Nebo i dubinsko pranje?

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
stolex
Automobil: Lada 112 16v

Nebo i dubinsko pranje?

Post by stolex »

Interesuje me da li ce da se oklembesi nebo kada bih odvezao Ladu na dubinsko pranje? :mrgreen:

Mom caletu se to desilo da mu se oklembesilo nebo posle dubinskog pranja na Alfi 164. :roll: Pa je morao posle da stavlja zihenadle. :roll:

Mada sam razmisljao mozda i da ga operem sam sa Ferijem ako moze ili sa necim drugim sto mi preporucite? Ali samo da mi se ne oklembesi. :D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Nebo i dubinsko pranje?

Post by bruyoni »

Pitaj neku iskusniju ženu u familiji kako je prala teptihom pa isto tako.
To ti se u principu napravi pena koja se četkom utrlja u površinu, sačeka da se osuši i onda iščetka i usisa. Bitno da se samo što suvlja pena nanosi baš da se ne bi nebo iskesilo.
Isto i tapacirung možeš tako oprati.

stolex

Post by stolex »

Znaci tapacirung i nebo mogu da operemi sam sa penom ali da bude sto suvlja i gusca? A jel mi se nebo nece oklembesiti? :) Jel imao neko iskustva sa pranjem neba i tapacirunga na 11x? :)

Ma ovi moji svi kad su prali tepihe oni su ih natopili lepo penom i onda posle isprali sa crevom i osusili tepihe. Tako da mi se bas ta varijanta ne svidja. :)

Ako ima neko neki predlog neka javi. I sa cime je dobro obristai i oribati lepo one plastike tj. rukohvate iznad vrata kao i ono za sunce sto se spusta da ne bije u oci (ne mogu sad tacno da se setim kako se to zove :D )?

bruyoni

Post by bruyoni »

Ja sam tako pravo i nebo i tapacirung, a i sedišta, ima jedno dve godine, možda sad ponovim još jednom ako petak/subotu bude makar nešto sunca.
Znači pena, gušća a malo mekša četka i utrljaš u dva pravca pod 90 stepeni, sačekaš da se osuši, usisaš pa očetkaš, onda još jednom usisaš.
Ta sredstva za pranje imaju po svim tim megamarketima samo gledaš u uputstvu da se koristi pena

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ja sam koristio abbro penu košta oko 330din velika boca. Gde su fleke (lik pre mene je zapinjao glavom iznad vozačkog sedišta i sve je bilo crno) tu sam prskao direktno, a ostale delove sam prskao na magičnu krpu pa brisao.

http://www.matrixplus.ru/soap09.htm

BOCA bgd
Automobil: lada 112

Post by BOCA bgd »

stolex wrote:Interesuje me da li ce da se oklembesi nebo kada bih odvezao Ladu na dubinsko pranje? :mrgreen:

Mom caletu se to desilo da mu se oklembesilo nebo posle dubinskog pranja na Alfi 164. :roll: Pa je morao posle da stavlja zihenadle. :roll:

Mada sam razmisljao mozda i da ga operem sam sa Ferijem ako moze ili sa necim drugim sto mi preporucite? Ali samo da mi se ne oklembesi. :D
Probaj sa penom za brijanje,utrljas po nebu i sacekaj malo i sve lepo sa vlaznom krpom obrises ako imas vise vlage ili vode lepo usisas usisivacem na vodi....,Provereno..... 8)

bruyoni

Post by bruyoni »

A što to kad već postoje namenska sredstva za pranje. Eno reče Čoksi da ima neko u spreju a ako mu je to skupo nek posluša moj savet, samo nemoj ženi da priznaš šta si i koliko kupio onda ti sleduje ribanje tepiha.

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

A ja moram da pitam sa cime smeje da se pere nebo od specijalke,ona nema tkaninu,nego kao neki skaj,tako nesto i iza njega sundjer ?

choksi

Post by choksi »

Axel žuti na krpu i bez mnogo pritiskanja.

stolex

Post by stolex »

choksi wrote:Ja sam koristio abbro penu košta oko 330din velika boca. Gde su fleke (lik pre mene je zapinjao glavom iznad vozačkog sedišta i sve je bilo crno) tu sam prskao direktno, a ostale delove sam prskao na magičnu krpu pa brisao.

http://www.matrixplus.ru/soap09.htm
Reci mi samo gde moze se nabavi u BG-u on, to mi nije skupo ako pomaze. Nemam ja toliko fleka vec mi je nebo dosta zuto i one plastike od pusenja. Moj cale je pre bio zesci pusac pa od njega pozutelo fino. Jel pomaze to i u tome? :)
BOCA bgd wrote: Probaj sa penom za brijanje,utrljas po nebu i sacekaj malo i sve lepo sa vlaznom krpom obrises ako imas vise vlage ili vode lepo usisas usisivacem na vodi....,Provereno..... 8)
Videcu da probam sa time, ali mi nesto ne uliva bas poverenje. :? Samo sto ja nemam usisivac na vodu. :sad:
bruyoni wrote:A što to kad već postoje namenska sredstva za pranje. Eno reče Čoksi da ima neko u spreju a ako mu je to skupo nek posluša moj savet, samo nemoj ženi da priznaš šta si i koliko kupio onda ti sleduje ribanje tepiha.
Pa videcu da uzmem onda sa tim sprejem i probam da ocistim. Ma nece zena nista reci, jer sam jos slobodan momcic. :D :D :D

Inace kako si ti pravio penu tu gustu i od cega?

Jel moze samo da se prebrsie sa penom i posle vlaznom krpom i sacekam da se osusi? Jer nazalost nemam taj usisivac za penu. :(

choksi

Post by choksi »

Post Reply