Наиме овог викенда убио сам лајком неких 1200км (Бгд-Стара планина, село итд.), супер је ишла и ништа није зезала. Прексиноћ сам дошао у Бгд, извукао тону ствари из ње и оставио је исправну. Увече кад сам хтео да је упалим заверглала је, почела да ради као на три цилиндра и кад додам гас угаси се! Тако пар пута пробао и НИШТА. Проверио сам све контакте, скидао клему јер се можда збунио рачунар, чистио свећице пошто су имале масноћу на себи од верглања, што значи да нема варнице тј. струја зеза нешто!
Променио сам каблове јер су претходни прешли преко 30.000км па сам помислио да није неки пробио И ОПЕТ НИШТА! У међувремену више није хтела да ради ни на три цилиндра, него кад окренем кључ само се чује алнасер, као да нема везе са мотором. Уз консултацију са Алтињанином коме су уз сличне симптоме цркла два модула, и разговор с мојим мајстором, СВЕ НАВОДИ да је у питању фамозни модул паљења!!! Када сам већ узео каблове решио сам да прежалим још 7300 дин и пазарио јеб*ни ВАЗов модул! Синоћ по киши намонтирам нову скупоцену делку и ИСТО само се чује алнасер - сличан звук као кад се скроз испразни акумулатор. Шта ми је преостало него да и њега ставим на пуњач преко ноћи што сам и урадио! И јутрос... опет ништа...
Ја више не знам шта да радим а и немам времена ових дана да се бакћем око ње! Сва срећа па ми је ту испред зграде а могла је да стане било где. Сада имам у резерви модул (што и није лоша ствар) али опет квар није отклоњен...
Javio mi se jedan problem pa moram da se požalim i ukoliko neko ima ideju neka pomaže! Altinjanin je već upoznat ali da proširimo mozganje i na druge članove LKS.
Naime ovog vikenda ubio sam lajkom nekih 1200km (Bgd-Stara planina, selo itd.), super je išla i ništa nije zezala. Preksinoć sam došao u Bgd, izvukao tonu stvari iz nje i ostavio je ispravnu. Uveče kad sam hteo da je upalim zaverglala je, počela da radi kao na tri cilindra i kad dodam gas ugasi se! Tako par puta probao i NIŠTA. Proverio sam sve kontakte, skidao klemu jer se možda zbunio računar, čistio svećice pošto su imale masnoću na sebi od verglanja, što znači da nema varnice tj. struja zeza nešto!
Promenio sam kablove jer su prethodni prešli preko 30.000km pa sam pomislio da nije neki probio I OPET NIŠTA! U međuvremenu više nije htela da radi ni na tri cilindra, nego kad okrenem ključ samo se čuje alnaser, kao da nema veze sa motorom. Uz konsultaciju sa Altinjaninom kome su uz slične simptome crkla dva modula, i razgovor s mojim majstorom, SVE NAVODI da je u pitanju famozni modul paljenja!!! Kada sam već uzeo kablove rešio sam da prežalim još 7300 din i pazario jeb*ni VAZov modul! Sinoć po kiši namontiram novu skupocenu delku i ISTO samo se čuje alnaser - sličan zvuk kao kad se skroz isprazni akumulator. Šta mi je preostalo nego da i njega stavim na punjač preko noći što sam i uradio! I jutros... opet ništa...
Ja više ne znam šta da radim a i nemam vremena ovih dana da se bakćem oko nje! Sva sreća pa mi je tu ispred zgrade a mogla je da stane bilo gde. Sada imam u rezervi modul (što i nije loša stvar) ali opet kvar nije otklonjen...