Nemoj komplicirati, taj se problem lako riješi sa komadom crne izolir trake, a ako još svijetli, onda se stavi duplo.bruyoni wrote:Iščupaj lampicu iza check engine znaka.
Trza nakon dodavanja gasa
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Re: Trza nakon dodavanja gasa
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Nigdje nisam naišao na tu informacije, a da se može vjerujem da bi to pisalo na mnogim ruskim stranicama, tako da pretpostavljam da nema ta moguićnost.Andrej wrote:Jel na Ladama ima onaj fazon, kao na starijim Opelima, da se prespoji na OBD utičnici, pa MIL lampica trepće kodove greške. Tako je na starijim Opelima, na generaciji Astre G, se istovremeno drži gas i kočnica i da kontakt, onda lampica blinka kod greške.
Ako to može, očitaj sam greške, ili uzmi ove univerzalne OBD dijagnostike.... mnogo dobra stvar...
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
Iscupati lampicu ili staviti crnu izolir traku? A mogao bih i dobar crni flomaster upotrebiti. Naravno da je auto kao novi bio u servisu. Lepo su mi bili predali auto, kao problem resen, sve u redu, kao gorivo nije bilo najcisce. Napustim servis, lampica ne svetli, stignem kuci, ona se upali. I nove dve reklamacije su prosle sa istim objasnjenjem, da nikakva tehnicka greska nije uocena, uz napomenu da je opasno ako lampica pocrveni, a da ovako nije problem. I, onda ti ja dignem ruke. Mislio sam ici u neki privatni servis, ali puno obaveza i nisam bio. A auto stvarno odlicno sluzi. Mozda je bio proizveden za Finsku
, pa greskom otisao za Makedoniju,
a ugradjeni mu preosetljivi senzori
. Ko ce ga znati. Fabricki je imao japanske svecice! Kablove takodje japanske! Bosh bobinu i bosh benzinsku pumpu. Druga Lada je 8 ventila, kod nje skoro nikada ne zasvetli lampica, samo ponekad ako je zima, ispod nule, a krenem bez imalo zagrevanja.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Neće moći crnim flomasterom, bude suviše tanak sloj pigmenta pa se providi. Belilo pa onda na njega flomaster da ne štrči, to bi upalilo.
Ne znam kakav si konstruktivan odgovor očekivao kada nakon 12 godina upaljene check engine lampice nisi zatražio drugo mišljenje nego eto sad s neba pa u rebra predložite nešto kako da se ugasi ta lampica. Ako hoćeš da je rešavaš na slepo bez očitavanja greške Rašo je ostavljao dokument za servis i popravku ladinong sistema upravljanja motorom. Kreneš od prve strane, ima ih 214.
Ne znam kakav si konstruktivan odgovor očekivao kada nakon 12 godina upaljene check engine lampice nisi zatražio drugo mišljenje nego eto sad s neba pa u rebra predložite nešto kako da se ugasi ta lampica. Ako hoćeš da je rešavaš na slepo bez očitavanja greške Rašo je ostavljao dokument za servis i popravku ladinong sistema upravljanja motorom. Kreneš od prve strane, ima ih 214.
Ma nije vazno. Nisam ti ja nista nasekiran, niti trazim pomoc. Jednostavno sam se vezao za prethodne diskusije i spomenuo 112-ticu i njenu lampicu. A sto bih gubio vreme kada uistinu auto ne pravi problem? Kada vidim da lampica svetli, jednostavno znam da je stanje redovno i vozim dalje. U svakom slucaju, lampica je kvalitetna, buduci da vec 13 godina vredno svetli. 
-
Boki78
Na tvom mestu bih se zabrinuo da se lampica ugasi.
No kakvi su ti oni serviseri papci i prevaranti govori prica o tome da je problem ako pocrveni sto je nemoguce jer ispod sablona tog signala koja je narandzadte boje ide bela sijalica pa je jedini nacin da pocrveni farbanje sablona u crveno...
e ovo mi trebabruyoni wrote:Nisam se previše upućivao tu te lade sa ALDL priključkom ali mi se čini da su Rusi biserno stavili samo ALDL priključak a primenjuju OBD2 protokol jer u autu nema dodatnih komplikovanih sistema sa zasebnim kompijuterima.
Postoji adapter, nije skup ali ne znam kako radi, trebalo bi bez problema jer ELM čip sadrži dosta protokola za komunikaciju
http://www.ebay.com/itm/OBD2-12-Pin-OBD ... Sw9N1VshJd
misliš da bi šljakalo da se poveže na kineza blutut? da ne naručujem dzabe
- bruyoni
Trebalo, za to i služi. Ne mogu da garantujem ali nije neka para pa se može probati, ako ne radi na ladi daš na limundo 
-
masan_motor
Mi poručili pre dva meseca, još nam ništa nije stiglo a čini mi se da i neće, bačenih par ewra 
šta ste naručili, ovaj kabal ili blutut obd2?
ne znam da li ovaj isporučuje u srb..pitacu.
ne znam da li ovaj isporučuje u srb..pitacu.
-
masan_motor
Porucili obd 2 ali je zena birala boju, valjda radi ako uopste stigne iz kine
Pane nemoj da te lože, ta lampica uvek svetli i to je sasvim normalno kod lade. To ti je opomena za ceo zivot za sta si bacio pare
Pane nemoj da te lože, ta lampica uvek svetli i to je sasvim normalno kod lade. To ti je opomena za ceo zivot za sta si bacio pare
- bruyoni
Ne slušaj ovog seratora da je normalno da lampica svetli. Kod njega ok jeste, oči mu se cakle zbog mozga na rezervi.
-
masan_motor
Eto i bruyoni ti potvrđuje da je to tako, onog trenutka kada se ček endžin lampica ugasi mi odma vadimo protivpožarni aparat i čekamo neku eksploziju ili katastrofu u ladi 
Izgleda je i zabavno da svetli lampica. Kakvu li diskusiju vode vlasnici Rols Rojsa?
I jos nismo otkrili na ovom forumu koju bi alternativnu ekspanzionu posudu za antifriz mogil ugraditi u 110-ke, jer su ove u trgovini ocajnog kvaliteta.