Trese u 4-oj i 5-oj brzini
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Trese u 4-oj i 5-oj brzini
I ja sam primetio da mi lada trese. Ali kad izbacim iz brzine ili samo stisnem kvacilo , nista se ne desava.
Sta mislite o ovome?
Sta mislite o ovome?
-
masan_motor
Ma te ruske korpe i zamajac su krš živi, čujete šta čovek kaže, kad pritisne kvačilo onda prestaje - tog trenutka menjač više nema vezu sa izvorom vibracija.
Ako si na stari istrošeni zamajac stavio novu krš korpu i lamelu... Ma možeš samo kod babavange da rešiš probl
Ako si na stari istrošeni zamajac stavio novu krš korpu i lamelu... Ma možeš samo kod babavange da rešiš probl
-
masan_motor
Isto, ja bio šokiran, majstor mi prvo rekao da pazim kako nebi probio pod dok pritiskam prvi putrascho wrote: 3. Zamjena seta kvačila - baš prošli petak, stavio Valeo i Lada klizi ko merdžan
Mekše mi kvačilo nego kod novog automobila sa hidrauličnim kvačilom
Ali za tu akciju ode oko 29.000 dinara, valeo set, nov zamajac ruski, novo ulje u menjaču i nova sajla kvačila sve sa rukama.
Posle nek mi neko kaže da je lada jeftina za održavanje, jeftini delovi blablabla jedino ako hoćeš da ti je kvačilo teretana i kada puštaš pažljivo, kreće ko iz katapulta hahaha.
Sve u svemu, lada je preskup auto za održavanje.
-
masan_motor
Lada ništa ne lupa preko neravnina, nigde lufta... Trese na 100 km na sat i prestaje na 110-20, stavljene pre 4-5 iljada nove zimske tigar gume 175/65/13 mislim. Zar je moguće da su se već izdeformisale pa tresu?!? Može li ta guma uopšte brže da se vozi? Znam da im je karkas užasno nekvalitetan ali ovo je ipak skoro nova guma?
masan_motor wrote:Lada ništa ne lupa preko neravnina, nigde lufta... Trese na 100 km na sat i prestaje na 110-20, stavljene pre 4-5 iljada nove zimske tigar gume 175/65/13 mislim. Zar je moguće da su se već izdeformisale pa tresu?!? Može li ta guma uopšte brže da se vozi? Znam da im je karkas užasno nekvalitetan ali ovo je ipak skoro nova guma?
ako trese i na 6o onda balansiraj
Nije sve bas tako
-
masan_motor
Ne trese na 60, počinje na 100 a na 120 prestaje. Ja sam to nekada davno imao na alu felnama koje su bile užasno loše i krivile se kao žvaka, počnu da tresu na 120 pa na 110 i tako na sve manjoj i manjoj brzini dok ih opet ne izbalansiram.
-
masan_motor
Gume su ipak 175/70/13.
Danas smo pričali, kaže da joj je lada tako tresla na 120 i onda su promenili neki nosač motora pa je prestalo. Dok ubrzava ništa ali kada se vozi konstantno istom brzinom onda trese. Primetio sam na putu da nekada trese a nekad ne! Fantastično! Ona pominje i neko opterećenje pod kojim auto ne trese tj kada je blaga uzbrdica a ubrzava se ako sam dobro razumeo.
Gume nove stavljene ali vidim jedan stari teg ( u beloj boji felne original) i pored njega još jedan novi?!? Prosto mi neverovatno.
Isto mi kaže da je kupila nove gume pošto je trap pojeo gume sa unutrašnje strane - otišla je samo na centriranje trapa i sve je rešeno?!?? Točkovi su se razilazili za 2 stepena ali ništa nema lufta? Ima li bre glupljeg auta od lade? Mislim vozio sam uglavnom nemačka vozila u životu i nova korejska ali ovo je katastrofa!
Danas smo pričali, kaže da joj je lada tako tresla na 120 i onda su promenili neki nosač motora pa je prestalo. Dok ubrzava ništa ali kada se vozi konstantno istom brzinom onda trese. Primetio sam na putu da nekada trese a nekad ne! Fantastično! Ona pominje i neko opterećenje pod kojim auto ne trese tj kada je blaga uzbrdica a ubrzava se ako sam dobro razumeo.
