KOCIONE CEVI ZA SVA VOZILA

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

belipotok2
Automobil: lada111 1.5 8v

KOCIONE CEVI ZA SVA VOZILA

Post by belipotok2 »

76214_795176177175657_1524257527_n.jpg
;) ako nekoga interesuje kociona creva , covek iz sopota radi po narudzbini 380din.metar za moju lajku 111 komplet zamena cevi sa uljem ,kljuc u ruke 6000din pa kome treba nek izvoli 8)
Last edited by belipotok2 on Sun Jan 26, 2014 9:43 pm, edited 1 time in total.
Šta da ti kažem,kad ništa neznam

belipotok2

Re: KOCIONE CEVI ZA SVA VOZILA

Post by belipotok2 »

nesto sam se zeznuo oko slike mnogo je mala a neznam da je popravim ;)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ima i na NBG :P
http://www.bjequipment.rs/
ja sam uzeo za aleka komplet nesto oko 40 eura

belipotok2

Post by belipotok2 »

aleko-2141 wrote:Ima i na NBG :P
http://www.bjequipment.rs/
ja sam uzeo za aleka komplet nesto oko 40 eura

:? e pa dobro
si menjao sam ili neko ko zna :!:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

sta tu ima da se zna :)
nisam jos postavio, radovi jos traju, ove sto sam ja uzeo su metalne presvucene bakrom

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

A jel ima za mazdu 626 da se nađe?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Zovi ove sto sam ja okacio, imaju katalog i po njima rade ako nema izmeris i naprave, nisu problem cevi nego holenderi, za aleka su imali a aleko je daleko od mazde tako da sigurno imaju.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

I Boban sajle imaju kocione cevi ja mislim...
Samo Samara Srbina Spasava

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ja ne znam kakve su ovo cevi. Na mojoj ladi izgledaju kao da su pocinkovane. Bakar sigurno nije. A na jugu isto nije bakar nego ne znam koji metal ali su plastificirane kompletno. Slično kao plinske.

Boki78

Post by Boki78 »

aleko-2141 wrote:sta tu ima da se zna :)
Pa u principu i ima svasta da se zna, recimo na samari podesavanje kocionog sistema moraju raditi dva coveka i pri tome ne mislim samo na drukaj/pustaj vec i na dva manometra, racunanje razlike pritisaka, podesavanje petog cilindra itd. ... No kako to niko i ne radi, onda i nema sta da se zna, manje vise odsrafi/zasrafi, drukaj/pusti sto su verovatno i ovi majstori od 55e uradili :)

Bas bih voleo da vidim ko bi platio da mu se cevi menjaju originalnim celicnim, da se menjaju cela kljesta, da se koriste npr lucas plocice, pakne, dobosi, brembo diskovi itd, a da to mehanicar odradi po fabricki propisanoj proceduri, a inace smo svi ubijeni od brige za sopstvenu bezbednost :mrgreen:

Dare

Post by Dare »

Ja bih kupio te delove kada bih uspeo da nađem. Ali pošto ne uspevam, stavljam ruske originalne delove. Od skoro se pakuju u lepo dizajnirane kutije, pa verujem da su original. Ovako izgledaju
Image
Image
Image
Image
Image

Boki78

Post by Boki78 »

I nije neki preterani problem za naci, ako si spreman da se monetarno rasiris i cekas na deo i po mesec i kusur. Izuzev cevi ovo ostalo se moze poruciti u lucas autu u Zemunu u Ugrinovackoj (ili je bar moglo) ..

Ilustracije radi Lucas servo za Samaru pre godinu i nesto preko je bio 22000 dinara :) U toj radnji sam uzeo lemforedovu manzetnu letve volana, platio je 3x vise nego tzv originalnu, cekao da se uveze preko mesec dana i nakon dve godine perfektno sljaka i ama bas nista joj ne fali. Sto se nje tice mislim da vredi svaku paru :)

Sto se tice ruskih originala, ja imam neku dozu sumnje da su ti lepo upakovani ruski originalni delovi, peti cilindar sam uzimao bas u takovm pakovanju i ne bas lepo se proveo ... No daleko od toga da to mogu da tvrdim. Gde nabavljas te delove?

Dare

Post by Dare »

u Nišu ih ima.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ne znam kako se podesava peti na aleku, pre sam to skidao cistio i normalno koci, plocice imam lukasove, razmisljam sad o diskovima a dobos za aleka u lukasu je oko 200 i nesto eura ako ne i 350 :D

Boki78

Post by Boki78 »

aleko-2141 wrote:Ne znam kako se podesava peti na aleku, pre sam to skidao cistio i normalno koci, plocice imam lukasove, razmisljam sad o diskovima a dobos za aleka u lukasu je oko 200 i nesto eura ako ne i 350 :D
Cijena prava sitnica. Pravi poslovni potez bi bio kupis par dobosa i dobijes aleka gratis da imas na sta da stavis dobose :mrgreen:
aleko-2141 wrote:Ne znam kako se podesava peti na aleku
Ne znam, na samari mu se mrda pozicija, postoji poseban alat za to koji olaksava zivot. Ako se radi po propisu, nakaci se manometar na prednji levi i zadnji desni tocak, ocitava pritisak a pozicija se steluje prema razlici pritisaka, dok pri svemu tome postoji i procedura vezana za opterecenje pozadi (u gepeku) i fikasiranje zadnje grede...

Post Reply