112 kao polovnjak...
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
desert sun
- Automobil: Lada samara
112 kao polovnjak...
Imam jedno cisto informativno pitanje,kakva je lada 112 kao polovnjak,kolika je potrosnja benzina i plina,nasta obratiti paznju i kakva je u odnosu na konkurenciju polovnjaka u tom cenovnom rangu?
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Re: 112 kao polovnjak...
obzirom da joj na nasem trzistu glavni konkurent sto ce cenovnog ranga tice, Golf 2, onda je smesno pricati o tome, nazalost. Nisu neki veliki potrosaci, prosecna oko 6l benzina, bar je kod mene tako (na otvorenom moze da se spusti na 5, gradska oko 7 ali opet sve zavisi koji grad je u pitanju, nije ista gradska voznja u Beogradu i Zajecaru). a kakva je kao polovnjak, tu ne mogu nista da ti kazem jer sam Lajku kupio od naseg clana ovde, koji je bio prvi vlasnik tako da sam maltene preuzeo skoro nova kola bez nekih mana. slike mozes da vidis u "vozila clanova" pa ce ti se samo kazati sta zapravo vozim. 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
I Golf i Lada su i istom rangu jer su i jedan i drugi su u većini slučajeva popravljali i održavali Kurta i Mutra sa šegrtima koji misle da znaju kako funkcioniše automobil, s tim da su ti za golf veće šanse da ćeš naći kvalitetne delove da ga dovedeš u ispravno stanje. 11x osim ako ne znaš ko ga je posedovao, čak ni to da znaš gde je održavano ne garantuje ništa, ne vredi uzimati. Čast izuzecima ali da je uzmeš polovnu da bi bio siguran da je ispravna moraš zameniti skoro sve što je predhodni vlasnik menjao jer su to u glavnom Ruski i"ruski" delovi, istočnoevropska mala privreda i kinezi napakovani u nemačke "brendove" poput MS, CST, Optimal, Lada Interservis...
Sada bih pre jurio polovnu Dačiju nego Ladu.
Sada bih pre jurio polovnu Dačiju nego Ladu.
- BokeYGTi
nazalost, istina je. za Ladu je mnogo tesko naci kvalitetan rezervni deo. i morao bih da se slozim, i ja bih radije gledao neku Daciju ali nista pre Logana obzirom da sa tim kolima imam strasno lepa iskustva obzirom da sam ih nekada imao kao sluzbeno vozilo. a Logan je ipak malo skuplji od 11x tako da opet dolazimo u corsokak.
Nije malo ,nego malo viseBokeYGTi wrote: a Logan je ipak malo skuplji od 11x tako da opet dolazimo u corsokak.
- BokeYGTi
upravo tako.
Evo dokaz.skora wrote: ....za 1500e kupuje se 11x da se u*akis kakvo je stanje,a za te pare logan je lom ......

upload gif from url

screen shot windows
1.200 €
Polovno vozilo
Lada
111
2004. godište
67.099 km
Karavan
Benzin
Cena nije fiksna
Zamena: NE
Postavljeno 04.12.2014.
Prvi vlasnik, kupljen nov u Srbiji, nove vinterine gume, nov akumulator, radiokasetofon blaupunkt-cetiri zvucnika, registrovan do 04.03.2015 , presao 67099 garancija.Motor odlican.Kocnice odlicne. Bez ulaganja
Posto imam dve lade 112 jedna je 1.5i 8v sa 57000kma druga je 1.6i 16v sa 121000 km.Kao prvo ova 1.5i 8v je jeftinija za odrzavanje i dosta je pristupacna oko motora imas svuda prostora da pridjes oko motora.To ti je samarin 1.5 motor sa direktnim ubrizgavanjem.Njena prosecna potrosnja je oko 7l benzina a plina oko 9l kod mene je ugradjen nov sekvent uredjaj i trebalo bi da se odradi malo stelovanje preko racunara da bi se spustila potrodnja za 1litar.Sto se tice perfomansa veoma je startna sa njenih 1500 kubika 8ventila i jednom bregastom u glavi motora 57kw(77ks) prilikom preticanja.Sto se tice menjaca lade imaju dobre menjace.Kad kupis obavezno pogledaj dali ima negde korozije ako ima saniraj zastiti namesti korube odrzavaj je kao stranca i sluzice te veoma dobro.Ona je u cenovnom rangu sa wv golf 2 koji su preko 25g starosti.Moja je 2003g.Gume nosi 175-70/13 mada moze i 