Gume nove stavljene ali vidim jedan stari teg ( u beloj boji felne original) i pored njega još jedan novi?!? Prosto mi neverovatno.
Isto mi kaže da je kupila nove gume pošto je trap pojeo gume sa unutrašnje strane - otišla je samo na centriranje trapa i sve je rešeno?!?? Točkovi su se razilazili za 2 stepena ali ništa nema lufta? Ima li bre glupljeg auta od lade? Mislim vozio sam uglavnom nemačka vozila u životu i nova korejska ali ovo je katastrofa!
-
Boki78
Pa vozi i nemacka kod njenih majstora pa ce postati katastrofa. Meni je veca katastrofa kad ti za 14k zavale krutu gredu, 1.2 motor i vodenu pumpu fenox style za plasticnim perajima i to zovu das automasan_motor wrote: Isto mi kaže da je kupila nove gume pošto je trap pojeo gume sa unutrašnje strane - otišla je samo na centriranje trapa i sve je rešeno?!?? Točkovi su se razilazili za 2 stepena ali ništa nema lufta? Ima li bre glupljeg auta od lade? Mislim vozio sam uglavnom nemačka vozila u životu i nova korejska ali ovo je katastrofa!
Inace kontrola i centriranje trapa je nesto sto spada u odrzavanje kola cak i kod das auta, sad sto ona otkriva toplu vodu za zakasnjenjem to je drugo ...
-
masan_motor
Ma kakvi, ja sam na nemačkom autu menjao gume i radi reda centrirao trap pa vozio 40.000 a posle neke sitnice menjao tipa manžetnu i šolje pa opet centrirao trap. Ovo je bre katastrofa jbt a auto pravih 70.000 km. Za ladu moraš da budeš doktor automehaničarskih nauka i milioner.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Ne moraš da budeš "doktor automehaničarskih nauka" samo je potrebno da se auto održava kako treba (od početka, a ne tek sad kada ima 70.000) i da se delovi menjaju na vreme. Problem je u tome što se u ovoj zemlji pod održavanjem podrazumeva zamena dela tek kad crkne, a ne onda kad je proizvođač to predvideo. Centriramo trap tek kad nam pojede dva para guma, sajlu kvačila menjamo kad pukne, modul paljenja/svećice/kablove kad motor počne da radi na tri cilindra, kočiono ulje menjamo kad iscuri (jer nismo ni kočiona creva zamenili na vreme), ulje u menjač samo dolivamo, polenski filter menjamo kad počne da smrdi u kabini... Za svaki deo je proizvođač auta ili tog dela predvideo na koliko km ili posle kog vremenskog perioda se menja. Ne možeš ti auto koji 10 godina nije održavan kako treba, sad da dovedeš u fabričko stanje. Možeš, al to će da te košta više nego da si sve radio na vreme. Koštaće i para i živaca.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
-
Boki78
Lada svakako nije cvece od auta, ali je daleko od katastrofe. Katastrofa postaje kad je dohvate eksperti u ruke kao tu njenu. Ali u tom slucaju svaki postaje katastrofa. Problem je i odnos vlasnika prema autu. Kad na vagenu nesto zacvili odmah se hvata za glavu, a kod lade ide e to je lada. Jbg onda dobijes od nje to sto si joj dao ...masan_motor wrote:Ma kakvi, ja sam na nemačkom autu menjao gume i radi reda centrirao trap pa vozio 40.000 a posle neke sitnice menjao tipa manžetnu i šolje pa opet centrirao trap. Ovo je bre katastrofa jbt a auto pravih 70.000 km. Za ladu moraš da budeš doktor automehaničarskih nauka i milioner.
