Sumljam na senzor bregaste osovine
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
bortlonger
- Automobil: lada
Re: Sumljam na senzor bregaste osovine
bas tako... ajd posavetuj sta uraditi kad neko pise budalastine, tj savetuje i pomaze manje iskusne i samouke mehanicare da prespajaju tablu sa osiguracima (sto moze dovesti do strasnih posledica), da izvrse kaljenje svecica pri prvoj ugradnji (sto je cista budalastina) i sl.?
Last edited by bortlonger on Fri Mar 03, 2017 5:49 pm, edited 1 time in total.
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
masan_motor
SumLJam da si ti promenUo ikad točak, pre će biti da žena to radi 
-
travelman
Evo ja cu da te posavetujemajd posavetuj sta uraditi kad neko pise budalastine,
Prvo kupi zastitne naocare da ti one anode i katode ne prskaju u oci dok varis. Ocoravio si skroz, evo ti ripit ... bajdvej, pitaj masnog sta to znaci jer on izgleda barata stvarima koje su tebi strane iako je 21. vek ...
Sad soraj po masincima i ostaloj eliti koja je ovo napisala i sa kojom se masni druzi. Nemoj da se ponavljas ko papagajGeneralno vazi sledece iz sledecih razloga:
Za karike je pozeljno da sto pre po paljenju motor dodje na opterecenje maksimalnog obrtnog momenta u roku od 30-ak sekundi. Iz razloga sto ce proci kaljenje i ostaje memo efekat prve temperature na koju su naisle. Dakle u karikama ce ostati izvestan prednapon koji ce ciniti da isti motor po sledecem paljenju (i daljnjim paljenjima trosi manje ulja do ekspanzije klipa na radnu temeraturu.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
čoveče... Preša priča o karikama a ti guraš svećice u priču. Znaš li ti razliku između karike i svećice ili te zbunjuje isto ko razlika između 20W i 55W??
-
travelman
Nije poenta ni u karikama ni u svecicama. Poenta je u ovome ... Iz razloga sto ce proci kaljenje i ostaje memo efekat prve temperature na koju su naisle
Organizovacemo otvorenu tribinu a Preša ce da komanduje ... da pojasni kako je to kaljenje potrebno za karike a svecice su izvrnute ruglu.
To o svecicama nisam izmislio ja nego sam cuo na 3 razlicite strane od kompetentnih osoba koje se medjusobno ne poznaju. Ti kazes da je to sarena laza a onaj bortus ponavlja za tobom ko papagaj, neka se jave jos dve osobe koje ce potvrditi vasu tezu i ja se priklanjam vecini sto se tice misljenja.
Strumf i masni su van konkurencije ...
Organizovacemo otvorenu tribinu a Preša ce da komanduje ... da pojasni kako je to kaljenje potrebno za karike a svecice su izvrnute ruglu.
To o svecicama nisam izmislio ja nego sam cuo na 3 razlicite strane od kompetentnih osoba koje se medjusobno ne poznaju. Ti kazes da je to sarena laza a onaj bortus ponavlja za tobom ko papagaj, neka se jave jos dve osobe koje ce potvrditi vasu tezu i ja se priklanjam vecini sto se tice misljenja.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Biće memo efekta oblika zbog unutrašnjih napona koji ima svaki hrom opružni čelik nakon uticaja temperature.
Poistovećuješ karike i svećice, očigledno ne znaš o čemu pričaš.
Trojica su znači procenila da ćeš da padneš na žvaku... divno.
Poistovećuješ karike i svećice, očigledno ne znaš o čemu pričaš.
Trojica su znači procenila da ćeš da padneš na žvaku... divno.
-
travelman
Ma nije meni za tu trojcu nego sto mi je i Škora pricao istu pricu svaki put kada je muljao sa onim ladama. Zamenio sam mu svecice bar na 15ak lajki i svaki put je pevao istu pesmu, govorio je da nema veze da li je svecica bosnina ili neki oridjidji. Kaze, valja se da se okali.
U principu boli me uvo za kaljenje, treba da mi donese tj proda njegovu keramicku slavinu po nabavnoj ceni od 20e koliko je on platio pa cu ga pitati za svecice ... mozda ga nisam dobro razumeo pa da mi ponovi pricu a ja cu preneti vama ...
U principu boli me uvo za kaljenje, treba da mi donese tj proda njegovu keramicku slavinu po nabavnoj ceni od 20e koliko je on platio pa cu ga pitati za svecice ... mozda ga nisam dobro razumeo pa da mi ponovi pricu a ja cu preneti vama ...
-
masan_motor
20 evra za "keramičku" slavinu? Dal si ti lud, te slavine imaš na kp koštaju 1500-2000 din ja kupio jednu, izgleda LUKSUZNO i kvalitetno, lagana ko pero 
-
travelman
Pa to je slavina za grejanje samare, nije za tusiranje
... Iso Strumf AMGom u Segedin po nju, kaze da je oridjidji Germany ... valjda neka njihova firma pa izmedju ostalog pravi i za lajku. Tako bar on kaze.
Valjda me ne bi zajebo, ortaci smo. Mada ko zna, nema forumasa kog Strumf nije opleo po budjelaru
...
Valjda me ne bi zajebo, ortaci smo. Mada ko zna, nema forumasa kog Strumf nije opleo po budjelaru
-
bortlonger
- Automobil: lada
okalim ti malo zenski deo familije, pa da im ostane memo efekat prve temperature i cvrstoce na koju su naisle, a? sta kazes?travelman wrote:Nije poenta ni u karikama ni u svecicama. Poenta je u ovome ... Iz razloga sto ce proci kaljenje i ostaje memo efekat prve temperature na koju su naisle
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
-
travelman
Zenski deo moje familije te zove na kaljenje ... ajde svrati, cekaju te ... ko ispali, vaginica
....
-
masan_motor
Stavi elektromagnetne ventile šta se zaebaješ sa česmama 
BOKE
izgleda da ni ti vise neces da se zamlacujes ovim forumom.
BOKE
izgleda da ni ti vise neces da se zamlacujes ovim delom foruma.