LADA SKUP - sa nesvakidasnjim dogadjajem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

pesadinac

Post by pesadinac »

cao drugari,
dosao sam na ideju da organizujem nesvakidasnje okupljanje,
za clanove foruma-kluba,
gde bi glavni dogadjaj bio da na pocetku druzenja,
uz pivce, rostilj ili slicno
ZAPALIM SVOJ AUTO !!!
jedino mi ostaje da u MUP-u proverim , gde bih mogao da organizujem nesto slicno.
ima li zainteresovanih za druzenje?
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

lada-senta

Re: LADA SKUP - sa nesvakidasnjim dogadjajem

Post by lada-senta »

Ideja okupjanja mozda nije losa,ali sto bas sa zapaljenjem kola??

pesadinac

Post by pesadinac »

uuuuu, da krenem sa pricom, koja je pocela pre nekih mesec dana, mozda i malo vise,
1. poceo je auto da brljavi na benzin, a na gas je radio OK
majstor rece, prljave dizne, ocistio on to, kaze, motor prede ...
odem ja po kola, stvarno radi lepo, uzmem auto, krenem kuci,
tek izasao iz njegove ulice, kad ono, motor poceo po starom ....
2. novo ciscenje dizni, sa sve menjanjem filtera, ciscenja rezervoara (sta tamo sve nije bilo)
auto preporodjen, super je isao taj dan kada sam ga preuzeo od majstora i sledeci takodje,
posle cega je opet poceo da mi pomera nerve ....
3. majstor platio ultrazvucno ciscenje dizni, sto opet nije dalo neke rezultate
4. nasao skoro za badava polovne dizne, 4 komada, posle montiranja auto je radio super nekih 15-ak kalendarskih dana, od cega je vozen mozda svaki drugi dan.
5. pocela da trokira dizna na 3-em cilindru
6. posto sam (tacka 4) zamenio sve 4 dizne, a samo su 2 pravile problem, ostale su 2 OK dizne, od kojih je jedna danas ubacena na mesto trece,
posle cega je auto proradio kako valja.

sada samo cekam, koliko dugo sam miran, odnosno kada ce poceti ponovo da zeza.

napominjem, da auto trokira na benzin, kada dostigne potrebnu temperaturu da prebaci na gas,
na gasu radi zadovoljavajuce.
pri trokiranju se upali lampica check engine, ali pali se tako, da dok je hladan motor i dok radi kao motokultivator - lampica treperi kao zmigavac!

izludjuje me nedostatak resenja, tj. sto nisam siguran da je problem otklonjen ...

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

a modul paljenja prijatelju da zamijenis,da ti nebi radio kao motokultivator? moj je tako radio kako kazes kao motokultivator,zbog modul-a paljenja...

Boki78

Post by Boki78 »

E ja sam vise da se organizuje skup, na kome bi se otklonili problemi u radu tvoje lade, te jos jedna nasa mezimica sacuvala u zivotu :)

Elem slusao sam cesto, da pri intenzivnom koriscenju jedne vrste goriva, strada instalacija druge vrste goriva. Zato treba povremeno/periodicno provozati auto malo duze na benzin. Moguce je da su ti ispropadale membrane benzinske pumpe.

lada-senta

Post by lada-senta »

E i meni se svida Bokijevo resenje,moze skup ali sa popravkom nikako da se pali....a verovatno ima nesto i u tom savetu da je to modul paljenja,i ja sam vec to menjao,jer pre toga je auto radio cudne stvari.

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

ne moze da je modul onda bi na plin isto radio katastrofa a da nije hmmm regulator pritiska, a meni je tako zezao auto pa ispalo senzor radilice.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

pesadinac

Post by pesadinac »

pre poslednjeg menjanja dizne,
dok je radio na benzin, treci cilindar - nista,
a na gas - sve ok.
posle menjanja dizne - i na benzin i na gas - OK !
ali mi je cudno da dizna crkava u kratkom vremenu opet na istom cilindru.
majstor rece da je mozda do kompa, da on "kvari" diznu,
tj. da daje los signal, te da usled toga mozda crkava dizna,
te da komp zna ne bas retko da crkava ...

nemam pojma koliko je u pravu, ima li neko slicna iskistva?