14ce.Sa tom ladom sam prezadovoljan.LADA 112 1.6i 16v 2005godiste sa 120000km njihov radni vek motora je 400000km uz redovno odrzavanje kvalitetnim delovima i dobrim majstorom.karoserija je ista 112 hedzbek samo totalno razliciti motori u pitanju je motor od 1598 kubika sa 16ventila i dve bregaste u glavi motora malo je skuplje odrzavanje je on ima pored spanera i vodeci roler veci zupcasti kais ali nije to astronomsko skupo.Kod njega svaki cilindar poseduje posebnu blonbinu.Radni vek blombina se krece od 50000 do 100000km ali nemora da znaci.Cena jedne blonbine je od 3000din pa do 50evra za bosch.Inace svi senzori i racunari kod lada serije 11. su BOSCH.Kako kaze Boki sto je kupio ladu 112 od imreta potrosnja goriva je od 5.5litara na otvorenom u normalnom rezimu voznje do 7litara po gradu mada kad se se sabere to je prosek oko 6.5l na 100km.Sto se tice motora on ima 66kw ili 92ks koji veoma dobro povlaci iz mesta veoma je startan i zivahan prilikom preticanja tako da moze da parira drugima sa 1600 kubika bez problema savladjuje uspone valjevo ljubovija preko debelog brda na 4 odraslih 370kg pun rezervoar plina 34litara 40 litara benzina i nekih 70kg prtljaga u gepeku.Sa njom sam tako optercen silazio sa puta i makadamom izlazio uz velike uspone.Prosecna potrosnja plina je 7.5 litara racunajuci otvorenu i gradsku voznju.Kod tih modela motora moguca je ugradnja samo sekvent tng Gume nosi 185-60/14 i vema je stabilna sa tim gumama leti na putu.Sto se tice odrzanja nije skupa i nema da te zaboli glava.Pre ovih lada imao sam samaru sa 380000 predjenih km a menjac i dalje kao nov samo menjano ulje redovno.Sa ovim ladama 112 sa zadovoljan i ako bude bilo malo bolje vreme kod nas i bude se uvozila lada granta liftback 1.6 16 v ona ce biti sledeca.
ova karanka 111 sa slike je 1500 kubika sa 8 ventila je pun pogodak sa tom km.Da nisam kupio 112 1.5 8v sigurno bi kupio ovu 111 1.5 8v iz nisa.Samo da napomenem da modeli 1.5 8v 1.6 16 v nekrivi netile niti prave havariju prilikom pucanja zupcastog kaisa.
ima jedna lada 111 1.5 8v sa nesto malom km iz sremcice bele boje pa pogledaj na Polovni automobili.
jel prodata ova karavanka sto je dejca okacio?
Prodata je odavno. Bila je vrlo kratko na oglasu, par dana i ode. Ja nisam znao da je ona sa tim motorom i 8 v. da sam znao hmm.
A po cemi se poznaju te sa 8v. Ovo pozadi sto pise LI ili nesto drugo.
Zile ti imas 112 ladu vec neko vreme, gde prvo limarija popusti, sta je kod njih naj osetljivije. Ladu 2107 znam ko svoj dzep, i tacno znam gde prvo strada limarija ali o 11x seriji pojima nemam.
2013 godine kada sam se i prikljucio ovom forumu bio sam se debelo zagrejao da kupim 111. Ali tad ispod 2000 e. nije moglo nista pristojno da se nadje. Sad je druga prica za 1000-1300 e. moze dobar primerak da se nadje.
Zile ti imas 112 ladu vec neko vreme, gde prvo limarija popusti, sta je kod njih naj osetljivije. Ladu 2107 znam ko svoj dzep, i tacno znam gde prvo strada limarija ali o 11x seriji pojima nemam.
2013 godine kada sam se i prikljucio ovom forumu bio sam se debelo zagrejao da kupim 111. Ali tad ispod 2000 e. nije moglo nista pristojno da se nadje. Sad je druga prica za 1000-1300 e. moze dobar primerak da se nadje.
Kad pise LI to je 8v ,kad pise Li 16v to je senaest ventiladejca wrote:A po cemi se poznaju te sa 8v. Ovo pozadi sto pise LI ili nesto drugo.
- 8v
- 8v sa poklopcem motora
- 16vPrva slika je motor koji je bio u ovoj braon ,skinuto ubrizgavanje i stavljen karb......motori dakle isti ,samo je razlika u dobacivanju goriva i galanteriji oko motora (kucistu filtera za vazduh,posude za vakum itd).....i naravno kod ubrizgavanja je pumpa elektricna ....komp ,lamda sonda .....itd