111 motor se gasi 20s nakon palenja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
djeda
Automobil: lada 111

111 motor se gasi 20s nakon palenja

Post by djeda »

Tokom voznje kroz mecavu, nisku temperaturu i vetar napolju (par sati neprekidno) u voznji nizbrdo ugasio mi se motor. Prije toga na nekih 20 minuta iz motora se poceo cuti metalni zvuk (kao da su ventili rastelovani) ali je vukao i radio bez ikakvog zastoja. Kad sam stao pokusao sam paliti ali nista, samo vergla. Srecom sam se zaustavio u blizini granicnog prelaza. Naletio je lokalni mehanicar pa smo zajedno pregledali prvo zupcasti i on je ok.Onda smo konstatovali da kad verglam gorivo ne dolazi do filtera goriva u motoru. Onda smo pregledali pumpu ali je radila, a iza pumpe dolazi onaj filter u kome smo pronasli led i nekakvu gustu mrku tekucinu. Kad smo to ocistili a i onaj ventilic ispred injektora, kad zaverglam gorivo je doslo. Pri tome smo oslabili akumulator, a onda ga napunili. Onda smo direkto nasuli gorivo i motor je upalio ali je naravno radio dok je bilo goriva. Posto je bio veliki minus sacekali smo jedan dan da temperatura poraste ne bi li se jos sta odledilo. Danas je motor palio iz prve ali posle nekih 20-30 sekundi se ugasi. I tako par puta. Po nekoj logici sad bi trebalo ocistiti i produvati dizne ( na svakoj su po 4 rupice-multipoint ) a mozda i zameniti veliki filter goriva. Posumnjao sam i na imobilajzer ali citajuci forum zakljucujem da on sprecava potpuno palenje. Inace je neaktiviran ( a nemam ni one plocice sto se spominju). Volio bi da cujem mislenje kolega sa foruma.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: 111 motor se gasi 20s nakon palenja

Post by jeronimo »

ako je bilo leda i mulja u predfilteru onda je verovatno ista stvar i kod glavnog...dizne bih ostavio za kraj prijavljuje li dijagnostika nesto ako ste je uopste koristili? ne bi bilo lose zameniti ili oscistiti mrezicu pumpe goriva a i promeni pumpu vidis da ti nalivaju neku vodurinu...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

na dnu pumpe ima bela mrezica-fiter,okruglastog oblika,skini pa vidi ceka sve ima u njoj,ja sam parce grancice nasao kada su mi menjali..to nije skupo zameni ako nije nikada menjano.jer tu se sve zadrzava sto ne treba.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

djeda
Automobil: lada 111

Post by djeda »

Zaboravio sam napomenuti da sam u trenutku očaja, kad nije hteo da upali, pošto sam bio na velikoj nizbrdici, ubacio u drugu i pokusao upaliti voznjom nizbrdo. Mehanicar koji je pregledao zupcasti remen rekao mi je da je remen u redu, pa vise nisam ni sumnjao u remen. Ispostavilo se kad sam auto šlep službom dovezao u servis, da je preskočio zupčasti remen (onda mi je svašta palo na pamet, iskrivljeni ventili, otišla bregasta, šta je sa glavom...), ali me kolega utješi rekavši da je na tom motoru to nemoguće (1,6 16 ventila). Uglavnom lada opet ide (zamjenjena sva skalamerija sa zupčastim). Želim još da naglasim da je najjeftiniji za šlepanje bio Brkić servis u Banjaluci. Kod njih je 0,80 KM kilometar a kod svih ostalih uključujući i AMS 1 ili 1,20 KM.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

sta je bio uzrok sto nije upalila i sta si joj menjao pored zupcastog kaisa.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

sta reci osim lanac rulez ... :D pa standardna taraifa za slepanje je 1 po kilometru sve ispod je jeftino....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply