Termo prekidac
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
nikolamele
- Automobil: Lada 110
Termo prekidac
gde da nadzem termo prekidac na ladu 110
ventilator se ne uklucuje pa hocu da probam prvo so termo prekidac
hvala
ventilator se ne uklucuje pa hocu da probam prvo so termo prekidac
hvala
Re: Termo prekidac
nikolamele zdravo, prvo se predstavi ovde viewforum.php?f=2 da te bolje upoznamo i naravno pozelimo dobrodoslicu.
A za tvoj problem ako je izvodljivo prvo premosti termostat i ako pali ventilator onda ga menjaj ako ne nije do njega. Ovako je kod 2107 valjda je isto i kod 110.
A za tvoj problem ako je izvodljivo prvo premosti termostat i ako pali ventilator onda ga menjaj ako ne nije do njega. Ovako je kod 2107 valjda je isto i kod 110.
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
ako je to ovo na slici imas u AP sportu,nadji preko neta ap sport
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
to je slavina grejača (za samaru valjda)
Čovek verovatno misli na termodavač e sad zavisi dal je 8V ili 16 ako je 8 onda je isti ko kod samare a ako je 16v onda ima poseban senzor kod termostata.
Čovek verovatno misli na termodavač e sad zavisi dal je 8V ili 16 ako je 8 onda je isti ko kod samare a ako je 16v onda ima poseban senzor kod termostata.
Imas na motoru sa desne strane gledano od napred dva termodavaca. Nalaze se ispod termostata. Jedan je samo za pokazivac u kabini a drugi je za davanje informacija o temperaturi racunaru koji i salje signal za ventilator. Onaj sa jednim kontaktom vise je taj koji trazis.
Kod 8v motora takodje ima senzor ako je motor sa direktnim ubrizgavanjem, ako je karburator onda ima na hladnjaku kao kod samarebruyoni wrote:to je slavina grejača (za samaru valjda)
Samara 4ever
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Pošto ne znamo koja ti je Lada 110, samo ću dodati da na Euro3 ladama (Za euro 2 nisam siguran) ne postoji termo prekidač, samo, gore opisani, termo davač (iliti senzor temperature), a ECU pali ventilator.
Francuz ti je već napisao gdje se nalaze termodavači, a ja ću samo dodati da skineš kućište filtera zraka kada budeš radio i vrlo lako ćeš im pristupiti.
Francuz ti je već napisao gdje se nalaze termodavači, a ja ću samo dodati da skineš kućište filtera zraka kada budeš radio i vrlo lako ćeš im pristupiti.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
nikolamele
Znaci ventilatorot ne se priklu4uje kad krene visoke temperature, zatoa hocu da nadzem termoprekida4 da proverim dali je ispravjen
ke proveram kako ste mi kazali pa cu vas izvestiti
Lada je 110, 8 ventila, 2000 te godine, neznam koji je Euro, i je bez karburator (indzekshen)
ke proveram kako ste mi kazali pa cu vas izvestiti
Lada je 110, 8 ventila, 2000 te godine, neznam koji je Euro, i je bez karburator (indzekshen)
Pogledaj ovde imas kako se proverava i gde se nalazi taj senzor ovo je motor kao kod tebe samo sto je na slikama skinut filter vazduha
http://лада2111.рф/repear/657-proverka-dtozh.html
sve je na ruskom ako ne razumes, google translate i cepaj
Samara 4ever
-
nikolamele
Nasao sam ga, izvadio sam ga, izmerio sa omometar i ne kaze mi bas kao na tebeludajko3 wrote:Pogledaj ovde imas kako se proverava i gde se nalazi taj senzor ovo je motor kao kod tebe samo sto je na slikama skinut filter vazduha
tamo pise 100 °С = 177om kod mene kaze 100 °С = 194om
dali toa treba da znace da termoprekida4 je pokvaren?
to nije termo prekidac nego senzor "termometar" koji kompjuteru daje sliku o tome kolika je temperatura u motoru. kompjuter pali ventilatore preko relea i onda ih gasi kad dodje tempretura na normalan nivo...
Znaci proveri osigurace, pa rele, ako su svi osiguraci ispravni i zatim sam ventilator. ako je sve ispravno a ne radi otisao je izlaz na kompjuteru koji kontrolise vetilator...
Znaci proveri osigurace, pa rele, ako su svi osiguraci ispravni i zatim sam ventilator. ako je sve ispravno a ne radi otisao je izlaz na kompjuteru koji kontrolise vetilator...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
nikolamele
Osigurac sam proverio i ispravljen je, a gde da nadzem rele i kako da ga proverim? i ventilator je ispravnijeronimo wrote:to nije termo prekidac nego senzor "termometar" koji kompjuteru daje sliku o tome kolika je temperatura u motoru. kompjuter pali ventilatore preko relea i onda ih gasi kad dodje tempretura na normalan nivo...
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... vanie.html
dodatna relea bi trebalo da se nalaze u blizini kompjutera ispod table sa desne strane...
dodatna relea bi trebalo da se nalaze u blizini kompjutera ispod table sa desne strane...
-
nikolamele
nasao sam rele, kako da ga proverim dali je ispravno?jeronimo wrote:http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... vanie.html
jesi li siguran da si proverio ventilator...?
ako ga odspojis i pogledas odozdo videces da imaju 4 kontakta...
ako ga pogedas pazljivije videces semu po kojoj radi(nacrtana je)
30 stalni plus
85 masa(okidacki)
86 plus (okidacki)
87 izlaz ka potrosacu
kada dovedes struju na kontakte od spulne / 85 i 86 / proveri unimerom dali su kontakti 30 i 87 u spoju. ako jesu relej je ispravan .
to radi tako sto je rele skinuto sa vozila da ne bi napravio pozar ili neku drugu stetu...ili oteraj lepo kod nekog elektricara i ponesi pivo...
ako ga odspojis i pogledas odozdo videces da imaju 4 kontakta...
ako ga pogedas pazljivije videces semu po kojoj radi(nacrtana je)
30 stalni plus
85 masa(okidacki)
86 plus (okidacki)
87 izlaz ka potrosacu
kada dovedes struju na kontakte od spulne / 85 i 86 / proveri unimerom dali su kontakti 30 i 87 u spoju. ako jesu relej je ispravan .
to radi tako sto je rele skinuto sa vozila da ne bi napravio pozar ili neku drugu stetu...ili oteraj lepo kod nekog elektricara i ponesi pivo...