VENTILATOR KABINE
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
VENTILATOR KABINE
Zdravo ljudi.Da li neko zna odakle se napaja osigurač F18(25A) preko koga se napaja ventilator kabine a i sijalica u kaseti.Naime,ne rade mi navedeni ventilator i sijalica(sijalica nije bitna).U gnezdo F18 nema dovod.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: VENTILATOR KABINE
http://www.vazdriver.ru/blok_predohrani ... _2112.html
mislim da ovo dosta pomaže, ne razumem se u električne šeme pa bi bilo bolje neko drugi da rastumači. Možda relej K6 proveriti?
mislim da ovo dosta pomaže, ne razumem se u električne šeme pa bi bilo bolje neko drugi da rastumači. Možda relej K6 proveriti?
-
masan_motor
Ja sam taj problem imao na samari i danima prekopavao instalaciju pa sam na kraju doveo struju direktno sa akumulatora i rešio problem. Negde je prekid na tabli sa osiguračima, ne gine ti dobar električar. A možda te zeza i senzor kabine koji je pored svetla. Ako je ludi rus to sve povezao preko kompjutera, možeš da se slikaš hehe.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
I onda se čudiš što se lade kvare 
A Rusi ludi pa stavljaju te releje gdje ne treba, a mogu fino svuda dovesti direktno sa akumulatora
BTW K6 dobija napon sa ključa, kako je i nacrtano na shemi.
A Rusi ludi pa stavljaju te releje gdje ne treba, a mogu fino svuda dovesti direktno sa akumulatora
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
masan_motor
Tako je radila još par godina i onda se sve raspalo, ona plastika sto drzi sajle je eksplodirala i tu je bio kraj 
- bruyoni
Ma to ti je taj profil vlasnika, kad ima ladu trenira javašluk do ekstrema, ogoljeni plusevi, pepsi/coca cola/knjaz ulje, u hladnjak dodata brlja da ne smrzne... i onda kupe nešto izvikanije i nemož ih ubediti da postoji drugi proizvođač ulja od onoga koji piše na čepu motora ili onoga što je piše na kartici da je sipao predhodni revnosni vlasnik iz "švajcarske"rascho wrote:I onda se čudiš što se lade kvare
-
bortlonger
- Automobil: lada
cudno da sa 30 god iskustva, nisi doveo struju ditektno sa dalekovoda.. ne bi trosio akumulator... cccccmasan_motor wrote:Ja sam taj problem imao na samari i danima prekopavao instalaciju pa sam na kraju doveo struju direktno sa akumulatora i rešio problem. Negde je prekid na tabli sa osiguračima, ne gine ti dobar električar. A možda te zeza i senzor kabine koji je pored svetla. Ako je ludi rus to sve povezao preko kompjutera, možeš da se slikaš hehe.
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
masan_motor
To je automobil koji u EU nije hteo niko da popravlja pa sam ja spasavao kako znam i umem - prolazila je i eko test prema tome možete samo da mi se divite 
- bruyoni
Ma divimo ti se sa čisto naučne strane jer si očigledni dokaz da se 90% oštećenja mozga ne moraš biti vezan na aprate.
Trebao bi da se ponudiš kao uzorak na VMA da makar nađu neki lek
Trebao bi da se ponudiš kao uzorak na VMA da makar nađu neki lek
-
masan_motor
Kao što rekoh, možeš samo da mi zavidiš a to je urođeno tovarima 
- bruyoni
Zavidim ja glupim ljudima, tako im je... lepo. E sad stoci ko što si ti, to je druga stvar
Po ovoj šemi,čini mi se da K6 dobija napajanje od F18 a ne obrnuto.Nisu mi baš jasni ovi šantovi,po njima napon dolazi iz
Ш5 коntakt 3 na F18 pa na K6
Ш5 коntakt 3 na F18 pa na K6
- bruyoni
OK ako ti kažeš, verovatno se razumeš više u elektro šeme. Ali nije nemoguće ako je tako ko što kažeš nekamo mi logično da struja dolazi direkt do Š5-3 pa preko osigurača do releja koga pali ključ i onda preko nekog drugog kontakta do potrošača. U tom slučaju tražio bih da li ima i kako dolazi struja na kontakt Š5-3. Možda jednostavno oksidirao kontakt ili se precvikalo na papučici?
PS: Kad smo već tu ajd ko ume nek pojasni čitanje šeme. Interesuje me koja je razlika između ukrštanja dva voda sa crnom tačkom (npr kod F20) i bez crne tačko (npor s aleve strane F10) Hvala
PS: Kad smo već tu ajd ko ume nek pojasni čitanje šeme. Interesuje me koja je razlika između ukrštanja dva voda sa crnom tačkom (npr kod F20) i bez crne tačko (npor s aleve strane F10) Hvala
Ne,ne, na kažem ja da se razumem u šeme a ti ne,izvini.Kažeš da ti je logično da struja ide direktno na Š5
pa na F18 pa na K6.Pa ja sam upravo to i rekao,Š5-F18-K6.Kažem nejasni su ovi šantovi,u Š5 bih i ja tražio
pa na F18 pa na K6.Pa ja sam upravo to i rekao,Š5-F18-K6.Kažem nejasni su ovi šantovi,u Š5 bih i ja tražio