Savet

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

nikola110
Automobil: Lada 110

Re: Savet

Post by nikola110 »

Normalno je ako ti otisla sonda ili potenciometar za gasa

Tole
Automobil: Lada

Post by Tole »

A dali bi neko mogao vizuelno da mi prikaze ta dva dela gde se nalaze i kako izgledaju?

nikola110
Automobil: Lada 110

Post by nikola110 »

Kad ti ponovo zaglavi gas na visoke obrtaje odstekaj dzek na ovaj potenciometar http://auto.marine-news.biz/wp-content/ ... 78c8b1.jpg .. ako padne gas tj dodje ispod 1000 obrtaja onda menjaj potenciometar gasa. kad ostekas dzek sa potenciometra i kad dodas gas odjednom nece dobro da je primi bice trokiranja. moze se i tako da se vozi ako je naviknes ali to nije dobro za kompjuter jer moze lako da se pojebe.
Sonda ti je za elektronskog gasa i sauha.. kad palis kola ona regulise "prvog gasa " i je spusta u normalu. meni je problem bio takav da gas mi zaglavi na 2500 obrtaja nekad i jace. Jednom je bio do sonde jednom je bio do potenciometra. (kad sam imao problem potenciometra motor i trokirao u voznji nije primao gasa dobro i kad padne ler gasa u normali hoce da ugasi). proveri ti.. potenciometra mozes ugradit i od druge aute i nije skup.. dok sonde kod nas u skopju pre 2,3 god platio sam je oko 50e cini mi se.

Post Reply