Zatim kada se zagrje na radnu temp, pa još par km posle toga počne da trokira.
To se naravno desilo ženi dok je vozila (znam da nije ona kriva, ali neću da joj kažem...
) , pa sam ja otišao po kola.Kada sam stigao - auto je bio hladan i normalno upalio. Posle 10tak minuta vožnje - trokira.
Stanem, skinem kablove, jedan po jedan, da vidim da nije neki probio...
citat iz teme "110-ka problem"
walter1 wrote:Vidi, to sa skidanjem kablova i probanjem da li baca varnicu je STROGO ZABRANJENO kod lade 110. Posledica moze biti otkazivanje centralnog kompjutera, a u najmanju ruku otkazivanje modula paljenja ("razvodnika paljenja"). Kod mene je su bili gotovo isti simptomi i ispostavilo se da je u pitanju modul paljenja. U Beogradu on kosta oko 80e.
...Au. Da sam znao - ne bih dirao. Ništa - sednem u auto i dovezem do kuće.
Bilo kako bilo - jedan cilindar ne dobija struju - bolje reći - jedan kabl ne dobija struju sa modula (dok nisam češljao ovaj forum, mislio sam da je to RAZVODNIK PALJENJA - ali mi se čini da ga većina ovde zove "modul paljenja" - grešim li?) - i to ovaj:

Sad, čitao sam (a i deluje) da je lako da se zameni - mogao bih sam to da uradim.
Ipak, pretpostavljam da je bolje da prvo odem na dijagnostiku, da ne bude ja zamenio modul, a ono mi u stvari bila ispumpana zadnja desna...
Dakle, dajte savet - da li mi je logika dobra:
Dijagnostika, ako je to - pazarim i menjam sam - ako nije... Ebg.
Može li preporuka gde da odem na dijagnostiku - trenutno sam na NBG kod fontane (da sa kolima, mada sam pročitao danas da nije baš pametno voziti tako) (do duše - počeo je da zeza na gazeli - par km pre nego što sam stigao...)
p.s. - zašto nije preporučljivo voziti tako? neravnomerno grejanje cilindara, ili možda zbog struje? Čitao sam da ako ode kabl može da crkne i modul jer nema gde da šalje energiju, a da može i komp da ode? Kako se manifestuje kada ode komp? Crkne od jednom ili trebam već sada da se plašim da je i kod mene on (pupupu) možda otišao, a ne modul?
p.p.p.s. - A sada - da izrazim svoje nezadovoljstvo što sam morao 2 sata da utrošim tražeći potencijalno rešenje za moj problem, a sve zato što sam fin pa ne bih da se ponavljam.
Skočio mi je pritisak na 200 kada sam uspeo da izgrebem neke podatke o sličnim problemima, a sve iza naslova "L110 problem", "auto mi se pokvario", "Šta li bi moglo biti"...
Aman ljudi!
Pa je li toliko teško napisati u naslovu kratak opis problema???
Prvo - štedite drugima vreme da ne čitaju celi post ako u startu ne znaju (možda vulkanizer ne zna oko struje, ali kada neki baja postuje "L110 - problem" - oće dobrica da pročita da slučajno ne trese volan, pa da i on pomogne...)
Drugo - ko god kasnije bude imao sličan problem - lakše i brže će naći već postovani.
Treće - neće se ponavljati postovi, forum se drži uredan, a ne kao u Egiptu na raskrsnici...
Ma moderatori su krivi. Kažem ja. Umesto da su u'vatili za uvce prvu dvojicu, i za primer ostalima poslali u ćošak, da vidiš kako bi ostali uredno stali u red i digli ruku da pitaju, a pre toga bi se uredno predstavili...