Zamena step motora
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Zamena step motora
E,ovako posto trenutno nisam imao karburator sprej a ni vremena da skidam klapnu,iskoristio sam vd sprej,skinuo step,leptir ler gasa,veliko crevo sve to isprskao i cekao 10min,sve sklopio i pritom skinuo(neznam zasto ni sam) termostat ili kako se zove vec ima slika i auto je radio normalno dodavao gas i nije se gasio ali je radio ventilator na hladnjaku,kada sam ukljucio termostat poceo gas da dodajem on se ugasio. Sta to moze biti da li neko zna.
I da termostat na hladnjaku je ukljucen ne na hladnjak nego evo slika jer neznam kako da objasnim,da li i to ima veze sa ovim problemom koji imam vec duze vremena a niko nezna sta je,ni majstori ni bilo ko drugi.
I da termostat na hladnjaku je ukljucen ne na hladnjak nego evo slika jer neznam kako da objasnim,da li i to ima veze sa ovim problemom koji imam vec duze vremena a niko nezna sta je,ni majstori ni bilo ko drugi.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
WD nije isto tako da si sada više naneo štete nego koristi. Jeste da WD u sebi ima neki razređivač ali ima i mazivo koje je sada naneto na površinu i nakoje će se prljavština lepiti ko blesava.
Isključio si sa termodavača i kompijuter otišao u sigurnosni mod i on je upalio ventilator da radi da ne prokuva jer nema nikakv podatak o temperaturi. Šta ti je problem, nestabilan rad na leru? Pa može biti ako daje pogrešnu temperaturu ali ko što rekoh pre mislim da negde falšuje vazduh, ili možda protokomer ne valja
Isključio si sa termodavača i kompijuter otišao u sigurnosni mod i on je upalio ventilator da radi da ne prokuva jer nema nikakv podatak o temperaturi. Šta ti je problem, nestabilan rad na leru? Pa može biti ako daje pogrešnu temperaturu ali ko što rekoh pre mislim da negde falšuje vazduh, ili možda protokomer ne valja
Vazduh nije,gledao majstor sve zivo a protkomer navodno je dobar ocistio ga je. Ok ukljucio ventilator zbog toga a kako onda radi normalno bez termodavaca?
- bruyoni
Temperatura rashladne tečnosti je za kompijuter važan parametar uz pomoć kog se reguliše rad motora dok ne postigne radnu temperaturu
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
I šta bi na kraju, jesi li zamijenio taj senzor temperature?
BTW. U ovoj drugoj temi za dijagnostiku Boscha MP7.0 gdje sam okačio pdf dokument, na strani 76 tog dokumenta imaš tablicu temperatura i pripadajućih otpora, tako da čak možeš provjeriti ispravnost senzora, prije kupnje novog.
BTW. U ovoj drugoj temi za dijagnostiku Boscha MP7.0 gdje sam okačio pdf dokument, na strani 76 tog dokumenta imaš tablicu temperatura i pripadajućih otpora, tako da čak možeš provjeriti ispravnost senzora, prije kupnje novog.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Znaci ja nisam pametan,danas sam bio na dijagnostici i nista nije pokazala da nije dobro
.Sada sve vise sumnjam na ono sto je rekao "bruyoni " da je problem vazduh tj.da vuce negde fals,ali gde e to je sada misterija. Pitanje ako neko znam,kod obicnog plinskog uredjaja onaj deo koji se stavlja kao dodatak kada se ugradjuje plin, ide gde ide crevo od protokomera,da li tu moze da vuce vazduh i kako se to eventualno zatvara jer kod mene ima kao neka tri srafa ali mi je to nekako sumnjivo i labavo.Sutra mogu slikakti kako je kod mene pa da se vidi. Znaci ja ne razumem sta moze biti,dokle ne dodje do 90 i kusur stepeni on se gasi posle radi normalno. 
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
1. Poslikaj
2. Nemoguće je da dijagnostika ne pokaže nepravilnosti ako se auto gasi, vjerojatnije je da taj majstor ne zna gledati šta treba
3. Probaj ponovo otkačiti senzor temperature pa vidi da li radi tako
2. Nemoguće je da dijagnostika ne pokaže nepravilnosti ako se auto gasi, vjerojatnije je da taj majstor ne zna gledati šta treba
3. Probaj ponovo otkačiti senzor temperature pa vidi da li radi tako
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
- bruyoni
Uzmeš fajtalicu, napuniš je vodom i kreneš da prskaš svuda po usisnoj grani, prvo po spojevima pa onda po svemu ostalom. Čućeš kako motor promeni rad a i možda vidiš gde pušta.
Ovaj deo uokviren,juce sam mazao silikonom zbog eventualno vazduha,gde je ovaj jedan sraf ima ih tri,ali nista isto sve. Kako moze protokomer da se proveri sem dijagnostike,jer se desava nesto kada se iskljuci onaj dzek ili nista se ne cuje(vidi)?
