Elem, opet mi se javio problem sa grijanjem odn. negrijanjem.
Mjenjao sam jednom klapnu u granciji, kad je garancija istekla par puta mi se desilo da grijanje neće da radi, naravno uvijek kad mi je najpotrebnije, pa malo proradi, pa opet neće, pa kad je došlo ljeto, grijanje nikako da se ugasi, ...
E onda je dosao sledeći momenat.
Kad u bilo kom položaju ostavim regulator grijanja, (hladno ...18...20...22...24...toplo) kad se auto zagrije topao vazduh izlazi samo na lijevom otvoru ventilacije, dok na centralnom i desnom ide hladan vazduh. Naravno kad je napolju vruće i u centralnom dijelu ide vreo vazduh ali još uvijek nisam prokužio da li je to samo od vrelog vazduha izvana ili opet tjeranje inata i udaranje kontre.
Obzirom da je ova tema do sada ko zna koliko puta pokrenuta, u kojim sam imao i dosta učešća iznoseći ranije probleme, a konačno sam dobio popizditis i hoću da pranađem neko "trajnije" rješenje pa prije konačnog rasturanja (nadam se u narednih nekoliko dana) i pronalaženja klapne, ili bilo koji drugih elemenata grijanja, molio bih za još koju pametnu ideju šta uraditi.
Pokušao sam da izvadim jedinicu za regulaciju temperature tako što sam prvo izvadio sat i i signalnu ploču, međutim nisam uspio da otkopčam kablove, sa nadom da ću moći pregledati kontakte pa ih eventualno prelemiti, samo se opet isjekao i naravno
Da napomenem da se ventilatorčić na krovu u poslednje vrijeme jako čuje, te bih i njega morao srediti.