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Ako auto stvarno dobro radi na plin, a na benzin proradi nakon čišćenja injektora, mislim da je bez sumnje problem negdje u napajanju benzinom. Nije niti jedan dio koji je zajednički za rad na benzin i plin.
Treba ipak primjetiti da ti još uvijek imaš 4 polovne dizne (odnosno 8 ako uključimo tvoje 4). Dakle moguće je da stvarno od tih 8 ne možeš sastaviti 4 dobre. Druga stvar što je moguće je da ti gura stalno neko smeće iz rezervoara prema diznama, ali ako kažeš da si stavio novi filter benzina, to se ne bi smjelo događati. Uglavnom ja bih na tvom mjestu izvadio pumpu benzina, očistio je (ako već nije) i provjerio ispravnost. Kupio 4 nova injektora i koristio aditiv za benzin za čišćenje injektora, sa svakim tankom bezina (ja koristim od Liqui Moly-ja). Znam da nije jeftino, ali je jeftinije od novog/polovnog auta.
Inače treptanje check engina upućuje na missfire, što je uobičajena posljedica loših injektora. Naravno bilo bi dobro očitati grešku, pa biti siguran.
Što se tiče "crkavanja" injektora, ako se začepi (a kod tebe je očigledno to u pitanju jer ti čišćenje pomogne) to nema veze sa ECU-om. Jedini način na koji ECU može ubiti injektor je da ga "spali". To lako provjeriš. Izmjeri otpor svih injektora i ako je isti onda niti jedan nije spaljen. Injektor nije nešto jako pametno, ima dva kontakta na koji ecu pusti struju koja proizvede magnetsko polje koje miče iglu za zatvaranje i otvaranje injektora.
Inače, ako ti je plin sekvent, on uzima signal sa izlaza za benzinske injektore, tako da bi u slučaju problema sa tim signalom vjerojatno imao i problema u radu s plinom.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

U nekim plemenima u Africi kada imaju neki problem skupe se i naprave lutku koja simbolizuje taj problem. Potom , tokom plemenskog partija uz pesmu igru i veselje zapale lutku.
Predlažem da napraviš kopiju tvoje lajke 15x5 cm i da je na jednom skupu uz par piva/sokova zapalimo :)
A, problem ćeš rešiti. Nisi samo nasao majstora sa adekvatnim pristupom.
Uzgred, ja moju ladu nebih menjao , sada, ni za jedan polovnjak. Ne smem na Forumu da kažem zašto ;)
http://www.palvet.webs.com/

lada-senta

Post by lada-senta »

Eee,dobro bakivet kaze,pa cak ima i profesionalno resenje,napravi se jedna lutka,pa ako nisi zadovoljan sa majstorom,samo ga bodes iglama.....to se zove wodoo magija,ume da bude efikasna,ako se procuje,svi majstori ce dusu dati,da dobro poprave auto:-)

pesadinac

Post by pesadinac »

hvala svima na interesovanju i trudu da se rasvetli misterija.
inace, dizna na trecem cilindru radi,
ali,
poceo je da zeza 2. cilindar,
kad je auto hladan, nece da radi, kako se ugraje, proradi i on ....
po meni, kao laiku, jedino logicno resenje su gremlini ispod haube,
ubedjen sam da imate logicnije resenje.
sa prvim radnim danima moram da odem kod drugog majstora, da se to prikljuci na dijagnostiku,
pa da vidimo sta je potrebno uraditi i
sta je od onog sto sam platio (ciscenje rezervoara, pumpe, zamena filtera, ...) stvarno i uradjeno ....
i jedno laicko pitanje za kraj, ako sam dobro primetio, vi iskljucujete mogucnost greske kompa,
ali, da pitam, koja je cena polovnog kompa za moju ladu, kao i
da li je isti komp za ladu za 8 i 16 ventila, oba motora su 1.5 ccm

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

jedino kompjuter da se skine na nekom otpadu sa neke polvne lade serije 11. nisam siguran dali su isti kompjuteri za 8v i 16v.Mene isto zanima koliko kosta polovni komjuer za ladu 11. 1.5 16v i 1.6 16v.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

pesadinac wrote:sta je od onog sto sam platio (ciscenje rezervoara, pumpe, zamena filtera, ...) stvarno i uradjeno ....
Ovo je zapravo dobro pitanje. Upravo zbog toga sam ja postao sam svoj serviser, pa onda točno znam što je, i koliko kvalitetno, odrađeno. Baš sam imao onu temu sa grijanjem u kabini, koje je bilo jadno. Ja sam očistio kompletan sustav, zamijenio t razdjelnike, kako bih poboljšao protok, i na kraju sam čak zamijenio senzor temperature u kabini i regulator grijanja (onaj "kompjuter" na kojem se određuje temperatura). Vrijeme koje sam prove radeći sve to je sigurno puno više nego što bi bilo koji majstora napravio i problem je kvalitetno otklonjen. Sada ponovo grije kao lud u kabini. Da sam išao kod majstora i tražio čišćenje sustava, tko zna šta bih dobio, a ovako znam da sam proveo 3 sata za autom čisteći sustav sa pumpom i octom i znam da je nakon toga tekla čista voda, dok na početku nije. Naprosto majstoru se ne isplati provoditi puno vremena sa tvojim autom koje kasnije ne može naplatiti (zamisli da ti netko traži 100eur za ispiranje sustava hlađenja, a po hrvatskim cjenicima to bi čak bilo malo s obzirom koliko sam vremena potrošio na to), a ti ionako nećeš naplaćivati pa ti je svejedno koliko vremena potrošiš, bitnije ti je da odradiš kvalitetno.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Slušaj , Rašo, ovo tvoje pisanije nateralo me na razmišljanje - da mi ipak održimo taj skup, negde na pola puta. Oko Šida, možda, ali da tema skupa bude zamena filtera (svih) i produvavanje sistema za grejanje . Pa ko ne dođe , nek se smrzava iduće zime - sam je kriv :)
http://www.palvet.webs.com/

Post Reply