Korpa i lamela 112
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Korpa i lamela 112
dajte savet za kupovinu lamele za ladu 112. menjana je pre par meseci (8-9) i korpa i lamela. mislim da je lamela bila MS ,a korpa ne znam cija je. sada kje proslajfovala. 
Re: korpa i lamela 112
Moje iskustvo sa Ladama je da si miran samo sa orginalnim ruskim delovima-nista italija,francuska........ako znas nekog trgovca autodelovima recice ti tacno koje je orginal a koje ne....
mozda da pogledam na nekom auto otpadu od polupanih modela da skinem?
daj sliku te lamele i korpe i precnik. mora da pasuje od nekog krstenog auta
j***** auto bez kardana
moracu sutra da odem kod rodjaka da potrazim u radionici ako nije bacio pa cu slikati i izmeriti. cim nadjem slikam i kacim slike sa dimenzijama.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Sachs ili Valeo
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Nije MS tako loš.
Možda ti je loše urađena zamena...?
Možda ti je loše urađena zamena...?
nisam uspeo da pronadjem staru lamelu i korpu. rodjak mi je menjao lamelu i korpu on je inace auto mehanicar vec sigurno 15-20god.tako da ne verujem u lozu zamenu
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Pa pitaj ga jel poravnao zamajac.
Ako jeste,kupi kvalitetniju lamelu,ako nije onda će ti se brzo potrošiti svaka lamela.
Ako jeste,kupi kvalitetniju lamelu,ako nije onda će ti se brzo potrošiti svaka lamela.
Bože @zmaju pa kako ti to voziš? Kod mene lamela je prešla 70.000 pa još ne razmišljam o menjanju. Mada ću možda uskoro skidati menjač ali to je druga tema. Teže prima 1 brzinu. U zadnje vreme moram prvo ubaciti u 2 pa u 1 ili u 3 pa u 1. Ali otom potom , samo da dođem do para. A sada me interesuje kolika je minimalna debljina lamele?
dragan 112. ne povlacim rucnu,a da motor vuce ili da slajfujem do iznemoglosti. to ne volim. krenem normalno al onda stiskam po gasu samo tako. da pokazem kako lada drumom vlada
jedino sto volim je da izvlacim onako bas fino u svim brzimama al da slajfujem to ne. jbg.ne isplati se stavljati nove zglobove,krajeve spona malo je mozda skupo 
Zmaj 145 e onda si pazario neki škart od lamele i korpe. Moj stil vožnje inače onako penzionerski polako, bolje krenuti 2 min ranije. A kada vozim krećem sa malim gasom pa kada kvačilo redovno uhvati tek onda dodajem gas da auto vuče. Menjam brzine na nekih 3000 o-min. Ali isti sistem tek kada otpustim kvačilo do kraja tek onda dodajem gas. Ako ti je rođak automehaničar a nije hteo da te zaj....be . Onda je bila škart roba. Danas nije problem utisniti bilo koju oznaku, a roba sa nekog turskug buvljaka. Gledaj da nabaviš neki originalni deo. Pozdrav. 
Original,rusku lamelu "trosio" sam 75000, stavio sam MS-ovu i skoro ce 30000 kako je rabim. Počela je da kliza. Gledajuci po forumu ,zakljucio sam da je kod vecine kolega tako. MS traje plafon 35000. Tako, planiram da potrazim novu ,rusku, ili od nekog zapadnog vozila. Za neke delove, uspesno sam se konsultovao sa kolegama, samarasima jer dosta delova za Samaru pasuje za 110. Verujem da je tako i za lamelu. Treba pitati/proveriti. Lepo bi bilo kada bi neko ko se malo bolje razume u ove stvari proverio da li pasuje lamela za golf 2 ili sl.
http://www.palvet.webs.com/
sachs, ili valeo od zapadnjaka,nacalo ili vaz inerservis od rusa ili ORIGINAL master sport ako je bas tesko naci nesto drugo moze i ruen(ali kazu da se u zadnje vreme iskvario). ima puno falsifikata ovih zadnjih narocito po pijacama...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Re: Korpa i lamela 112
cuje mi se pomalo druk lager, prijatelj kaze da moze jos mnogo da traje i da ga ne menjam, ipak sam se radi predostroznosti raspitao i uzecu ruen kocani a evo sta je za moju ladu 21113 motor tip 2112:
kvacilo so RUEN-ov kataloski broj: 2042.20.00 so cena 1,604.00 denari (bez DDV)
-disk(lamela) so RUEN-ov kataloski broj 2006.30.00 so cena 919.00 denari (bez DDV)
- iskljucen(druk) lager so RUEN-ov kataloski broj 3240.40.00 so cena 369.00 (bez DDV)
1 EUR = 61,00
kvacilo so RUEN-ov kataloski broj: 2042.20.00 so cena 1,604.00 denari (bez DDV)
-disk(lamela) so RUEN-ov kataloski broj 2006.30.00 so cena 919.00 denari (bez DDV)
- iskljucen(druk) lager so RUEN-ov kataloski broj 3240.40.00 so cena 369.00 (bez DDV)
1 EUR = 61,00
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu