Gasi se u toku voznje......pomagajte

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Gasi se u toku voznje......pomagajte

Post by bruyoni »

Pa dobro neće stati ima on svoju inerciju ali je sa tehničke strane motor ugašen sve dok u cilindru ne dolazi do sagorevanja tj dok ne isporučuje snagu.
Da motor samo stane treba da se desi neka teška havarija poput pucanja klipnjače koja se potom zaglavi na ivicu cilindra.
Slažem se da se prvo utvrdi ugasi li se samo od sebe dok se recimo vozi konstantim gasom ili kao što kažeš kada se pritisne kvačilo pa obratji padnu toliko naglo da ler gas ne može da ga zadrži.

joksacetka

Post by joksacetka »

rascho wrote:Kada kažeš da se gasi u vožnji, da li to znači da se stvarno ugasi u vožnji dok voziš 50/60 km/h, držiš stisnut gas i ne stišćeš kvačilo, ili to znači da se ugasi kada stisneš kvačilo, pa bi se obrtaju trebali zadržati na obrtajima ler gasa, a oni padnu na 0, pa se auto ugasi?
U prvom slučaju ti negdje gubi kontakt, jer čak i da prekineš dovod benzina, pri brzini 60km/h auto se neće ugasiti nego odlazi u cutoff, odnosno kočenje motorom. Jedini način da ga ugasiš je da isključiš kontakt.
U drugom slučaju može biti svašta, to ćemo onda rspravljati ako kažeš da je to u pitanju.
Kada primetim da guši, pokušavam da špricasm gasom, on i dalje guši i pali se chek ENGINE Pres na tabli i gasi se, onda ja stisnem kvačilo i izbacim iz brzine i stanem sa strane, isključim kontakt, pomovo uključim i upalim, krenem dalje, zatim se to ponovi i ja nekada uspem uzastopnim dodavanjem gasa da ga održim u režimu rada a nekada se opet ugasi.
Last edited by joksacetka on Tue Sep 16, 2014 10:09 pm, edited 1 time in total.
joksa

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Ako sam ja tebe dobro skužio to je ta situacija što je bruyoni opisao, tebi se ne gasi u vožnji nego se guši, a ugasi se kada staneš sa strane. Vrlo vjerojatno mu fali goriva u tom trenutku, kao što bruyoni reče. Znači može biti bilo što što sudjeluje u dovodu goriva do cilindara, znači pumpa benzina, injektori ili onaj regulator tlaka na railu.

Ako pogledaš u temu "Dijagnostika za Ladu Bosch MP7.0" tamo sam stavio dokument u kojem na stranici 63 možeš naći objašnjen dijagnostički postupak za sistem napajanja gorivom, ako ne želiš napamet mijenjati dijelove. Naravno ne moraš baš sve korake napraviti ali bar ćeš dobiti ideju šta i kako provjeriti.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

da mogla bi biti pumpa,ja sam pomislio da ti stuca pri dodavanju gasa...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply