ulje mirise na benzin

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

heka
Automobil: lada 110

ulje mirise na benzin

Post by heka »

pozz,danas sam malo gledao motor i agregate posto je bas lep dan.Proverio sam ulje u motoru na sipku a onda sam uzeo ulje izmedju palca i kaziprsta i protrljao i deluje mi dobro,masno mada mi se cini da osecam da mirise na benzin,da li je moguce da je pomesano ulje i benzin i ako jeste gde na kom delu se moze desiti i koliko to ne valja.Lada inace mirno radi i odlicno vuce,imam ugradjen sekvent plin,hvala

heka

Re: ulje mirise na benzin

Post by heka »

pozz.drugari,je li ovaj forum aktivan ili je jos noc pa spavamo,ajde molba posto nemam nista literature ko moye neka mi kaze nesto o motoru ,sistemu napajanja goriva ,ventilima da li se krive kada pukne kais i sl,hvala

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ako je verzija sa 8 ventila, ventili se ne krive kada pukne kais.
Ovde mozes dosta da nadjes o autu, samo ukljuci neki translate na srpski : http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhiguli/
Samo Samara Srbina Spasava

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ako se mnogo oseća na benzin onda mu cure dizne pa kada se auto ugasi ono što ostane u jednom delu voda sklizne u cilindar i onda u ulje

heka

Post by heka »

hvala ljudi,ne oseca se jako ali se oseca,sta mi to znaci,treba li da menjam ulje i dizne,koliko je bezbedno voziti ovako i moze li naskoditi motoru.ovaj motor na slici je moj,moze li se raspoznati koliko ventila ima i da li je to injeksen,valda sam dobro napisao,hvala

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

injeksen je 1.5li 8v kad ti rokne kais nemas frke sa krivljenje ventila :)
LADA VOZI DADA

heka

Post by heka »

hvala drugar,dobro je znati da je tako,mirniji sam

heka

Post by heka »

pozz.drugari niko ne komentarise slucaj benzina u ulju u karteru,koliko je opasno po motor,sta treba menjati ili pogledati.Pitanje,da li mi je ovaj motor sa jednom diznom,brizgaljkom ili sa cetiri,pasuje li od nekog drugog auta i koja je cena otprilike,zanima me takodje homokineticki,koja cena i pasuje li od drugog auta,kad smotam puni desni cuje se napred levo da krcka mislim da je onaj na tocku gotov ili se vaqram,hvala,pozz,da zaboravih,sta je onaj mali deo u belom kucistu pored ler motorica i kako se cisti,kontrolise odnosno koji su simptomi neispravnosti

Gago

Post by Gago »

Ja sam skoro uzimao homokineticki za Samaru, platio sam sve u kompletu oko 1500 dinara.. A kazu da su isti za Samaru i 110. Nadji radnju u svom gradu sto prodaje delove za Lade ili ako je nema nazovi Maka iz Kraljeva pisali su ovde ljudi da salje delove po Srbiji.

heka

Post by heka »

hvala drugar,ovo mi je dobra informacija,znaci samara je isti zglob

Gago

Post by Gago »

Neka ti jos neko potvrdi informaciju, ja to ne znam iz iskustva, vec samo citajuci forum :)

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Jeste isti je samo uzmi manžetnu za Golfa 2 nekog boljeg proizvođača; GKN, Lobro, Spidan, Lemforder

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

A ulje u karteru kada meris sipkom dali se povecava ili ne? Ako se povecava nivo ulja ondak benzin na neki nacin dollazi u karter.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Benzin u ulje može doći jedino kroz cilindre. To bi značilo da imaš neki problem sa karikama, pa da prolazi pored njih, a može biti i sa injektorima, pa da ubacuje više benzina nego što treba. Ali pošto ti voziš na plin, a plin ulazi u plinovitom stanju u cilindre, čisto sumnjam da imaš problem, jer premalo voziš na benzin da bi ga se moglo skupiti u ulju. Ali ako ipak ima benzina u ulju, onda trebaš to hitno popraviti jer to značajno smanjuje podmazivanje motora i samo je pitanje vremena kada će nešto zaribati.

BTW. ulje se ne provjerava sa prstima, jer kada pod prstima osjetiš da ne valja, to znači da ga je već davno trebalo zamijeniti.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

heka

Post by heka »

hvala drustvo na korisnim informacijama,evo non stop kontrolisem ulje na sipku i izgleda da se ne povecava nivo ili ne mogu primetiti,molim ko se razume bas u ovaj motor kao na slici da mi samo kaze da li je tacno da on ima samo jednu brizgaljku.na benzin samo upalim i na neki 30 stepeni temperature motora on sam prebaci tako da neznam iskljucuje li to mogucnost ulaska benzina u karter ako ga uopste ima,mada mislim da osecam slab miris benzina.Jos cekam odgovor sta je onaj deo u belom kucistu iznad motorica za ler gas,hvala

Post Reply