao i za treći a najveći otpor, ovi ostali su ujednačeni. Vrednosti i za jedan i drugi komplet očitane u elektro odeljenju na istom uređaju, Fluke 87, tako da se vrednosti ne mogu dovoditi u pitanje. Danas u povratku kući ne verujem da ću moći išta da osetim ali sutra bih trebao da stučem 400 km.
EDIT: Primeti se mirniji rad i na kratkom putovanju, taman da sutra doštelujem plin
ima li neki konkretan razlog da se ne koriste stari kablovi sa bakarnim licnama unutra?
j***** auto bez kardana
- bruyoni
Smetnje zbog indukcije EM talasa. Takođe, nešto mi je elektroničar pričao da bakar počinje čudno da se ponaša jer iako dobar provodnik pri tako velikim naponima i brzinama pražnjenja gubi dosta od te svoje provodljivosti jer struja kreće da teče samo po površini. Za ovo objašnjenje me nemoj potpuno držati za reč, struja mi nije fah
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Evo rezultata sa mojih kablova neznam dali su dobri ili losi,is raloga sta bas se ne razumem u ove stvari.Broj kablova:
1 - 7.09 kOm
2 - 6.25kOm
3 - 4.54kOm
4 - 6.33kOm
I ako neko zna za Svecice koji je "idealni"otpor .Jas sam merio stare bili su oko 4.55" 6.55" 6.4" i 9.33" kOm
Dali otpor treba da bude veci ili nizi- bruyoni
Kablovi treba da imaju 10-20 kOm/m a svećice oko 4-6 kOm
-
Boki78
Jasno, hvala! Sta onda tacno znaci kad probije kabl na modernijem vozilu poput 11x?jeronimo wrote:to uopste nema veze sa probijanjem na samari boki lade sa direktnim ubrizgavanjem imaju modul paljenja sa povecanom strujom varnice i u zavisnosti od godista(i tipa modula) i podesavanjem jacine iste prilagodjavanjem
Tacno.bruyoni wrote:Smetnje zbog indukcije EM talasa.
Ako je cipelanova misao, nije neko cudo.bruyoni wrote:Takođe, nešto mi je elektroničar pričao da bakar počinje čudno da se ponaša jer iako dobar provodnik pri tako velikim naponima i brzinama pražnjenja gubi dosta od te svoje provodljivosti jer struja kreće da teče samo po površini. Za ovo objašnjenje me nemoj potpuno držati za reč, struja mi nije fah
To o cemu si pisao se zove povrsinski efekat. Naizmenicna struja nije iste gustine kada gledas poprecni presek provodnika. Gusca je pri obodu nego u sredini. Kako ucestanost raste tako se gustina struje oko centra smanjuje a oko povrsine povecava, da bi pri velikim frekvencijama provodnik sluzio samo za usmeravanje talasa koji ide po povrsini.
E sad kako klasicna mehanika ne poznaje takve frekvencije, te kako je 100Hz nesto sto u elektrotehnici generalno nije vredno pomena, sem eventualno u primerima za uvezbaanje nekog osnovnog matematickog aparata dalji zakljucak ti se sam namece.
- bruyoni
Odvali te tako prvo da sedneš kako bi ti se razbistrilo u glavi a onda odeš kod zubara na kontrolu jer do tada nikada nisi toliko jako stisnuo vilicu pa se može desiti da ti je koji zub puko.
MOJ POST PREBACEN U TEMU - SVECICE
Last edited by skora on Tue Feb 17, 2015 6:39 pm, edited 1 time in total.
-
Boki78
Planiras da udvostrucis vrednost svog auta?
BTW imas ladine kablove za samaru u auto disku, tj. barem bilo zadnji put kada sam mlatio praznu slamu sa reglerom...
BTW imas ladine kablove za samaru u auto disku, tj. barem bilo zadnji put kada sam mlatio praznu slamu sa reglerom...
- bruyoni
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=20&t=1376skora wrote:Ajd da pitam ovde posto je tema aktivna ....sta mislite o ovome za lajkehttps://www.kupindo.com/Autoelektrika/2 ... za-Gas-TNG