kontakt brava

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

kontakt brava

Post by altinjanin »

Nas drugar Imre ima problem sa kontakt bravom,od subote je bez auta,poslali su mu bravu iz auto-lade Zemun,medjutim kaze da ne pasuje,danas sam ja isao da zamenim,pa cemo videti,evo slika sto sam nasao,mozda jos neko ima informaciju,inace brava kosta 2800,a u NS je nasao za 4200.
url=http://www.dodaj.rs/?1x/jj/3IMw8Aoj/brava.jpg]Image[/url]
Image
Image
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Re: kontakt brava

Post by altinjanin »

Image
ovu sam ti poslao

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Ja sam menjao moju prošle godine. Kupio sam novu u Autodisku na Voždovcu 3972101
http://www.palvet.webs.com/

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Druže Admine,svaka čast,što si hteo da mi pomogneš.
Slika ove kao da je nešto između onog što sam ja poslao nazad i onog šta meni treba.
Neću ništa da komentarišem dok mi ne stigne onaj za koji ga je Admin zamenio.
Jako mi je žao što nisam naručio original iz Iberije za 4200.
Izbegavajte Auto Ladu u Zemunu!Ljubazni prodavci dok ne uvale robu,a posle preko telefona govore "jebo te i brava i kataloški broj" (malo je retardiran,pa je mislio da se ne čuje ako stavi slušalicu na sto).

Inače ovo sam tražio:
2110-3704010-30
Image
Ovakav sam dobio:
Image

Ne može prsteni okvir normalno da se namesti,paljenje ja na pola kruga (vidi se na slici),nema zelenu diodu,ključ nema otvor...A sam ključ je bio presovan,tako nešto sam viđao samo na kineskim malim katancima...

altinjanin

Post by altinjanin »

:) tu smo da pomognemo,dobih ja i pivo za uslugu :mrgreen: :mrgreen: ;) ;) ;)

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

koliko slicnosti sa bravom od Samare, samo sto Samarina nema lampicu, al tu bih ja vec nesto prepakovao u zavisnosti dal je problem do cilindra kljuca ili do elektricnih kontakata :?

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Samarina bravica izgleda ovako:

Image

Image

Image

jes' da je prljava, al jes i da je polovna i matora :P

Imre

Post by Imre »

Stigao mi je paket sa drugom bravom za koju su zamenuli...nemam reci,uskoro kacim slike.
Sad sam narucio od Iberije za 4200,jeste da je skuplja,ali sam pricao sa gazdom,i kako je opisao,stvarno je fabricka.
Izbegavajte Auto Ladu!
Tokom razgovora mi je rekao,da fabricke brave nisu ladine nego madjarske brave...pa sam ga vec morao pitati,kako to da lada fabricki ugradjuje falsifikate,a oni imaju originale.Napricao mi je gomilu gluposti,izmedju ostalog i to,da poslednja dva broja u kataloskom broju oznacava proizvodjaca (u mom slucaju -30),a inace je sve isto,a kad sam ga pitao,da li su sve brave iste koji imaju zajednicke brojeve pre zadnja dva,on mi je rekao da nisu...IQ mu je na izuzetno velikom nivou...

Imre

Post by Imre »

Evo i slike:
Image
Image
Image

Ovaj za razliku od prethodne ima normalno obrađen ključ,koji nenormalno zapinje i jedva ulazi.

Na staroj bravi mi je crkla brava,dao sam kontakt i kad sam hteo da upalim,kljuc je prekliznou skroz na drugu stranu i tamo se zakacila i nisam mogao da vratim u prvobitni polozaj.Kljuc sam mogao izvaditi,ali je cak i tad bila na kontaktu.Na jednoj tacki u tom polozaju je verglao,pa sam nekako upalio,a kod kuce sam izvadio kljuc,ali se motor nije ugasio.Mislio sam da ce skidanje kleme resiti problem,ali je motor cak i tad radio dalje,pa nisam imao drugo resenje nego da ugusim.To je bilo jos u subotu i od tad nisam mogao resiti ovo pitanje.A srafovi koji drze kontakt bravu su opet druga prica,nema sanse odvrnuti,posto srafovi nemaju glavu.U stvari imaju,ali skroz okrugle glave,koje ni sa kombinerkom,ni sa klestima se ne mogu uhvatiti,posto nema mesta oko njih...

