Znas sta je mrtav amortizer, a ne losmasan_motor wrote:Odlični amortizeri, to je jedino što valja na ladi, pričam o autoputu. Po gradu kada prelazi preko neravnina, sve odradi odlično za taj nivo automobila, bez lupanja i ljuljanja. Znam šta je loš amortizer.
Trese u 4-oj i 5-oj brzini
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
Boki78
Re: Trese u 4-oj i 5-oj brzini
-
masan_motor
Kod brata bobana ne idem nikada a možda ni tada, jednom prilikom mi je na tom sranju od uređaja detektovao neispravne kočnice a 15 dana kasnije sam bez problema prošao tehnički pregled. Zanimljivo je da su prednji i zadnji desni točak "loše" kočili i naravno, ponudili su se da mi oprave u svom servisu hehe. Koliko li su naivčina na tu foru odvalili?
Loš amortizer lupa i ljulja, mrtav samo lupa i to kao da ih nemaš uopšte.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ma jok, jebe ga ravan put, ja sam letos zategao u rupu i od tad mi auto trese na većim brzinama a i sitne neravnine osetim, tako da pogledaj malo bolje amortizere, imam dve wintere na Fiesti, skoro su za bacanje i ni jedna nije kriva niti trese.
-
masan_motor
Ništa, ne gine gazelakomerc ovih dana i da ih smaram dok ne nađu šta nije ok jer takve vibracije sigurno su pogubne za ostale elemente sputnjika 112 
- aleko-2141
To će vide tek kad skinu amortizere tj odvoje od opruga, moji zadnji su losi, kad malo auto stoji, tek na treće ili četvrto stiskanje auta pozadi oni se jave
-
Boki78
Svako ima zute minute, i ja sam bio na tom uredjaju, sve sto je nasao je bilo 100% kako je receno, a nisu mi nudili nista. dobijes izvestaj pa ga resi gde god zelis. Sto se tehnickog tice bez problema ga prodjes i sa neispravnim kocnicama, cak i da iskljucis standardne metode varanja sa pristiksanjem valjaka plasticnim cevima, poturanjem tudjih rezultata,oni sami imaju proceduru kalibrisanja i kontrole koja se veoma cesto izfusari za medalju.masan_motor wrote:Kod brata bobana ne idem nikada a možda ni tada, jednom prilikom mi je na tom sranju od uređaja detektovao neispravne kočnice a 15 dana kasnije sam bez problema prošao tehnički pregled. Zanimljivo je da su prednji i zadnji desni točak "loše" kočili i naravno, ponudili su se da mi oprave u svom servisu hehe. Koliko li su naivčina na tu foru odvalili?
Inace ta prica sa amortizerima je malo na zalost dublja, svako lupanje, kao i svaka manifestacija koju ti cujes i veoma lako osetis je znak mrtvog amortizera. Kakav je los, pa los je onaj koji na brzu pobudu ima neodgovarajuci odaziv. To spoznas najlakse na instrumentu ...
-
masan_motor
Ma kakav instrument, da pojasnim, kakvi su bili novi, takvi su i danas. Eto ako su novi bili mrtvi e onda si u pravu. Pa valjda osetiš auto koji ne drži a naročito u krivini? Ma ne, to se vidi samo na uređaju.
-
Boki78
Kad ga osetis u krivini odavno je mrtav. No dzaba je pricati ovo expertu koji "zna" za transfer funkcije, odaziv na impulsnu pobudu itd. Ja kontam da bi se ti lepo slozio sa nasim windchill domacinom, kraljem fizike i spojenih sudova kod zamene antifriza u samari 
-
masan_motor
Onda sigurno znaš i neku laboratoriju koja pri svemirskim centrima vrši analize amortizera? Daj bre ne zaebavaj više 
-
Boki78
Ne zajebavam ni malo, nego postoji niz fenomena koji su lokalnim expertima nepoznati, a na zalost postoje. Naravno ima i onih koji ne postoje barem kada su kola u pitanu, ali ih lokalni eksperti znaju u dusu ala windchill efekat, hoce kazu da se smrzne antifriz u ladi ako se brzo vozi zimi, ako se sporo vozi nece

- aleko-2141
svaki auto moze da prezupci, prezupcila je meni fiesta, drugaru ST, reno je slab sa letecim lezajevima, turbine da ne pominjem, danasnja auta su sva od plastike, platis auto 20 000 eura ono plastika na vratima da se poseces, da je taj auto normalo odrzavan nikad ne bi zezao, to sto lomite kvake to mi tek nije jasno kad se vrata otvaraju i zatvaraju sa dva prsta na svakoj ladi koja postoji
-
masan_motor
Raspadale se kvake na samari, raspadaju se i na 112. Verovatno nije održavana hahaha
Sad se sprdam a nikada mi nije bilo jasno ZAŠTO na ladi one polugice jednostavno spadnu?!? Taman namestim spoljašnju kvaku a spadne unutrašnja hahaha pa opet rasturaj
Pa uzeš nov auto sa lancem kao što sam ja i nema zime
jbte kakav su ti to krsh uvalilimasan_motor wrote:Raspadale se kvake na samari, raspadaju se i na 112. Verovatno nije održavana hahahaSad se sprdam a nikada mi nije bilo jasno ZAŠTO na ladi one polugice jednostavno spadnu?!? Taman namestim spoljašnju kvaku a spadne unutrašnja hahaha pa opet rasturaj
![]()
meni nista od toga sto kukas mesecima ovde se ne desava
kvake su sasvim ok.
-
masan_motor
Polako videćeš, plakaćeš ko žena kad počnu da ti se raspadaju jedna po jedna 
-
masan_motor
Nego jel neko rešavao ovaj problem ili svi kulirate? Ovo se uglavnom oseti samo u izvangradskoj vožnji, znači dok konstantno ubrzavate vibrira a kada oduzmete gas ili pritisnete kvačilo - vibracije nestaju.
E pa evo na renault i fiat forumu se kuka o istom problemu: Krst poluosovine dobio lufta usled verovatno (ko bi reko) loše manžetne i nedostatka masti.
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... -ubrzanju/&
A što je svima različita brzina kada se pojavljuje vibracija to je različita ojedenost krsta. Logično zar ne?
Najbezbolnije je to proveriti umesto kompleta kvačila.
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... brzavanju/
Znači pravac kanal/dizalica i proveravanje lufta/ dodavanje grafitne masti u manžetne i zamena ako su pukle.
E pa evo na renault i fiat forumu se kuka o istom problemu: Krst poluosovine dobio lufta usled verovatno (ko bi reko) loše manžetne i nedostatka masti.
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... -ubrzanju/&
A što je svima različita brzina kada se pojavljuje vibracija to je različita ojedenost krsta. Logično zar ne?
Najbezbolnije je to proveriti umesto kompleta kvačila.
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... brzavanju/
Znači pravac kanal/dizalica i proveravanje lufta/ dodavanje grafitne masti u manžetne i zamena ako su pukle.