Prednji amortizeri za Ladu 112
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Prednji amortizeri za Ladu 112
Došlo vreme i to da se menja (za sad samo prednji pošto su oni otišli) pa se sad razmišljam šta staviti. Nešto se nisam previše vukao po prodavnicama što zbog nenjanja vremena što zbog vrućina ali se po netu spominju Kayaba i Monroe kao adekvatne zamene.
E sad meni ne trebaju neke sportske poerformanse, više bi išao na udobnost, naravno ne želim baš ni "plivajući" pa su mi za oko zapali Kayaba Excel-G Gas-Cartridge plus koliko sam shvatio kod nas nisu skupi a i reklamiraju ih da povećavaju udobnost.
Kakve su vaše preporuke i iskustva što se tiče amortizera za 112?
Hvala
E sad meni ne trebaju neke sportske poerformanse, više bi išao na udobnost, naravno ne želim baš ni "plivajući" pa su mi za oko zapali Kayaba Excel-G Gas-Cartridge plus koliko sam shvatio kod nas nisu skupi a i reklamiraju ih da povećavaju udobnost.
Kakve su vaše preporuke i iskustva što se tiče amortizera za 112?
Hvala
- bruyoni
E ovako prcunjao sam po radnjam i nude mi sledeće, mislim nude dosta ali evo najznimljivije:
Master-sport - 1500 din
Monroe - 2600 din
Ruski original (neko troslovno ime ne mogu da se setim) - 4400 din
Za Master, nisam nešto o njim ni čuo a ni video, čitam ovde da je neko ugradio njihove amorte i još štošta i da su zadovoljni kvalitetom ali kako gledam njihov katalog to je Premium serija za koju nikako da provalim jesu li gasni ili uljni... ako neko zna nek pomogne i moleo bi Sasara da kaže traju li mu amorti i jeli zadovoljan nakon više od godinu dana.
Monroe su gasni, šta da kažem o monroe, neki ga vole neki ga mrze ja imama dobra iskustva sa njim na drugim vozilima, a ovi ruski oroginal šta ga znam eto neko 4-5 godina su otišli...
Raspitivao sam se za KYB ali niko ko ih ima ne radi za ladu tako da ne zna ni cenu da mi kaže.
Master-sport - 1500 din
Monroe - 2600 din
Ruski original (neko troslovno ime ne mogu da se setim) - 4400 din
Za Master, nisam nešto o njim ni čuo a ni video, čitam ovde da je neko ugradio njihove amorte i još štošta i da su zadovoljni kvalitetom ali kako gledam njihov katalog to je Premium serija za koju nikako da provalim jesu li gasni ili uljni... ako neko zna nek pomogne i moleo bi Sasara da kaže traju li mu amorti i jeli zadovoljan nakon više od godinu dana.
Monroe su gasni, šta da kažem o monroe, neki ga vole neki ga mrze ja imama dobra iskustva sa njim na drugim vozilima, a ovi ruski oroginal šta ga znam eto neko 4-5 godina su otišli...
Raspitivao sam se za KYB ali niko ko ih ima ne radi za ladu tako da ne zna ni cenu da mi kaže.
sta je bilo koje si amortizere stavio i odakle kupio.
treba i ja da menjam ali ovde u makedoniji samo Monroe.
A treba da menjam i zadnje opruge pa ako neko zna gde u SRB prodaje neka mi kaze
treba i ja da menjam ali ovde u makedoniji samo Monroe.
A treba da menjam i zadnje opruge pa ako neko zna gde u SRB prodaje neka mi kaze
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
hmm ovako:
za ladu 110 zadnje spirale lesjofors 4247004 prema akadia.ru.
E sada na kayaba cross reference za ove spirale daje pored drugih i (spidan, sachs ....) i tojota 48131-02640 a te spirale koristi corola 1997-2000.
hmmm sta vi mislite????
za ladu 110 zadnje spirale lesjofors 4247004 prema akadia.ru.
E sada na kayaba cross reference za ove spirale daje pored drugih i (spidan, sachs ....) i tojota 48131-02640 a te spirale koristi corola 1997-2000.
hmmm sta vi mislite????
nekog muci gvozge a nekog gake
- bruyoni
Na kraju ništa. Bilo je neko čudno trešenje što sam pripisivao amotizerima ali je na kraju ispalo da mi je jedna felna skroz izgubila oblik pa kad je ona zamenjena sve se vratilo u normalu. A amorte za svaki slučaj ćale proverio kod jednog prijatelja i sasvim su solidni pošto oba imaju oko 90% prijanjanje. Teo sam da ih menjam reda radi ali pošto sad imama u planu da prodajem Ladu nešto me mrzi. Mada sad kad bih menjao išao bi KYB ili Bilstein, a za Monroe sam se naslušao horor priča.
- bruyoni
Sachs i li da rizikujem da probam Mastersport?
KYB sam se zajebo što nisam kupio koad sam mislio da mi trebaju jer sad ne mogu da ih nađem po normalnoj ceni oko 7000 mi traže za komad dok bi Sachs dobio za 5700. Mislio sam da rizikujem sa MS pošto je lada kao na prodaju pa ne znam kolko ću je još vozati, komplikovana priča, ali je ja vozam i ugrađujem plin itd pa reko da odradim. Nazad ću da stavim MS, ali se dvoumim za prednje.
Ako znate još kog proizvođača slobodno predložite i naravno gde da ga uzmem. Monroe bi zaobišao, nekako sam se naslušao previše loših iskustava sa njima
KYB sam se zajebo što nisam kupio koad sam mislio da mi trebaju jer sad ne mogu da ih nađem po normalnoj ceni oko 7000 mi traže za komad dok bi Sachs dobio za 5700. Mislio sam da rizikujem sa MS pošto je lada kao na prodaju pa ne znam kolko ću je još vozati, komplikovana priča, ali je ja vozam i ugrađujem plin itd pa reko da odradim. Nazad ću da stavim MS, ali se dvoumim za prednje.
Ako znate još kog proizvođača slobodno predložite i naravno gde da ga uzmem. Monroe bi zaobišao, nekako sam se naslušao previše loših iskustava sa njima
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- altinjanin
Nasloni se na jedan deo kola,npr.haubu,i pritiskaj tezinom 5-6 puta,ako tesko ize,tj,ako osetis otpor,onda nemas brige,dobri su,a drugo kad vozis cuje se lupkanje i osetis svaku rupu,znaci bitno je da bude otpor. mislim da bi trebali da izdrze i preko 100 000
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin