Maximalna brzina

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
nikolabg

Maximalna brzina

Post by nikolabg »

Pozdrav ljudi......zanima me da li je neko testirao koliko lajka iz serija 211x moze da ide......ja sam isao 180 po autoputu.....nije bas najstabilnija...ali je ipak 180 km/h...

djmiros

Post by djmiros »

Sa mojom 110 sam isao kratkotrajno oko 185 na autoputu. Mislim da je to ipak puno. Lepo ide do oko 150-160 na oko 4200 obr/min.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Išao sam ja i 190 po njenom satu, ali mjerenje sa GPS-om mi je pokazalo da njen sat laže negdje oko 10%, tako da se to slaže sa maksimalnom brzinom iz papira koja je nešto ispod 170.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

180 - 185 - 190 - sad ja treba da kazem kako sam isao 200! :lol:
U ladi se covek nelagodno oseca pri takvim brzinama...
Ipak najprijatnija voznja na autoputu je do nekih 130-140km/h (oko 3500 obrtaja), a sve preko toga je buka!

Wolfy

Post by Wolfy »

Evo ako neces ti, ja cu da kazem da sam isao 200! :lol: po cajgeru, zakucano do kraja :mrgreen: naravno velika laz! realna brzina po gps-u je bila oko 185 mozda i malkice veca.
Naravno ta brzina je nepodnosljiva za neko normalno putovanje zbog mnogo dobre zvucne izolacije :roll:

nikolabg

Post by nikolabg »

nemojte da mislite da je i gps tacan....oni koji se koriste u komercijalnu upotrebu za tako male ralike prikazuju prilicno veliku gresku......a pogotovu ako se objekat krece velikim brzinama

Wolfy

Post by Wolfy »

Pa ne bi se bas slozio, u 99.9% slucajeva mislim da pokazuju tacnu brzinu, sem ako nisu bas neki tezak krs! provereno sa onim displej-radarima koji pokazuju koliko se kreces.
Jedina mana gps je sto ima kasnjenje pokazivanja brzine od 1-2s

nikolabg

Post by nikolabg »

To je mnogo teska tema da bi ovde diskutovali...preciznost ti zavisi od vremenskih uslova,broja satelta...waas opcije...brzine kretanja....ali veruj mi da ni vojska SAD-a nema toliko precizne uredjaje...njima je greska ispod 15m cinimi se...no nije bitno.....
usput.....ti radari su postavljeni da ne pokazuju pravu brzinu,da bi ti usporio....
njihova ideja nije da mere brzinu....vec poziciju...a za to moze da bude malo greske.....
ipak i ja sam primetio da lade malo lazu na cajgeru....posto su me par puta upucali radarom,a nisu zaustavili...a prekoracio sam sigurno za malo brzinu

Post Reply