aditivi koji se sipaju u rezervoar
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
aditivi koji se sipaju u rezervoar
da li je neko probao da u rezervoar sipa aditive koji navodno ciste rezervoar od eventualnog pojavljivanja vode u gorivu, a ujedno kada stignu do motora cisti brizgaljke, poboljsava rad motora kod hladnog starta i jos ponesto... Tako pise na jednoj od bocica i navodno je pozeljno sipati ga na 10.000 km.
Da li ovo valja uopste koristiti i ako je neko koristio neka oceni koliko je zadovoljan sa sipanim preparatom.
Pozdrav.
Da li ovo valja uopste koristiti i ako je neko koristio neka oceni koliko je zadovoljan sa sipanim preparatom.
Pozdrav.
i leči šuljeve i čisti kvake...ciste rezervoar od eventualnog pojavljivanja vode u gorivu, a ujedno kada stignu do motora cisti brizgaljke, poboljsava rad motora kod hladnog starta
bacanje para. jedino sto vredi sipati je octane booster, ima da ti ide auto k'o nezdrav ali ces posle da stelujes ventile...
to za vodu, moze eventualno nekako da je veze za gorivo i protera kroz motor. zelis li da ti voda prodje kroz ceo sistem da bi na kraju izasla na auspuh? nesto mi se cini da je bolje jednom u 10 godina skinuti rezervoar i ocistiti ga.
j***** auto bez kardana
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Problem s tim aditivima je što bi oni trebali djelovati preventivno, tj. ako ti je već nešto u sistemu sjeb... aditiv ga vjerojatno neće popraviti, pa će onaj tko ga je probao reći "sranje, bacanje para". A ako aditiv sipaš redovito i sve ti radi, onda ne znaš da li je to zbog aditiva, ili bi sve radilo i bez njega. Npr. na jednom hrvatskom forumu tip je napravio pokus sa nekim mazdama i aditivom flashlube, koji služi sa čuvanje ispušnih ventila, pogotovo kod auta s plinom. Mazde je rastavljao nekoliko puta nakon pređenih xxxx (ne sjećam se točno koliko) kilometara i svaki put je mazda koja je koristila flashlube imala manje odstupanje zazora ventila od normale.
Sada ti možeš zaključiti da je ona uvijek vožena pod manjim opterećenjem, pa eto desilo se tako, a možeš zaključiti da flashlube radi.
No poanta je da će uvijek biti onih koji tvrde da je to bacanje para, i uvijek će biti onih koji tvrde da je to dobra prevencija.
Ako se odlučiš za korištenje aditiva ja ti preporučujem Liqui Moly. Oni su na dobrom glasu.
Sada ti možeš zaključiti da je ona uvijek vožena pod manjim opterećenjem, pa eto desilo se tako, a možeš zaključiti da flashlube radi.
No poanta je da će uvijek biti onih koji tvrde da je to bacanje para, i uvijek će biti onih koji tvrde da je to dobra prevencija.
Ako se odlučiš za korištenje aditiva ja ti preporučujem Liqui Moly. Oni su na dobrom glasu.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
hmm auto redovno palim na benzin.
a aditive stavljam samo u leto kad idem na odmor i provozam jedno max. 100 km benzinom
a od aditive koristim liqui molly injection reininger ili ventil sauber.
a aditive stavljam samo u leto kad idem na odmor i provozam jedno max. 100 km benzinom
a od aditive koristim liqui molly injection reininger ili ventil sauber.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
- na benzinskoj me vole
JA sam sipao STP, Liqui moly .....
Iz osobnog iskustva dakle a i testvova na jednom fakultetu u Britaniji Čak i oni najskuplji tipa 25 eura su porez na budale. Bolje je za te novce promjeniti ulje u getribi ili staviti novi antifriz ili baciti u fontanu ako baš toliko smetaju...
Iz osobnog iskustva dakle a i testvova na jednom fakultetu u Britaniji Čak i oni najskuplji tipa 25 eura su porez na budale. Bolje je za te novce promjeniti ulje u getribi ili staviti novi antifriz ili baciti u fontanu ako baš toliko smetaju...
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: aditivi koji se sipaju u rezervoar
Altinjanin, jel koristiš i dalje injector cleaner. Idem na put za vikend, pa bih malo "produvao" brizgaljke.
Jedna bočica na pun rezervoar (40l) ?
Jedna bočica na pun rezervoar (40l) ?
http://www.palvet.webs.com/
- altinjanin
neeego sta,iako vozim na plin,sipam npr.skoro 30-ak litara benzina pred put i onda ga prebacim na auto-putu na benzin i cepam,malo mu ga dam po gasu
.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Treba treba . I ja to odradim , periodično. Neznam da li si video nekada svoj filter plina. Ja kad sam video moj filter naježiosam se. Plin je , kod nas,prljav sačuvaj bože.
- altinjanin
Jesam sad pre 20-ak dana kada sam radio redovan servis plina na 10 000,vrlo malo je bio prljav,ponavljam vrlo malo,cak su se i ovi u servisu moji majstori iznenadili,ali tako je.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
To je zato što redovno servisiraš plin. Na žalost ,ranije ,dok nisam znao da filter za plin postoji, imao sam manjih problema sa uređajem za TNG. Verujem da sam nekih 35000 vozio bez zamene filtera. Da vidiš kakav je onda. Samo od popa brada što ne ispadne. Takav "test" ne preporučujem nikome.
Žao mi je što ranije, kada internet nije bio toliko dostupan nije bilo ni toliko servisa koji su imali praksu da daju nekakvu brošuru sa elementarnim tehničkim podacima i informacijama bitnim za pravilan rad i održavanje plinskog uređaja.
Žao mi je što ranije, kada internet nije bio toliko dostupan nije bilo ni toliko servisa koji su imali praksu da daju nekakvu brošuru sa elementarnim tehničkim podacima i informacijama bitnim za pravilan rad i održavanje plinskog uređaja.