Jako nizak zadnji deo - pitanje

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Boki78

Re: Jako nizak zadnji deo - pitanje

Post by Boki78 »

choksi wrote:Prvo me je pitao da li imam plin i da nije neki amortizer iscureo pa mi to ponudio, mislim njemu bi bilo u interesu da proda opruge od 5000 pre nego distancere od 1500din.
Taman i da ti je amort iscureo nacito auto ti ne bi pao ni 1mm na kontu toga :) Opruge se mogu i praviti doneses uzorak i predlozis modifikaciju tipa oces tvrdju, duzu, kracu ...

http://www.oprugepikic.rs/index.html

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

U vezi onih distancera. (juče sam se raspravljao sa jednim prijateljem i na kraju je ispalo da je on valjda u pravu).
Ako se podigne amortizer sa donje strane, za toliko se digne ceo auto a opruge ostaju iste, tj ne sabijaju se ni opruge ni amortizer(jer su opruge dole okačene na amortizer a da su oslonjene na šasiju a da je amortizer posebno okačen onda bi se podizanjem amortizera promenio njegov hod) ; .

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

U pravu je prijatelj pošto je od samare pozadi kućište amortizera nosač opruge.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Stavio danas distancere, prvi utisci su super, primetno bolje upija rupe, lepše izgleda a i prednji kraj ne glisira više i čini mi se da je bolja i preglednost napred (možda sam i utripovao). Cena 800 din par kod rusa.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Odradi optiku prednjeg trapa što pre kao i regulaciju petog kočionog. Ja sam na onu pločicu što pritiska klip napravi i stavio podlošku od 1,5 mm.
Da trebalo bi da se radi sa merenjem pritisaka ali...

Post Reply