altinjanin

Post by altinjanin »

Mogao bi jos bolje uglancati taj parket :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

belipotok2
Automobil: lada111 1.5 8v

Post by belipotok2 »

ajd sad ja da pitam oko te brave koja brava kontakt ide za lajku 111/2002/1.5 8v
i imal telefon prdavnice gde da je kupim
i neko da mi preporuci neki jeftin auto servis
trebao bih malo da se pogleda oko motora /129000km/nije nista radjeno /druga sam ruka od skoro/pa neznam sta treba da mu se radi
hvala puno
Šta da ti kažem,kad ništa neznam

altinjanin

Post by altinjanin »

Danas je nas drug Imre imao 2 poziva od strane zaposlenih u Auto-Ladi,rekose mu veeeliko IZVINJAVAMO SE,jeste bili ste u pravu,brava nije odgovarajuca,tako da eto,i lepih vesti,zato nemojte izbegavati tu radnju :mrgreen: ,a dobro je sto nije Imre dosao kao sto je rekao jer bi radnja ili zaposleni u radnji bili :shoot :shoot :shoot :shoot :shoot :shoot :shoot :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nadam se da ce se zavrsiti agonija kontakt brave

Imre

Post by Imre »

Ma nisam ja tako strasan!Samo kad prave budalu od mene! :)
Kad su me prvi put zvali gnjavili su me sa tim,da je to dobra brava i bolju ne mogu naci i da je na drugoj vezi covek iz auto servisa.Sledeci poziv je bio mnogo normalniji i cisto cudo,sto je priznao svoju gresku.I da se iskupi,ponudio mi je bravu kakva meni treba za 6000,ali bi meni spustio na 5000...
Nemojte izbegavati tu radnju,samo ga ostavite za poslednju soluciju!Jednostavno nisu hteli da vrate pare i borili se do poslednjeg trenutka,a mislim da im je posle jucerasnjeg poziva postalo jasno,da sam spreman otici iz zrenjanina da popricam sa njima licno,pa makar ne dobio ni bravu koja meni treba ni pare nazad.

lada-senta

Post by lada-senta »

Ama ljudi,ja sam pre mesec dana menjao bravu,i izmedu dve brave sa slika je razlika,da jedna je za ladu 11x a druga je novi tip za nivu. Ako Imre ne bude resio problem,mogu da mu nabavim originalno rusko,koju sad i ja imam i 100% odgovara.

Imre

Post by Imre »

Sutra mi stize brava iz Ns.
Znam da se i jedna i druga stavlja na desetke,mogao sam i taj da nabudzim,ali ja imam specifican problem.
Sad ako vam kazem,da su moja kola prelazni model na prioru,mnogima bi to bilo cudno.Vec sam Altinjaninu poslao slike kako kod mene izgleda motorni prostor i zbog toga ni farove ne mogu namestiti da stoje u ravni haube...Kad smo narucivali kola,vec su nam tad rekli da nema na lageru,posto prave modifikacije pa smo cekali par meseci.Da vozim prioru onda bih znao sta da narucim,ali ovako treba da proveravam stalno.Inace kola su mi 2006.10.Cip mi je npr. u kljucu,u maloj privredi toga nema,a da nosim cip od 5-6 mm. u dzepu mi je suvise glupo.Gumeni okvir ne bih mogao nikako da stavim posto je taj za par milimetara duzi a kod plasticnog ruba nema toliko prostora da se to namesti.Jeste da je to vise estetski,ali ako vec pazarim i znam sta hocu,onda nije im fazon da me lazu preko telefona da ima sve to i da je sve to isto kad nije.

Post Reply