Imobilajzer

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

borcham

Imobilajzer

Post by borcham »

Na mojoj ladi jos nije aktiviran i neznam da li da to uradim. Koliko je koristan i da li se kvari jer u slucaju kvara situacija postaje veoma neprijatna. :)
Kakva su vasa iskustva sa ovim uredjajem na autu?
Interesuje me koja je procedura ukljucivanja imobilajzera (ako je neko sam to radeo), znam da ima u uputstvu ali me interesuju i licna iskustva (od teorije do prakse dugacak je put).
Da li se pri ugradjivanju alarma u auto on mora deaktivirati ili moze da radi upareno sa autom?

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

kod mene je klasik alarm imobilizator nikad nisam aktivirao....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Код мене су то активирали на оном сервису на 2.000 или 2.500 'иљаде и ради па ради. Једино није баш нај-"приручније" за употребу, али се навикнеш - није неки проблем.
А како је у комбинацији са алармом, то не знам - питај у неком Ладином сервису, да не буде све то стварало више проблема него што их решава.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

bgzoka

Post by bgzoka »

ja imam daljinsko zakljucavanje, bez alarma, u kombinaciji sa imobilajzerom i radi sjajno. Pitali su me jednom u servisu ako hocu da mi iskljuce, kazu nije problem, jer ljude cesto nervira da stalno deblokiraju paljenje. Mislim da to rade sa posebnim crvenim produzetkom. S njim "obuce" imobilajzer da reaguje samo na onaj crni.

U tom slucaju paljenje nije moguce, Lada samo vergla ...

walter1

Post by walter1 »

Nije lose da ga aktiviras. Korisno je kad na krace ostavljas auto, da ne moras da stavljas kandzu. Mozda nije 100% zastita, ali ti bar nece niko u prolazu uzeti auto. Kod mene nikad nije pravio problem.

igic

Post by igic »

1. Udjes u auto
2. Daš kontakt
3. Prineses crveni kljuc
4. Iskljucis kontakt.
5. Sijalica pocne da trepce ubrzano
6. Prinesec 1. crni kljuc.
7. Prineses 2. crni kljuc.
8. Prineses crveni kljuc.
9. U roku od 5-10 sec das kontakt, sacekas 2 sek i iskljucis kontakt.
10. Imobilajzer radi... :D

m.deki

imobilizator

Post by m.deki »

Na modelima do 2003 mozes da ga iskljucis ako te nervira 2003 je prelazna godina, a kasniji modeli nemaju mogucnost iskljucenja nego se ostavila mogucnost ukoliko se izgube privesci da se aktiviraju novi.
Ukoliko se pokvari stvarno je skupa popravka, ali za nekih 7 godina rada samo su mi se dvojica obratila sa kvarom.

finaldesign

Post by finaldesign »

kad sam kupio svoju ladu 2111 (polovno) nisam dobio taj crveni kljuc... ?! A sad vidim da u knjizici sa uputama od lade pise da se dobiju 2 crna i jedan crveni... a ja imam samo 2 crna...

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

finaldesign wrote:kad sam kupio svoju ladu 2111 (polovno) nisam dobio taj crveni kljuc... ?! A sad vidim da u knjizici sa uputama od lade pise da se dobiju 2 crna i jedan crveni... a ja imam samo 2 crna...
Ja sam svoju kupio novu pa nisam dobio crveni ključ. Nadam se da se neće pokvariti.

sasa260374

Post by sasa260374 »

ja sam ugradio alarm povezao sa cb, a imobilajzer je bio aktivan. Nikakvih problema nisam imao do sada a alarm smo ugradili mi u firmi posto se bavimo tim poslom (gps uredjaji). Nikakva posebna nauka kao da nemas imobilajzer tako kreni sa ugradnjom
Sasa

grujicb

Re: imobilizator

Post by grujicb »

m.deki wrote:Na modelima do 2003 mozes da ga iskljucis ako te nervira 2003 je prelazna godina, a kasniji modeli nemaju mogucnost iskljucenja nego se ostavila mogucnost ukoliko se izgube privesci da se aktiviraju novi.
Ukoliko se pokvari stvarno je skupa popravka, ali za nekih 7 godina rada samo su mi se dvojica obratila sa kvarom.
Molim te mi objasni kako se de-aktivira. Imam Ladu 110 1.5 8v iz 2000 god. i mislim da mi se aktivirao APS4. Naime u sred voznje mi se ugasio motor i samo mogu da verglam. Proverio sam pumpu za benzin (radi), a uostalom ista stvar mi se desava i sa plinom. Plin tece ali kao da nemam varnicu. Da li APS4 prekida napajanje pumpe za gorivo i varnicu ili samo jedno od ta dva? Hvala unapred.

grujicb

Re: imobilizator

Post by grujicb »

m.deki wrote:Na modelima do 2003 mozes da ga iskljucis ako te nervira 2003 je prelazna godina, a kasniji modeli nemaju mogucnost iskljucenja nego se ostavila mogucnost ukoliko se izgube privesci da se aktiviraju novi.
Da li mozes da mi das neki kontakt telefon ili email kako bih mogao da ti se obratim za pomoc. Mislim da se meni aktivirao APS4. Imam oba crna i jedan crveni kljuc. Verglao sam do kraja akumulatora i nich, a inace mi se usred voznje iz cista mira ugasio motor......

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

meni su rekli kad sam kupovao lajku,da bolje da neaktiviram,jer kod nas nisu strucni ako se desi neka blokada,i slicno,i onada ako se desi neka glupost,mora auto da se vrati u fabriku,druge nema... e sad stvarno neznam,ja to nisam palio,niti,cu...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

grujicb

Post by grujicb »

altinjanin wrote:meni su rekli kad sam kupovao lajku,da bolje da neaktiviram,jer kod nas nisu strucni ako se desi neka blokada,i slicno,i onada ako se desi neka glupost,mora auto da se vrati u fabriku,druge nema... e sad stvarno neznam,ja to nisam palio,niti,cu...
Pitanje je da li uopste moze da se aktivira u voznji imobilajzer, jer po nekim postovima sam citao da postoji 40 min. procedura za aktivizaciju......

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ma pojma nemam,necu da petljam....dobio sam i ja te crne i crvene plocice,ali nemam nameru da palim,i aktiviram...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Post Reply