stucanje lade 110

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

moze jedna pomoc oko izbora kablova u pitanju su Tesla i nude dve verzije
http://www.tesla-blatna.cz/en/vaz-2112- ... hicle,2949

E sad ko sto se vidi jedna je inductive core dok je druga resistive core. E sad koja je razlika i koje uzeti?

Hvala

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

Treba da menjam kablove na Samari, pa me interesuje da li si kupio Tesla kablove i koji tip? Gde imaju te kablove i koja im je cena? Unapred hvala :)
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

bruyoni

Post by bruyoni »

Ja sam ih nasao u NS u jednoj firmi sto se specijalizovala za Japance ali rade Tesla kablove, za ladu su se morali porucivati ali ih nije bilo u magacinu nabavljaca, tj. bilo bi ih ali tek za 10-14 dana. Mrzelo me da cekam pa sam uzeo Janmor kablove i za sd se pokazuju odlicno mada sam sacuvao onu krsinu od Flash-a u gepeku za ne daj Boze.

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

bruyoni wrote:J Mrzelo me da cekam pa sam uzeo Janmor kablove i za sd se pokazuju odlicno mada sam sacuvao onu krsinu od Flash-a u gepeku za ne daj Boze.
Ti si prvi na forumu koji se zali na Flash kablove. Koliko su ti trajali? Ja sam mislio da, ako ne nadjem Tesline, kupim Flash kablove jer su ih mnogi hvalili, a cujem da Lika nije onaj kvalitet od ranije.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

Pera

Post by Pera »

Flash je tesko sranje,traju maksimalno godinu dana i onda probijaju,ja nigde nisam cuo da ih je neko hvalio.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

samo shampion uzmi,silikonski,ja sam te stavio,jeste da su 2700,ali su odlicni.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Pera

Post by Pera »

NGK su najbolji,nije ni Champion bog zna sta.

bruyoni

Post by bruyoni »

Rale wrote:
bruyoni wrote:J Mrzelo me da cekam pa sam uzeo Janmor kablove i za sd se pokazuju odlicno mada sam sacuvao onu krsinu od Flash-a u gepeku za ne daj Boze.
Ti si prvi na forumu koji se zali na Flash kablove. Koliko su ti trajali? Ja sam mislio da, ako ne nadjem Tesline, kupim Flash kablove jer su ih mnogi hvalili, a cujem da Lika nije onaj kvalitet od ranije.
Ma to stavili ćaletu u ovlašćenom servisu. Trebalo da se menja a ja se razbolim i on odveze tamo. Za 6 meseci je jedan probijao dok je na drugom počela da se guli izolacija pa sam ih sanirao izolir trakom za 10kV i termo bužirom pa sad stoje ak ozatreba. Inače su ovi Janmor iznenađujuće kvalitetni silikonska izolacija u više slojeva i lepo zaštićene i krimpovane lule. Lika su jako dobri na njih nešto nisam čuo zamerke ali ih nigde nisam mogao naći, NGK je bio nekih 70€. Altinjanin gde si našao Champion za ladu?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

nasao sam u kit komercu,pre godinu dana sam uzeo,valjda ima i sad. 2700 sam platio.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

aleksa

Post by aleksa »

Ljudi imam problemcic.

Kad se auto dugo vozi i zagreje (sat,dva voznje),desi se da kad stanem npr. na semafor,auto pocne da gubi snagu,uopste ne prima gas. Onda moram da ga ugasim,i ponovo upalim i sve bude ok.

Jednom mi se desilo i na 100km/h,da je samo poceo da gubi snagu,i nista moram da stanem pored puta,ugasim pa upalim i sve ok.

U cemu je fora? :evil:

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Imao sam dva puta taj problem, resenja su bila sledeca:

1. zaprljana pumpa goriva. Majstor je skinuo, ocistio i razradio. Cena popravke 10 evra.

2. senzor ler gasa. Cena oko 900 dinara a mozes i sam da zamenis.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ljudi po ovome sto ste vi napisali doje mi da u opste ne razmisljam o kupovini priore ili kaline, neznam da li su sve te gluposti rusi promenili? Najvise me iznenadilo da na 110-modelu coveku crkne taj sugavi relej od 200din na povratku sa mora kod automobila starog 11 meseci?? :x Ipak prelazim na mazde, Made in Japan
Sledeci auto Priora coupe.

code76

Post by code76 »

Ljudi po ovome sto ste vi napisali doje mi da u opste ne razmisljam o kupovini priore ili kaline, neznam da li su sve te gluposti rusi promenili? Najvise me iznenadilo da na 110-modelu coveku crkne taj sugavi relej od 200din na povratku sa mora kod automobila starog 11 meseci?? Mad Ipak prelazim na mazde, Made in Japan
110ka je novi model, sa dosta noviteta i drugačijih rješenja u odnosu na stare modele. Normalno je da neka od tih rješenja nisu dobra, da se nešto nije izradilo kako je trebalo itd. Nevjerujem da su rusi vršili neka testiranja pojedinih djelova kako to rade jače firme, npr VW MB. Ali vjerujem da se greške saniraju u novim serijama pojedinih modela ili novim modelima. Valjda su zaključili da im motorić podizača nije dobro rješen ili da trebaju mjenjati njegovog dobavljača, i da su se u novim modelima, kalina, priora, taj i slični nedostaci uklonili, ili se bar uklanjaju. Ovako bi bar trebalo da se radi po mom mišljenju. A treba uzeti u obzir i uticaj Renola na politiku VAZa, oni su uvjek imali malo jeftinije aute a skuplje rezervne djelove na kojima se zaradjivalo. Mada, ako se uzme naš slavenski mentalitet, i način razmišljanja možda je pametno Zlatkovo razmišljanje o izbjegavanju novih modela Lade, da nemora mjenjati 30% djelova vozila a da nije prešo 50K km.

djmiros

Post by djmiros »

Lada 110 1.5 16V
Odskora imam sledeci problem. Kada ostanem sa manje od 10-tak lit. benzina i lampica pocne da sija (a i nemora) , ako dodam veci gas, motor izgubi snagu i auto staje, ali cim skinem papucicu s gasa auto moze da se vozi kao da se nista nije desilo. Danas sam krenuo sa malo benzina , uzbrdo i auto mi je dva puta stalo. Morao sam da se vratim na benzinsku pumpu i dopunio pun rezervoar 35 lit., sto znaci da je bilo oko 8 lit benzina. Posle toga normalno sam savladao uzbrdicu.
O Cemu se radi?
Last edited by djmiros on Sun Sep 12, 2010 7:31 pm, edited 1 time in total.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

mozda voda u rezervoaru....?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply