VODENA PUMPA ZA LAJKU 111
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: VODENA PUMPA ZA LAJKU 111
OK je cena ali poštarina ubija...
Rascho, gledao sam na e bayu ima dosta stvari za Samaru, ali koje se nalaze u Nemackoj. Da li bi postarina bila jeftinija da se isporucuje iz Nemacke u Nemacku, nego iz Nemacke u Srbiju npr? Verujem da jeste, ali gde da li mogu da vidim kolika je razlika? Imam drugara koji radi u Nemackoj i mislim da bi mogao da mi donese po neku stvar, ako se budem odlucio da pazarim nesto, ali ako usteda na postarini nije velika da on to preuzme u Nemackoj onda ne bih da ga cimam...
Samo Samara Srbina Spasava
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Poštarina je u pravilu bitno manja unutar zemlje u kojoj se prodaje.
Ispod slike imaš dva taba.
Prvi je Description i na njemu se nalazi kada otvoriš stranicu i tu vidiš opis predmeta, a odmah pored njega imaš Shipping and Payment, kada odeš na njega pokaže ti troškove poštarine, s tim da imaš padajući meni u kojem odabereš zemlju. Ako nema Srbije znači da ne šalje u Srbiju.
Ako gledaš stvari u Njemačkoj onda idi na www.ebay.de, daleko je bolji izbor, pogotovo za Ladu.
Prvi je Description i na njemu se nalazi kada otvoriš stranicu i tu vidiš opis predmeta, a odmah pored njega imaš Shipping and Payment, kada odeš na njega pokaže ti troškove poštarine, s tim da imaš padajući meni u kojem odabereš zemlju. Ako nema Srbije znači da ne šalje u Srbiju.
Ako gledaš stvari u Njemačkoj onda idi na www.ebay.de, daleko je bolji izbor, pogotovo za Ladu.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
rascho
Istina. Zato uglavnom naručujem stvari koje inače ne mogu nabaviti.bruyoni wrote:OK je cena ali poštarina ubija...
Iako često zna cijena biti sa poštarinom jeftinija ili tu negdje kao u Hrvatskoj, ovisi iz koje države šalju.
Npr. stvari za RC helikoptere su ubjedljivo jeftinije sa poštarinom kada ih naručiš iz Kine nego u HR, a i izbor je puno bolji.
Iz Njemačke uglavnom naručujem stvari za Ladu ili autoplin, cijena im je tu negdje (čak injektore za plin sam nabavljo dosta jeftinije iz Njemačke sa uključenom poštarinom) kao u HR, ali je izbor bolji, a i kvaliteta.
Vidim da i tamo ima dosta Master Sporta, a to mogu i ovde da nabavim i usrecim serascho wrote:Poštarina je u pravilu bitno manja unutar zemlje u kojoj se prodaje.
Ako gledaš stvari u Njemačkoj onda idi na http://www.ebay.de, daleko je bolji izbor, pogotovo za Ladu.
U svakom slucaju hvala ti
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Trenutno zivim vec u cetvrtoj drzavi (Srbija,Madjarska,Engleska i sad Nemacka),ista roba se razlikuje za zapadno i istocno trziste,mislim da je situacija i sa Master Sportom ista.Drugim recima,tamo se salje ili skart roba ili se na veliko negde proizvode falsifikati za sve sto nadju.Mozda gresim,ali sam tako primetio.Gago wrote: Vidim da i tamo ima dosta Master Sporta, a to mogu i ovde da nabavim i usrecim se![]()
U svakom slucaju hvala ti
- bruyoni
Pre je stvar u falsifikatima jer su kod nas posledice po prodavca koji je prodao falsifikat ili falš nepostojeće.
-
rascho
Meni se isto čini da su se kod vas falsifikati razmahali. Evo baš u ovoj temi o zupčastom kaišubruyoni wrote:Pre je stvar u falsifikatima jer su kod nas posledice po prodavca koji je prodao falsifikat ili falš nepostojeće.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=10&t=4098&start=60
malo niže kada se odskrola djmiros je postavio slike MasterSport remena SuperDrive koji mu je pukao jako brzo. Sasvim slučajno imam taj remen (naručen iz Njemačke) i nije niti nalik ovome sa slike. Također slika na MasterSport stranicama nije ni nalik kao ova od djmirosa (pošto im je SuperDrive kao malo bolja verzija on ima crveno bijele oznake po sebi, boje MasterSporta, dok je ovaj sa slike djmirosa sav crn sa jedva uočljivim slovima). Tako da mi to izgleda kao da se netko čak nije niti potrudio da napravi dobru kopiju.
A u istoj temi si i ti opisao problem sa kopijom Gatesa.
U nekoj drugoj temi (da ne tražim) se sjećam da je netko opisao da MasterSport diskovi nisu dobro nalijegali na glavčinu. Ja apsolutno sve dijelove od MasterSporta koje sam naručio po dimenzijama stvarno pašu u milimetar i nikada nikakvih problema sa postavljanjem (baš i ja imam MS diskove). Kao što sam već pisao, sve MS dijelove naručujem direktno iz Njemačke jer ih kod nas nema za kupiti, tako da sam siguran da su originali.
