Pukla unutrasnja maska i plastika

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
mitrovskiace
Automobil: Lada 110

Pukla unutrasnja maska i plastika

Post by mitrovskiace »

Zdravo,

jas sam novi clan iz Skopje.

vec u zadnji 7-8 meseca na Ladu 110 pukla je maska iznad instrument table i to dve linije od pocetka do kraja (to je kao neki materijal sa zutu osnovu - milsim da svi znate sta je to a linije su gledano od sedista prema sofersajbnu) i pukla je plastika koja dolazi izmegju ovu masku i sofersajblnu (maska niz koju izlazi vazduh - ventilacija).

Ova maska iznad instrument table i mislim da ni je moguce nekako da se zalepi posto ti dve linije koji su pukle su nekoliko mm siroke i treba sa nesto da se ispunu i je neki materijal ni plastika ni mek materijal ali moje pitanje je:
- Sa kakav lepak mogu da zalepim plastiku gde izlazi vazduh ventilaecije- znaci to je obicna plastika koja e izlozena na sunca a vec je pukla na 5-6 mesta i svaki dan sve vise pokazuje nove puknatine a smeta mi to sto u voznji tropa.

Znaci dobredojdeni su svi predlozi ili saveti posto mislim da ni sam ni prvi ni poslednji sa ovakav problem, pa duri i ako neko ima predlog i resenje kako da zalepim i onu masku iznad instrument table bio bi veoma zahvaljan.

!!! Mene su mi dosle vecion ideja ali hocu savete da kad zalepim bude trajno i da ima neku estetiku i da se ne razlikuje ili malo se razlikuje (ne da stavim sekundarni lepak koji ce obeleti plastiku i drzace kratko vreme jer taj del e izlozen na sunce)

Unapred se zahavaljujem na svako ko ce mi dati neke smernice, savjeti i resenja.

Pozdrav, Aleksandar

choksi
Automobil: 111

Re: Pukla unutrasnja maska i plastika

Post by choksi »

Pozdrav.
Tabla je od nekog bezveznog materijala kao i na samari i jedino što je pomagalo je presvlačenje kožom ili nova. Sve ostalo je estetski neprihvatljivo - ružno. . Nova tabla je negde oko 50tak evra, a viđao sam da drži spoj koji je popunjen onim silikonom za lepljenje šoferšajbni (ali ne izgleda lepo).
I da, imaš teme da se predstaviš (i sebe a i limuzinu) .

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Nema lepog resenja. I kod mene para oci jedna dugacka pukotina. Mislim da pitam jednog coveka koji tapacira namestaj da mi tapacira celu plastiku.
On je imao fijata 1300 i tako je lepo presvukao kozom tablu i sedista, crnom kozom, da su stakla postala kao matirana, a ljudi su zastajali da pogledaju tristaca kroz ta stakla. Miletrecento je postao gospodski auto, lep, jos i ceo beo, kao nov. Samo se pitam, dali ce tako dobar efekat biti i kod lade 110, jer je to ipak tvrda plastika. Mozda oni koji rade plastiky i lepe branike, imaju dobro resenje. :(

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

kakve veze ima tvrdoca plastike sa presvlacenjem, ako je majstor dobar ima da rad bude isti...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

dimitaxi
Automobil: lada 111

Post by dimitaxi »

Pozdrav, najjeftinije resenje je da presvuces eko kozom, treba ti 1m. eko koze, koja kod nas kosta 650 din a sirina je 1,25. i lepak, one delove oko istrument table gde su krivine lepis tako da sa fenom zagrejes i samim tim omeksas kozu i uporedo mazes lepkom i lepis, prosto je i lako. i mozes da biras boju...

mitrovskiace

Post by mitrovskiace »

