Ne normalno pada broj obrtaja
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Ne normalno pada broj obrtaja
Koliko je km prešao? Kada je počeo da se guši? Kad je menjan filter za gorivo? Svećice, kablovi... Jesu li čišćene dizne (jel uopšte multipoint ubrizgavanje?) Kakva je potrošnja?
Probaj da izvadiš utičnicu iz protokomera i da vozaš malo tako bez protokomera pa jevi ponaša li se isto.
Probaj da izvadiš utičnicu iz protokomera i da vozaš malo tako bez protokomera pa jevi ponaša li se isto.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
@ zmaju,struja te zeza najverovatnije,proveri svecice i kablove prvo,to ti je i najjeftinije,ako se isto ponavlja moguce da je famozni modul.Postoji mogucnost i da su ti dizne dobro zapusene.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
zamenuo sam protokomer
sada mi auto prima gas naopako i vuce kao lud. jedva da ga mogu ugusiti , sto inace ne radim... nov protokomer je resio stvar i uzeo oko 11.000din.iz dzepa 
nisi probao sa ciscenjem starog? ili je on skroz otkazao...
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
nisam pokusao.imao sam nov protokomer u garayi pa sam ga stavio. mada sada mi se s vremena na vreme upali check engine lampica ,radi par minuta i ugasi se,a nemam pojma sto. auto radi normalno...
nisi resetovao ecu posle zamene elektronskog sklopa(a moguce je i da je protokomer sa malo drugacijom karaktristikom vidi se po brojnoj oznaci sa donjeg dela kucista)...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
nisam pristalica ciscenja, obicno daje kratkorocne rezultate(film je osetljiv i reaguje i sa uljem i razredjivacima)...kao i razne eletronske zezalice sa promenama karaktristika istog...stefanm wrote:nisi probao sa ciscenjem starog? ili je on skroz otkazao...
kako da resetujem ECU?
najbolje dijagnistikom ali moze i skidanje minus kleme na par minuta...
Hitno mi trebaju ovi crtezi i podaci.nemanya wrote:Nadam se da ste obratili pažnju na o-ring koji dolazi na motor.Mora da bude perfektan. Ako dugo godina taj motor nije skidan,taj o-ring je upresovan i mora da se stavi novi,jer taj stari neće zaptivati.
I ima još jedna opcija koja može da pravi problem pri montaži motora za ler gas.
Vrh mora pri montaži da bude u tačno određenom položaju,tačnije osovina mora da bude "izbačena" na tačno određenu meru pre ubacivanja motorića u kućište.
Ako niste izmerili koliko je osovina bila izbačena kada ste skinuli motorčić,vrlo lako je moguće da sad ne radi kako treba ako ste je imalo pomerili ili ako ju je ECU možda pogrešno pozicionirao.
Sad sam jako umoran,ali mogu sutra da okačim crtež koja to mera mora da bude,ako vam treba.
I ako kupiš nov motor,a ne povedeš računa o ovome,ni on neće raditi kako treba.
Motor je najbolje postaviti u kućište kada kućište još uvek nije namontirano na vozilo.
Sta znaci O-ring
- bruyoni
Za mere nema potrebe, bitno je jedino nakon demontaže ili pre montaže novog ne siliti taj vrh da slučajno ne preskoči u telu motora.
O-ring ti je gumena zaptivka u obliku, kako joj ime kaže, slova O i kružnog preseka
O-ring ti je gumena zaptivka u obliku, kako joj ime kaže, slova O i kružnog preseka
- bruyoni
Pravim nesto sa drugarom an motoru pa mi zbog upotrebeljnih konektora pade ovo na pamet. OK verovatno ti do sada ne pravi problem, kukao bi.altinjanin wrote:Bryoni,pomagaj,j...ja da skinem i pukne mi ona plasticna zabica koja drzi konektor!,skinuo sam,ocistio,isprskao wd-om,ali sta da radim sada,vratio sam konektor do kraja,ali nema plasticne zabice da cakne...
Ovi konektori se zovu "Superseal plug" to je neki valjda Simensov patent ali ih dosta pravi i imaju od 1 pa do gomilu kontakta.
Ima ih u svim opremljenijim prodavnicama elektro opreme