Nosac motora (gornji)
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- finaldesign
Nosac motora (gornji)
Otisao i meni nosac motora (gornji)... Sad me zanima jel ga tesko promijenit? Ocu li moc sam ili da idem u servise?
Ako koga zanima: manifestira se tako da se vidi da je razvaljena guma, odnosno popuca i ispadne pa vise ne zaustavlja gibanje motora naprijed-natrag. Isto tako vibracija se prenosi na ispuh i na spoj ispuha prije katalizatora - pa mi je i to stradalo.
Ako koga zanima: manifestira se tako da se vidi da je razvaljena guma, odnosno popuca i ispadne pa vise ne zaustavlja gibanje motora naprijed-natrag. Isto tako vibracija se prenosi na ispuh i na spoj ispuha prije katalizatora - pa mi je i to stradalo.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
- finaldesign
Nemoj da te to cudi....kod nas u SRB niko vise ne drzi delove na lageru.... ne samo za delove za kola, vec za sve zivo..... ode mast u propast....sto bi se reklo.....inace mislim da nije tesko menjati to ..... ja sam sam menjao donji nosac...samo dizalica i dva kljuca....a za gornji nisam siguran posto mi ga je menjao stric....ali je verovatno ista procedura.... Ako kosta 20e sa zamenom,nemoj se patis....mislim da je deo 18e
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
@finaldesign: Ako pričaš o Adria Ladi onda nisu jedini :-) i da u silaznoj su putanji. Odi u Magdić u Vukovarskoj, oni bi trebali imati, a i ovi iz Adria Lade kupuju u Magdiću, vidio sam ih par puta. Inače sada je glavni uvoznik Bugatti Osijek (http://www.bugatti.hr). A servis je Lada Auto (http://www.lada-auto.hr) na Savici.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- finaldesign
jeli? to nisam znao... Za magdica znam tamo idem inace ali me hebe sto rade do 3 i to samo radnim danom, pa mi je to nemoguca misija.rascho wrote:@finaldesign: Ako pričaš o Adria Ladi onda nisu jedini :-) i da u silaznoj su putanji. Odi u Magdić u Vukovarskoj, oni bi trebali imati, a i ovi iz Adria Lade kupuju u Magdiću, vidio sam ih par puta. Inače sada je glavni uvoznik Bugatti Osijek (http://www.bugatti.hr). A servis je Lada Auto (http://www.lada-auto.hr) na Savici.
- finaldesign
koji donji? moja 111ica je 16V, jel imas neku sliku mozda?bruyoni wrote:Usput stavi i onaj donji koji ide na menjag a inače ga nema na 16V modelima. Prilično umiruje ceo sklop motor-menjač i naročito rasterećuje koske. Ja ga vozam već šest meseci i nikakvih problema nema a čak se i menjač smirio i vibracije smanjile.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Nosac motora (gornji)
Jel probao neko da ispuni taj nosač poliuretanom umesto gumom? Nešto sam bio ispod kola da vidim i snimim da je donja koska prilično propala pa ću je večeras zameniti ali mislim da uzmem staru i da nešto sa tim odradim, nešto gledam i vidim da ih ispunjavaju lepkom za šoferke, kao izdržljiv je jako
Da znam da će biti malo tvrđi ali ono...
Da znam da će biti malo tvrđi ali ono...
- finaldesign
poliuretan je sigurno daleko izdrzljiviji od obicne gume koju stavljaju na taj nosac....
da ali je i tvrdzi,
tako da ako stavis poliuretan stradace ti drugi nosaci a i motor ne ce imati puno masta za vibriranje.
tako da ako stavis poliuretan stradace ti drugi nosaci a i motor ne ce imati puno masta za vibriranje.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
To znam, zato ga ne bi ispunjavao celog, tj ostavio bi dobar deo postojeće gume sam obi okolne šupljine ispunio, da ga malo očvrsne.
Hoću da probam ali tražim okolo ko ima malo lepka za šoferke jer mi se ne isplati da kupujem celu tubu, propašće jer mi treba možda 100g
Hoću da probam ali tražim okolo ko ima malo lepka za šoferke jer mi se ne isplati da kupujem celu tubu, propašće jer mi treba možda 100g
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ja sam baš jučer ugradio ovaj donji, kojega nije originalno bilo, a bruyoni ga spominje. I prvi dojmovi su super. Vibracije su se smanjile (odnosno možda bi ispravnije bilo reći promijenile). Tako da je sada čitav motor, a time i auto, mirniji. Mislim da se i potvrdila moja teorija, da dobar dio vibracija koje sam imao prilikom vožnje od 100-120km/h dolazi upravo od motora, odnosno vibracije započnu od točkova, ali motor očigledno rezonira sa tom frekvencijom i čitav auto se počne podosta tresti. Moja sumnja je bila na motoru, jer su vibracije najviše ovisile o režimu vožnje, da li je naglo ubrzanje (u ovom služaju vibracija skoro da i nije bilo), da li je kočenje motorom (najveće vibracije) ili je lagano ubrzanje. Naravno sa balansiranjem točkova se to moglo popraviti, ali se ubrzo vraćalo, tako da sam posumnjao da čim točkovi budu malo u disbalansu, prenesu vibracije na motor koje su očigledno bile blizu neke rezonantne frekvencije, pa se amplituda dosta poveća. Nakon stavljanja donjeg nosača, auto se smirio u tom režimu vožnje, pa mi je to dodatno potvrdilo moje sumnje (naravno s tim se i promijenila rezonantna frekvencija cijelog sustava, a i hvatišta sila). Jedino me je malo strah da upravo zbog promjene hvatišta sila i promjene prijenosa vibracija ne dođe do nekih nepredviđenih lomova, jer su rusi, očigleno, skinuli taj nosač kako bi "riješili" neki problem, a koji je vjerojatno bio povezan sa pucanjem nekog dijela. Eto sada sam malo nateoritizirao, a vidjet ćemo što će biti u praksi. Za sada sam zadovoljan 
E da, i plastika u kokpitu puno manje vibrira, pa imaš dojam da se voziš u kvalitetnijem autu
E da, i plastika u kokpitu puno manje vibrira, pa imaš dojam da se voziš u kvalitetnijem autu
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...