Zdravo,

u vezi lepenje eko kozom imam sledece pitanja za koji molim ispod svako pitanje da mi das odgovore da bi sve bilo jasno:
1. Sa kakav lepak se lepi ta eko koza - molim te navedi tacno ime i mislim da za masku inzad instrument tablu trebace eko koza duzija od 1,25m da bi sve bilo u jedno a ne spajano.
2. Ja sam spomenuo da je pukla i maska iznad instrument tabla koja je drugaciji materijal - ni je plastika a i cista plastika gde izlazi vazduh od ventilacija koja je ispod sofersajbne - znaci dali mogu sve da zalepim eko kozu lepakom oba dela ili samo ova maska iznad instrument table (deo gde izlaci vazduh ventilacija je cista plastika i tamo zime izlazi topli vazduh pa ako se nesto lepi lepakom koliko ce da drzi to posto taj del se zagrevava od ventilacije)
3. Maska iznad instrument table je veoma neramna - kako cu da izvedem uspesno lepenje bez nabiranja i vazdisni meuri i kako cu da izvedem lepe prave linije gde zavrsava maska - deo prema onu plastiku za ventilacija koju sam spominao i deo ispred sedista - je li neko probao i testirao ovo posto moguce je i sve da bude ok posle neko vreme da se odlepi eko koza na neko mesto u sredinu koje se nemoze zalepiti a i da napomenjem da ovaj deo je izlozen sunca i u letnji period zna biti mnogu visoke temepratura pri direktno sunce?
Ako se lepi i ona plastika ona ima otvore za vazduh pa perforacije sta mislim da je nemoguce izveti to sa eko kozom.
4. Ako se lepi ovo lepakom onda vise nema nazad posto postojeca maska i/ili plastika bice sa lepakom koji posle toga nema sanse da se izvadi a i da se izvadi maske je upropascena.

!!! Meni ustvari najzanimljive mi jeo ono sto su spomenu ostali clanovi sa presvlacanjem - ja podrazumevam da u ovaj slucaju je neophodno da se maska izvadi napolje da bi presvlacanjem maska dobila iste forma kao sto je bila - ona je pukla na nekoliko mesta i ako se vadi napolje onda nece ostati nista sta moze da se vrati nazad - mislim da je nemoguce da se izvadi maska i vrati opet - ako je pukla sigurno ce da puce jos na neko mesto pri vadenje napojle a i pri vracanje nazad.
Ne znam mozda presvlacanje je drugom taktikom koji neznam - mozda presvlacanje je direktno na masku al ne mi je jasno kako ce da se fiksira koza na masku po krvine i neramne delove.
U vezi ovogo molim ako mozete da mi date vise informacije.

Pozdrav i ocekujem odgovore

Aleksandar

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Zasto komplikujete ? Nabavi se nova maska i zameni !
Uporedite cenu nove maske i sve druge cene drugih opcije i videcete da se te druge opcije ne isplate a i diskutabilne su po pitanju kako ce sve na kraju da izgleda. Za svaku majstoriju treba poznavati tehnologije obrade pa tako i za eko kozu, ima tu naparivanja, zagrejavanja i naglog hladjenja ... ma pitajte strucnjake obucare pa ce vam odmah reci da od toga odustanete.

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Ipak, treba videti sta kaze cena za novo. Pitacu ovde u skopju u Nominal, oni su dobro snabdeni sto se tice ruskih delova. Ipak bih ja to mozda menjao na leto, jer nas pojede magla, zagadjenost vazduha i hladnoca. D :oops: anima je tako.

mitrovskiace

Post by mitrovskiace »

Zdravo,

u Skopje ne moze se naci nisto - ja sam vec odamna pitao Nominal i drugi uvoznike lada delove i maksu ako donese bice mnogu skupo a i samo da pokusas da smenis ostetices sigurno jos nesto (plasticne drzace i sl.).
A za onu plastiku gde izadge vazduh-ventilacija ni sam pitao ali kao sto vidim ona je sa neki plasticne drzace povezana za masku pa doslo bi ista prica ako se menja.
!!! U Skopje su mi rekli da ako nesto se menja to mora da bude u leto posto tada plastika je fleksibilnija ali posto ni je od juce i kola je preko 10 godine stara ne se isklucuje da pri menjaje ispuca jos nesto kao sta prije rekao.

Pozdrav

Post Reply