Ja sve sto sam kod Maka kupio a da je od Master Sporta je upakovano u kutije, da li crveno sive ili crveno bele, nisam siguran. Ovakve su kutije npr:
http://www.ebay.com/itm/Olfilter-fur-La ... 1e75305232
Do sada nisam imao problema sa tim proizvodima, nego sam citao da se drugi zale.
Ali zato nesto sto nije od Master Sporta, mislim da fusare opasno. Uzeo sam neko crevo za rashladnu tecnost, na njemu je samo zalepljena mala nalepnica da je proizvodjac VAZ a uvoznik Mako, a crevo kosta 190 dinara.
http://www.ebay.com/itm/Olfilter-fur-La ... 1e75305232
Do sada nisam imao problema sa tim proizvodima, nego sam citao da se drugi zale.
Ali zato nesto sto nije od Master Sporta, mislim da fusare opasno. Uzeo sam neko crevo za rashladnu tecnost, na njemu je samo zalepljena mala nalepnica da je proizvodjac VAZ a uvoznik Mako, a crevo kosta 190 dinara.

Rascho , ne znam da li si isao nekad na sajt Master Sporta, ali ako jesi mozda ces znati odgovor. Ja sam isao nekoliko puta, ali mi neke stvari nisu jasne.
Npr. ova pumpa za vodu za Samaru, uopste ne pise ko je proizvodjac http://www.ms-shop.eu/Water-Pump/offer- ... R-L-PCS-MS,
a npr za ovaj alternator pisu proizvodjaci, ali ne pise koji kupujes ili to valjda mozes da odlucis, tj da izaberes od dole ponudjenih kada hoces da kupis...
http://www.ms-shop.eu/Alternator/offer- ... -01-PCS-MS
I za Samaru ima dosta delova da uopste ne pise ko je proizvodjac... Ja shvatam da su oni trgovacka marka, ali bi trebalo da napisu ko je proizvodjac odredjenog dela...
Npr. ova pumpa za vodu za Samaru, uopste ne pise ko je proizvodjac http://www.ms-shop.eu/Water-Pump/offer- ... R-L-PCS-MS,
a npr za ovaj alternator pisu proizvodjaci, ali ne pise koji kupujes ili to valjda mozes da odlucis, tj da izaberes od dole ponudjenih kada hoces da kupis...
I za Samaru ima dosta delova da uopste ne pise ko je proizvodjac... Ja shvatam da su oni trgovacka marka, ali bi trebalo da napisu ko je proizvodjac odredjenog dela...
-
rascho
Pogrešno si shvatio. Ono što pišu proizvođači, nisu proizvođači tog alternatora, nego su oznake tog alternatora kod drugih proizvođača (zato piše crossreference number). Proizvođač je MasterSport, a gdje ga proizvode to je druga stvar.Gago wrote:Rascho , ne znam da li si isao nekad na sajt Master Sporta, ali ako jesi mozda ces znati odgovor. Ja sam isao nekoliko puta, ali mi neke stvari nisu jasne.
I Bocsh samo nalijepi svoje ime na mnoge stvari, ali bar znaš da onaj tko proizvodi pod njihovim imenom mora zadovoljiti određene standarde.
Taj webshop ili ne radi ili ne šalju van Njemačke ili je samo veleprodaja. U svakom slučaju ja nisam ništa uspio naručiti iz njega. Još dan danas imam narudžbu od prije godinu dana za koju piše da je obrađena, ali mi nikada nije stiglo da nešto platim niti je išta poslano (logično). S obzirom da su im cijene bez poreza mislim da se koncentriraju na veleprodaju.
Aha, ok hvala. Ja sam mislio da oni proizvode, a posle Master Sport pakuje i prodaje...
- bruyoni
Kad smo kod pumpe jesu li one iste za samaru i 11x sa 16V? Gledam sada slike nekih i da me rastave ne mogu da se setim jesam li stavio onu sa tri uške ili onu sa 4!
Sve bih rekao da je ona sa 3... ali ne mogu da garantujem
Sve bih rekao da je ona sa 3... ali ne mogu da garantujem
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Vidim da pricate oko kvaliteta i oroginalnost delova brenda Master Sporta.Ja zivim u Skopje -Makedonija ,kod nas ima brendiranu prodavnicu Master Sport delova.Koji prodaju isklucivo nivni brend.Cene su dosta niske,mogu reci i naj niske u odnosu sa drugim brendovima.
Primer: vodna pumpa za 16ventila je 960den ,1e je 61.8den ili 15.53eura.
Komplet rebrasti kais,roler,spaner i pk kais za 30eura.
Podavaci tvrde da je roba original is Njemacke.
Megutim do sada nista nisam kupio kod njih ,samo od jednog razloga da niko nije rekao nesto pohvalno za Master Sport.
Primer: vodna pumpa za 16ventila je 960den ,1e je 61.8den ili 15.53eura.
Komplet rebrasti kais,roler,spaner i pk kais za 30eura.
Podavaci tvrde da je roba original is Njemacke.
Megutim do sada nista nisam kupio kod njih ,samo od jednog razloga da niko nije rekao nesto pohvalno za Master Sport.
Je l' to niko u Makedoniji nista nije pohvalno rekao za Master Sport ili si tako zakljucio citajuci forum?
Ja za sada nisam imao problema sa njihovim delovima, mada sam i ja citao da su ljudi imali probleme...
Ja za sada nisam imao problema sa njihovim delovima, mada sam i ja citao da su ljudi imali probleme...