Postovani clanovi Foruma , molim Vas za pomoc . Usput elektronika mi nije jaca strana ..Hvala unapred .
Problem . Do prosle godine radio je kao doksa . Juna prosle godine mi se iznenada ugasi na putu. Posle dva tri neuspesna startovanja , i cekanja so jedno 10 minuta upali iz cuga i nastavi da radi kao da nista nije bilo . .Posle dvdana ponovi se greska ,
Drugo nisam mogao vec odem u BHW auto Horgos ( oni su ga odrzavali od prvog dana ) i kazu da je pregoreo senzor sa radiice i zamene isti . Sve bi u redu jedno 6 meseci , al onda pocne trokiranje , paljenje CSEK ENGINE i prekidanje u radu . Konacno pocetkom marta kola totalno stanu -vise se nije mogao upaliti .
Odnese me slep sluzba , oni ga prgledaju i kazu opet isti senzor . Zamene ga i posle dve nedelje ponovo isti problem .
Kod pkusajea ponovnog starta cuje se da se ukljucuje pumpa , glavni rele kod tunela ali kola nepale .Nema ni neke signalizacije od strane CSEK ENGINE . Posle 1/2 sata , nekad i pre , ajuce konretno tek posle 10 sati je upali i radi normalno .
Dobro, ne moraš dva puta da postavljaš isto pitanje!
Dok se ne nakači na dijagnostiku ili dok se ne proveri senzor bregaste uzaludno je polemisati. Ovako s nogu zaista zvuči kao senzor radilice. Lako se može desiti da je novi crkao jer je kvalitet komponenti prilično upitan. Probaj da izvadiš senzor da ga vizuelno pregledaš i malo očistiš nekom krpom pa onda vratiš. Senzor je sa desne strane motora bliže požarnom zidu, u suštini jedina stvar sa te strane bloka do koje dolazi neka električna instalacija.
bruyoni wrote:Dobro, ne moraš dva puta da postavljaš isto pitanje!
Dok se ne nakači na dijagnostiku ili dok se ne proveri senzor bregaste uzaludno je polemisati. Ovako s nogu zaista zvuči kao senzor radilice. Lako se može desiti da je novi crkao jer je kvalitet komponenti prilično upitan. Probaj da izvadiš senzor da ga vizuelno pregledaš i malo očistiš nekom krpom pa onda vratiš. Senzor je sa desne strane motora bliže požarnom zidu, u suštini jedina stvar sa te strane bloka do koje dolazi neka električna instalacija.
Nepaznjom sam postavi dva puta . Hvala na odgovoru . Provericu i senzor radilice i senzor bregaste . Znam gde je . Cim zavrsim krecenje stana ..jos dva dana .. podvuci cu se pod kola jer se drugacije nemoze skinuti i proveriti .
bruyoni wrote:Ne moraš pod kola možeš od gore, skoro je na izvolite.
Bio u Horgosu kod majstora ( kola tri dana vozena u servisu ). Nijednom nije izbaci nikakvu gresku na kompu. Njihovo misljenje je da Alarm uredjaj zbog nekog razloga s vremena na vreme
napravi blokadu motora . Do odlaska u TDI servis u Su koji je pre 10 god ugradio alarm , savetovano mi je da kad se ugasi motor sam od sebe ., zkljucam i okljucam alarm i onda ponovo da startujem kola .
jeronimo wrote:da li alarm ima sigurnosni skriveni taster ? njegovim stiskanjem iskljucuje se imobilizator i prelazi u servisni mod(ostaju da rade samo brave)
Nema . Moraju da premoste blokadu ,tako su rekli iz TDI servisa
posto sam bio u servisu u beoladi ,jer sam se zalio daa mi se gasi u voznji posle testa motora ustanovljeno je i po pregledu kablova da me zeza senzor radilice a isti je bio spao i drljao po auspuhu i tu mi je pravio problem sa gasenjem motora u voznji,posle intervencije zamena kabla receno mi je da promenim obavezno taj senzor radilice ,tu negde kod zupcastog kaisa se kao nalazi..pa pitam imali neko sliku tog senzora da mi pokaze kako izgleda,pa da delam dalje...
hvala puno
bruyoni wrote:Ček, kad si već bio u beoladi što im nisi rekao da oni i pormene taj senzor?
ma otisao sam da stelujem ventile i da zamenim paknove kad ono ,otvori se posao nenadano i ostao bez kinte
zamenili mi oba dobosa,posto je jedan pukao a nisam ni znao,pa onda oba kociona cilindra,pa sajle rucne,pa zamenio ulje i filter i puko sam ko zvecka ode za auto pet meteri drva:)
znaci nisam imao vise ni za kiselu vodu inace bih ga zamenio,ovako sledeci mesec da narucim pa da vidim kod nekoga da zamenim
pa me eto interesuje slika da vidim kako to izgleda i gde stoji
Al vam je logika... bolje da su ti zamenili senzor umesto ulja i filtera, ovako šta da mu se nešto desi možeš samo da se šutiraš u dupe.
Nalazi se ispred suvozača, ka požarnom zidu kod donje remenice zupčastog kaiša, jedini je senzor temo i jedina stvar do koje idu neke žice pa ne možeš da promašiš.
bruyoni wrote:Al vam je logika... bolje da su ti zamenili senzor umesto ulja i filtera, ovako šta da mu se nešto desi možeš samo da se šutiraš u dupe.
Nalazi se ispred suvozača, ka požarnom zidu kod donje remenice zupčastog kaiša, jedini je senzor temo i jedina stvar do koje idu neke žice pa ne možeš da promašiš.
ok hvala na sliki:)
valjda necem se sutiram u dupe,zamenicu ga za koji dan