Zamena step motora

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

aktor
Automobil: Lada 110

Zamena step motora

Post by aktor »

E ovako,predhodni vlasnik mi rekao da zamenim step motor(valjda se tako zove),ja kupio i majstor zamenio ali ler gas otisao u 2000 obrataja :shock: ,pre toga radio na 500-600 ne mogu bas da ocenim.Kaze majstor do plina ja nesto sumnjam jer ujutru kada ga palim ne mogu da krenem dokle ne nabije radnu temperaturu pricam za stari step,novi sam skinuo jer ne ide da radi na 2000 obrata :D . Pitanje sta mislite da moze da bude? Neki savet :) .

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Re: Zamena step motora

Post by rascho »

Stavi novi, dobro provjeri da je legao kako treba, da ne bi vukao zrak negdje sa strane i onda otkači akumulator na minutu. Onda sve prikačiš i pališ. Ako i onda radi na 2000 okretaja, moguće da si kupio neispravan step motor.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

rascho

Post by rascho »

BTW daj pojasni ovo sa kretanjem i radnom temperaturom. Jer radna temperatura motora je 90C, a čisto sumnjam da čekaš svako jutro da se motor zarije na 90C.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

I meni je novi kad sam ga stavio ostao na 2000, ali je posle resetovanja sve proradilo normalno. Probaj da ga staviš (novi) pališ- gasiš par puta, i posle resetuješ na klemu.

aktor

Post by aktor »

rascho,jes brate cekam 90,naravno da mu dajem gas ali cekam,jer se gasi non stop a nemam pravac da ne stajem nego semafori.Ovo cu da probam pa da vidim sta ce da bude.

rascho

Post by rascho »

aktor wrote:rascho,jes brate cekam 90,naravno da mu dajem gas ali cekam,jer se gasi non stop a nemam pravac da ne stajem nego semafori.Ovo cu da probam pa da vidim sta ce da bude.
Pa ti bi trebao dobiti neku nagradu za strpljenje :lol:

Pogledaj, dok tako čekaš, da ti možda ne ledi isparivač. Dok radi na plin, pipni rukom isparivač (ali pazi kada je auto zagrijan i isparivač je na radnoj temperaturi, ako je sve ispravno, da se ne opečeš), ako je isparivač hladan, a motor topal, znači da protok antifriza koroz isparivač ne valja, pa ti zato ne može raditi na plin dok se antifriz skroz ne zagrije.
Znači, ako je sve ispravno isparivač bi trebao biti otprilike topal kao motor (malo hladniji jer ga ipak plin hladi kada isparava), ako isparivač nikada ne postane vruć onda imaš neki problem s protokom.

rascho

Post by rascho »

I još nešto, ja sam u svojim odgovorima pretpostavio da ti na benzin radi normalno, a gasi se samo na plin. Da li je to točno, ili se gasi i na benzin?

aktor

Post by aktor »

Ha,benzin misaona imenica(trenutno),ne radi verovatno pumpa jer se necuje kada se da kontakt,ko sto rekoh imam ga od skoro(7 dana).A ovo cu proveriti za isparivac,vec ujutru kada izadjem iz nocne jer cu cekati da se zagreje. :evil:

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ili ti je plin loše urađen pa isparivač dobija vodu tek kad otvori termostat.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Prvo sredi pumpu za benzin.
O kojoj ladi u opšte pričamo 1,5 ili 1,6; 8 ili 16 ventila? Koji plin ima, sekvent ili običan venturi?

rascho

Post by rascho »

choksi wrote:Ili ti je plin loše urađen pa isparivač dobija vodu tek kad otvori termostat.
Ovo ne vjerujem da je slučaj. Čak kada bi netko htio namjerno spojiti isparivač iza termostata, to bi bilo teško za napraviti zbog debljine crijeva, a bogami ako je netko to uspio slučajno, onda zaslužuje orden za glupost.
Vjerojatno je spojeno na grijač kabine, najzgodnije je i zbog duljine crijeva i zbog debljine.

Ali možda ne bi bila loša ikoja slika pa da vidimo kako je to izvedeno.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

To čisto sumnjam da bi se iko toliko mučio da pravi redukcije i uzima vodu sa velikih creva. Izgleda mi da je problem zbog lošeg održavanja (falš, vazduh, step motor, svećice, kablovi...) O tome dovoljno govori što ja vlasnik dozvolio da mu crkne pumpa za benzin

aktor

Post by aktor »

Ok,je sto se tice ugradnje plina bio sam do majstora i sa te strane nema problema inace lada 110 je u pitanju 1999god. , osam ventila. Stavio sam opet novi step motor i skinuo klemu(resetovao) br.obrtaja je bio na 500 i radeo je lepo dokle nisam krenuo a onda kako hocu da stanem on se ugasi :sad: ,majstor za plin mu je na sajli za gas kao povecao ler i rekao da pratim kako ce da radi pa ako ne valja ja nemam pojma dalje ,sta cu praticu pa cu da vidim,tama kada izadjem iz nocne da vidim kako ce da pali :) .

rascho

Post by rascho »

Na toj Ladi se ler gas ne regulira sa sajlom za gas i vjerojatno će se sve vratiti na staro nakon par dana, čak i ako ti trenutno bude radilo.
Nisi rekao koji sustav imaš obični vakumski, lambda kontrolu ili sekvent?
Po ovom ponašanju bih rekao da je obični vakumski. Ako je, obični vakumski, napiši pa ću ti dati par savjeta šta da pogledaš.
Ako je lambda kontrola ili sekvent onda se može softverski podesiti koliko goriva se dozira u leru, pa nije potrebno dirati sajlu gasa.
BTW. normalan ler gas je 800 okretaja, što će reći da kazaljka mora biti na sredini između prve (500) i druge (1000) crte, bliže drugoj. AKo je kod tebe stvarno na 500, onda ti definitivno nešto ne valja sa plinom.
Last edited by rascho on Sat Jul 19, 2014 5:08 pm, edited 1 time in total.

aktor

Post by aktor »

rascho,pise brc,a za obrataje si upravu vratili se kako su bili a dr.je sve isto,tako da neznam sta je. :sad:

Post Reply