Zujanje unutar vozila
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Zujanje unutar vozila
Pozdrav svima. U ladi 110 pored unutrasnjeg svetla nalazi se neka crna kutijica koja cim se da kontakt zuji ,takoreci kresti i jako je iritantno,ne znam ni tacno sta to predstavlja,planirao sam samo da je iscupam al ne znam da li smem
Ako neko zna kako da resim ovo neka javi 
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Zujanje unutar vozila
To je valjda neki sistem za održavanje temperature u kabini, neka vrsta senzora. Kažu da je unutra mali ventilator koji treba da se podmaže da nebi zujao. Kakvo crno čupanje, polako.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Senzor temperature, ima unutra mali ventilator i on se vremenom uprlja i debalansira ša se samo očisti. Može se probati kap po kap uz osovinu podmazati ali ako se toliko čuje verovatno je previše propao, odeš kupiš novi čini mi se da nisu skupi.
Kad ga vadiš ne čupaj na silu već polako, sa duže strane su po dve žabice kojima se drži za nebo i ima jedan priključak sa dve žice koji se samo išteka.
Kad ga vadiš ne čupaj na silu već polako, sa duže strane su po dve žabice kojima se drži za nebo i ima jedan priključak sa dve žice koji se samo išteka.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
@bruyoni
Ima dva priključka sa po dve žice. Sve ostalo što si napisao je tačno.
Ima dva priključka sa po dve žice. Sve ostalo što si napisao je tačno.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Jel? Zaboravio, ne sećam se kad sam ga čistio pre dve il tri godine. Eto, moraće više da se potrudi :-D