lada 110 instrument tabla
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: lada 110 instrument tabla
Na mojoj tabli postoji otvor ali nema drugog displeja.
DARE: Ovo dzekovi mi lice na sistem koji imaju obicni racunari na ventilatoru procesora. Pokusaj da crne poluge koje imas na dzekovima okrenes ka gore ili dole. Trebalo bi tako da se lako skinu.
Evo i meni par dana zeza brzinomer, probao sam onaj test i tu radi ok.Ali kad vozim pokazuje mnogo manje brzine, a kad turiram u mestu pokazuje brzine skoro ko brojeve obrtaja pa razmišljam da li je moguće da negde sa obrtomera dobija neki signal ili neka slična glupost?
++++++
Evo danas sam gledao i otkinute su dve žičice koje idu sa menjača ( sa onog džeka). Da li može da se skine u celosti taj kabal koji povezuje menjač i (valjda) inst. tablu. Pitam jer je umotan u sklop nekih kablova a sve je umotano u neku izolir traku, pa da li da krenem da sve to raspetljavam, jer ne mogu da priđem tom džeku, a koliko sam video teško da će to i moći da se zalemi.

++++++
Evo danas sam gledao i otkinute su dve žičice koje idu sa menjača ( sa onog džeka). Da li može da se skine u celosti taj kabal koji povezuje menjač i (valjda) inst. tablu. Pitam jer je umotan u sklop nekih kablova a sve je umotano u neku izolir traku, pa da li da krenem da sve to raspetljavam, jer ne mogu da priđem tom džeku, a koliko sam video teško da će to i moći da se zalemi.
-
SaleBeograd
- Automobil: Lada 110 1.5GLI
Cao, ja sam Aleksandar s Novog Beograda, imam 25 godina i vozim LADU 110 1.5GLI 16V metalik sive boje, pa me interesuje imam mali problem sa kontrolnom tablom, skala za gorivo mi uvek pokazuje kao da nemam goriva pa cak i kad sipam pun rezervoar, i nekad mi se desi da mi pokazivac brzine kretanja padne na nulu i kao da zalepi tu i nakon minut dva se vrati na odredjenu brzinu (zavisi koliko idem). Sto se tice ovoga za gorivo sam mislio da nije uredu plovak, ali sam posle proverio plovak je ispravan. Pa da li postoji neko resenje ili da uzmem drugu tablu?
Ne menjaj celu tablu,ili je plovak ili kretni kalem na pokazivaču goriva u inst.tabli.Pošto kažeš da si plovak proverio,proveri i kretni kalem
a moze biti i najobicniji los kontakt ili hladan lem...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Pre neki dan sam privremeno sredio to ( hvala poglavici na pomoći oko rasporeda žica), tako što sam skinuo džek, žice vezao na menjač uz pomoć malih buksni za zvučnike i sve izolovao trakom. Da li ima neko taj džek što ide na menjač ( isti je kao i onaj što se nalazi na levom krilu - neki datičnik..) ????.choksi wrote: Evo danas sam gledao i otkinute su dve žičice koje idu sa menjača ( sa onog džeka).
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Yuo welcome boss

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Moja lada 111 je iz 2000god. i imam staru tablu,da li mogu da je zamenim sa novom bez nekih prepravki na instalaciji?
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
trebaće ti verovatno elektro davač brzine (ako si sad na sajli)...
Ja imam sljedeći problem, ne radi mi osvijetljenje pređenih kilometara. Ima li neko savjet šta bi se trebalo uraditi?
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
promeniti sijalicu...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Upravo tako,crkla ti je sijalica displeja,ide mala ubodna,kao za sve ostalo na tabli i u prekidacima.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
A kako se mijenja ta sijalica, da li je komplikovano doci do te sijalice? Ne bih bas da cijelu tablu skidam zbog nje.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
skine se prvo onaj okvir oko kazaljki, drže ga 4 šrafa dva kod one providne plastike dva su kod onog poklopca volana, kad se to skloni onda satove drže dva šrafa i dva uvrnuta lima, kad njih izvrneš a limoe ispraviš satovi se izvuku i sa zadnje strane ćeš videti kućišta sijalica koja su na bajonet. Zakreneš ih i izvučeš, videćeš sijalicu, izvadiš pregorelu staviš novu.