Cemu sluzi ovaj deo sl. 1. ,bile su iskljucene buksne,kada su ukljucene cini mi se da je auto gore radio.
Jedno crevo sl.2. ide od motora, drugo prema sasiji.
Jedno crevo sl.2. ide od motora, drugo prema sasiji.
- bruyoni
uff kakva budževina. To treba povaditi i staviti sekvent
Crevo je vakuum crevo koje ide do regulatora pritiska ono na drugoj slici je predpostavljam vakuum prekidač za plin, možda on pravi probleme
Crevo je vakuum crevo koje ide do regulatora pritiska ono na drugoj slici je predpostavljam vakuum prekidač za plin, možda on pravi probleme
E ovako radio sam ponovo dijagnostiku i evo sta je izbacilo pod kojim brojem:
1602,o2o1,0134,0444,1140,0507,0202,0117,0123
U principu sve su greske koje se povremeno pojavljuju jedino sonda ne radi kako treba,valjda treba da radi na 2 neznam cega a radi na 0.85.
I sad jos ventili bi trebali da se presteluju,samo neznam da li se oni steluju ili ne(mada mi ovaj majstor rece da se steluju)
Sta mislite o greskama i savet neki.
Inace ako nekom u Nisu u okolini treba dobra dijagnostika ja sam je uspeo naci vrlo rado cu dati broj kome god treba.
1602,o2o1,0134,0444,1140,0507,0202,0117,0123
U principu sve su greske koje se povremeno pojavljuju jedino sonda ne radi kako treba,valjda treba da radi na 2 neznam cega a radi na 0.85.
I sad jos ventili bi trebali da se presteluju,samo neznam da li se oni steluju ili ne(mada mi ovaj majstor rece da se steluju)
Sta mislite o greskama i savet neki.
Inace ako nekom u Nisu u okolini treba dobra dijagnostika ja sam je uspeo naci vrlo rado cu dati broj kome god treba.
- bruyoni
1602 - Prekida mu se dotok stlne struje pa ECU gubi podatke
0201, 0202 - Loša dizna na prvom/drugom cilindru, premeriti otpor špulne
0134 - Prva lambda sonda, nema podataka sa iste
0444 - EVAP ventil ostao u otvorenom položaju
1140 - Nefunkcionalan proračun opterećenja motra (moguć uzroci: falš vazduh, neispravan MAF, senzor leptira, bregaste)
0507 - obrtaji na leru suviše niski
0117 - Slab signal sa senzora temeprature rashladne tečnosti, proveriti vodove
0123 - Visok napon na senzoru položaja leptira
0201, 0202 - Loša dizna na prvom/drugom cilindru, premeriti otpor špulne
0134 - Prva lambda sonda, nema podataka sa iste
0444 - EVAP ventil ostao u otvorenom položaju
1140 - Nefunkcionalan proračun opterećenja motra (moguć uzroci: falš vazduh, neispravan MAF, senzor leptira, bregaste)
0507 - obrtaji na leru suviše niski
0117 - Slab signal sa senzora temeprature rashladne tečnosti, proveriti vodove
0123 - Visok napon na senzoru položaja leptira
U principu samo ponavlja za lambda sonda,da li ona utice na rad kada se pali i vozi na plin? Jer kako mi je receno ona utice na rad na benzin(barem mi tako rekose u prodavnici). Nesto me buni stavke -1602- Prekida mu se dotok stlne struje pa ECU gubi podatke- i 1140 - Nefunkcionalan proračun opterećenja motra (moguć uzroci: falš vazduh, neispravan MAF, senzor leptira, bregaste).Jer senzor bregaste ja nisam mogao naci.
Sta moze uticati na ove dve stavke?
Sta moze uticati na ove dve stavke?
- bruyoni
Dotok stalne struje, greška u kucanju. Kompijuter mora da ima stalno napajanje kako bi sačuvao neke podatke u memoriji vezane za ubrizgavanje i paljenje, ako ima prekida u napajanju oni se često brišu (može biti i da je akumulator često skidan dok se tražio kvar pa je to aktiviralo grešku)
Što se proračuan opterećenja tiče njega kompijuter stalno računa kako bi pravilno obezbedio gorivo i paljenje, proračunava ga iz senzora navedenih u zagradi, ako neki ne valja ili negde ima falš vazduha onda se proačun radi sa lošim podacima i ne oslikava stvarno stanje.
Što se proračuan opterećenja tiče njega kompijuter stalno računa kako bi pravilno obezbedio gorivo i paljenje, proračunava ga iz senzora navedenih u zagradi, ako neki ne valja ili negde ima falš vazduha onda se proačun radi sa lošim podacima i ne oslikava stvarno stanje.