-
masan_motor
Ajvanho de mi reci, kada je proizvođač predvideo da se menjaju glavni hladnjak i hladnjak grejanja? Kada se menja korpa lamele, zamajac i lamela? Kada se menja kugla? pločice i paknovi? Kada se kod lade centrira trap jer se eto, pojavi zazor od 2 stepena? Redovan servis podrazumeva ulje, filtere, svećice i kaiševe, sve ostalo je šta ti bog da a kada je lada u pitanju, nema boga 
Uhvatili ste se priče o majstorima a delovi krš katastrofa i na to se rus još uhvatio ćorava posla i ubacio elektroniku
Uhvatili ste se priče o majstorima a delovi krš katastrofa i na to se rus još uhvatio ćorava posla i ubacio elektroniku
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
S ovim se slažem, ali bih rekao da vlasnici VWa nisu toliko posvećeni održavanju, koliko uvjeravnjau svih nas ostalih da je njihov auto savršen unatoč vidnim manamaBoki78 wrote:Kad na vagenu nesto zacvili odmah se hvata za glavu, a kod lade ide e to je lada. Jbg onda dobijes od nje to sto si joj dao ...
Čak na forumima možeš naći primjere gdje za očiglednu grešku u proizvodnji vlasnici VWa brane VW, a krive "neodgovorne" dobavljače dijelova koji su uvalili loše dijelove VWu, a bez da je to jadni VW to znao
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Sve se to menja na ladi kad i ostalim proizvođačima, kada pokaže znake zamora ili kvara. Provera trapa se vrši jednom godišnje, što i piše u zabranjenoj knjizi svakog VW i Honda zilota tj servisnom uputstvu. Priče da u Srbiji nakon 40k km nije bila potrebna reglaža bacam u isti koš sa potopom, gorećim žbunjem i pravljenjem alkohola od vode.masan_motor wrote:Ajvanho de mi reci, kada je proizvođač predvideo da se menjaju glavni hladnjak i hladnjak grejanja? Kada se menja korpa lamele, zamajac i lamela? Kada se menja kugla? pločice i paknovi? Kada se kod lade centrira trap jer se eto, pojavi zazor od 2 stepena? Redovan servis podrazumeva ulje, filtere, svećice i kaiševe, sve ostalo je šta ti bog da a kada je lada u pitanju, nema boga
Ko što boki reče glavni problem Lade su vlasnici i majstori koji je održavanju po sistemu "lada je to" i onda kada kupe nekog proizvođača sipaju samo ono ulje koje piše na poklopcu isključivo iz konzerve i nijedno drugo
Vlasnicima VWa je saasvim normalno da TDI glava posle 130k km ima pukotine jbg žestoko nasvirana dizelka. Sasvim je normalno da se lanac istegli nakon 60k km ili da srče litar ulja na 1000 km, potpuno je OK da sve živo ima "modul" koji polovan košta 50€ koji uzrokuje greške po nasumičnom sistemu; ode modul podizača a danas se upali lampica za airbag, sutra upozorenja da je ne radi modul stop svetla a preksutra auto neće da upali jer modul ekrana dobija grešku koje nema pa šalje konfliktne podatke ECU-u koji to tumači kao napon od 10V i spasava elektroniku samospaljivanja. Istinit slučaj sa jednog V6 Tuarega pod garancijom, naravno dok se došlo do modula podizača auto je tri meseca išao pravac parking-dizalica, naravno na ručni pogon.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Evo pročitaj kad se centrira trap:masan_motor wrote:Ajvanho de mi reci... Kada se kod lade centrira trap jer se eto, pojavi zazor od 2 stepena?

https://s4.postimg.org/r0xfdt0r1/Lada_reglaza.jpg
A jel si siguran da si sipao rashladnu tečnost koju je preporučio proizvođač, i da si je menjao baš svaki put na vreme, i da si isprao sistem prilikom zamene, i da nije u sistemu bila voda (a pisao si da jeste viewtopic.php?f=10&t=6012&start=0) i dal ti je bio ispravan čep ekspanzione posudemasan_motor wrote:Ajvanho de mi reci, kada je proizvođač predvideo da se menjaju glavni hladnjak i hladnjak grejanja?
pa ti je auto digo temperaturu rashladne tečnosti (vode) nenormalno povećao pritisak u sistemu i od toga pukla i ekspanziona posuda?masan_motor wrote:Čekaj znači ona prelivna posuda za rashladnu tečnost tj čep mora da ima neki kao ventil ili ne?
Vidiš, sve je povezano. Ne uradiš nešto na vreme ili ne uradiš kako treba i onda ti zbog toga strada neki drugi deo, treći, četvrti...
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.