instrument tabla luduje na 112ki
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
instrument tabla luduje na 112ki
kad se 112 ka zagreje,kazaljka temperature i goriva idu na maksimum, pumpa tecnosti za brisace radi i izbacuje vodu sa pola snage ( merim 4=6 v na njoj dok se to desava), Kad ugasim svetla ,sve se vrati na normalu. da li neko zna u cemu je problem
Re: instrument tabla luduje na 112ki
negde probija + da li je neko cackao nesto po instalaciji?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Biće da ti je neka žica naslonjena na neki metalni deo u motoru,kad se zagreje probija izolacija.
niko nije nista dirao.poglrdacu u oko motora zice
Pozdrav svima . Da ne otvaram temu još uvek imam 112 li sa plinom 8v , to je manje bitno jer me kontrolna tabla zeza. Ima dana kada dam kontakt upale se sve sijalice ček endžin, za pritisak ulja , punjenje alternatora. a ima dana kada jedino se upali za punjenje akumulatora a ostale se nepale. Auto dobro radi i nemam problema sa tim samo me signalizacija zeza. Pomagajte rastavio sam par puta kontrolnu tablu ali ne vidim grešku , po meni ne dolaza signali preko konektora X1. e sada samo da nađem odakle dolaze signali
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Signal za paljenja check engina daje ECU kada daš kontakt. To znam 100% jer sam skidao ECU prošla 2 dana i bez njega se ne pali check engine na kontakt. Mislim da se se ova ostala 2 palila i bez ECUa.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Uzmi unimer i isprati veze na tabli odakle dolaze sa konektora x1. Onda na ženskom konektoru x1 unimermom izmeri na pinove koji vode ka signalizaciji koja ti neradi dali tu dolazi 12v. Ako dolazi 12v kvar je u tabli, ako ne dolazi kvar je iza konektora.
- Cika Stevan
- Automobil: L110
Probaj ovde procitati sta je elektronicar meni napisao za slican problem. Mozda ce ti pomoci da dodjes blize resenju.
viewtopic.php?f=10&t=5334&start=30
viewtopic.php?f=10&t=5334&start=30
negde ti fali minus na tabli i onda probija preko sijalicica(kad se upali svetlo ili nesto drugo) mozda i hladan lem...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Ja imam problem sa instrument tablom ali malo drugaciji. Naime meni brzinometar cesto pokazuje netacnu brzinu. Na auto putu pri 100-120km/h on pokazuje 30-40km/h, a opet ponekad dok stojim na semaforu kazaljka skoci i do 120km/h.
A displej sa tecnim kristalom ne pokazuje tacnu kijometrazu tj.
Pravi pauze u brojanju tako da sam primjetio da stoji na istom broju i po prelasku 6-7km puta a onda odjednom pocne da ponovo radi. Volio bih da to rijesim a da me neki elektronicar ne odere. Pomozite,hvala!
Pravi pauze u brojanju tako da sam primjetio da stoji na istom broju i po prelasku 6-7km puta a onda odjednom pocne da ponovo radi. Volio bih da to rijesim a da me neki elektronicar ne odere. Pomozite,hvala!
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Vrlo vjerojatno senzor brzine.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
majki92 wrote:Ja imam problem sa instrument tablom ali malo drugaciji. Naime meni brzinometar cesto pokazuje netacnu brzinu. Na auto putu pri 100-120km/h on pokazuje 30-40km/h, a opet ponekad dok stojim na semaforu kazaljka skoci i do 120km/h.
Imao isti problem nakon zamene kuplung lamele . Igrom slucaja sam prao kola i motor i posle toga prestalo. Sve funkcionise . Mozda pomogne , a mozda ne
Nije sve bas tako
Kupio sam ovo, namontirao I #$%$&%//(() znači pokazuje 50% veću brzinu. Oznake su iste, ali mi brzina laže i to strašno. Da li je neispravan deo ili sam možda nešto zezno pri zameni ( jel treba da se resetuje ili nešto slično???)choksi wrote:Jel ovaj senzor ide i na 1.6 16v????
https://www.kupindo.com/Autoelektrika/2 ... e-za-LADA-