Problem sa volanom
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
Pedjamiljko
- Automobil: Lada
Problem sa volanom
Imam problem kada okrenem volan na desno cuje se neko skripanje, zamolio bih za neki savet sta da radim. Unapred zahvalan. Pedja
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Problem sa volanom
Jel imaš servo?
-
Pedjamiljko
Pa to je model112 iz 2005 god. osnovna verzija.
- aleko-2141
Pa jedino onda da ti šolja riba pa se prenosi na oprugu ili sam točak kači neku plastiku, ili kugla, spona, meni se dešavalo na Aleku da kugla ribala i u nekom momentu se čuje skripanje.
-
Pedjamiljko
Ovo skripanje se pojavljuje nakon neke voznje ne odmah, kada se posle par kilometara pocne da skripi kada motam na desno
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
ajd da i ja pitam nesto:aleko-2141 wrote:Pa jedino onda da ti šolja riba pa se prenosi na oprugu ili sam točak kači neku plastiku, ili kugla, spona, meni se dešavalo na Aleku da kugla ribala i u nekom momentu se čuje skripanje.
prilikom kocenja prednji pocnu da tresu ,menjao sam nove diskove pa i posle toga ista stvar
obradjivao sam ih i isto,nova letva sve novo ceo prednji trap nov../jedino nisam menjao prednje amortizere/
nazad novi dobosi paknovi sajla rucne,amortizeri...i dalje trese kod kocenja
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
- aleko-2141
Digni ti to vidi kakvi su ti ležajevi da nema tu malo lufta ili su ti amortizeri
- belipotok2
lezajeve sam prednje menjao pre tri meseca bas iz tog razloga i isto se desavaaleko-2141 wrote:Digni ti to vidi kakvi su ti ležajevi da nema tu malo lufta ili su ti amortizeri
neznam jedino prednji ..oni su u solidnom stanju mada i njih treba da zamenim,zadnje sam menjao pre dva dana...ubi me priprema za tehnicki pregled

- aleko-2141
Ma od amortizera je sigurno, nemaju otpor pa kad kocis ono skaču točkovi.
- belipotok2
ok provericualeko-2141 wrote:Ma od amortizera je sigurno, nemaju otpor pa kad kocis ono skaču točkovi.
hvala drugar
- aleko-2141
A još jedno pitanje, koje si diskove stavio, jesu glavcine dobre, ima tu dosta stvari, ako ne trese u vožnji onda glavcine nisu ali bi ipak trebao da osetiš neke vibracije ili udare ako su otišli amortizeri, odeš negde na prazan put i zaletis pa zakocis a neko nek gleda šta se dešava, jel imaš ti abs možda :-D
Promeni i kociona creva, mozda je i do njih, a taman i nova da si imas ta su sigurno vec napukla.
- belipotok2
dupli ventilirajuci 13 ..netrse u voznji niti vuce na bilo koju stranu,al kad zakocim trese,al me bunialeko-2141 wrote:A još jedno pitanje, koje si diskove stavio, jesu glavcine dobre, ima tu dosta stvari, ako ne trese u vožnji onda glavcine nisu ali bi ipak trebao da osetiš neke vibracije ili udare ako su otišli amortizeri, odeš negde na prazan put i zaletis pa zakocis a neko nek gleda šta se dešava, jel imaš ti abs možda :-D
to nekiput normalno al vise sa tresenjem!
nema abs al ko da ga ima
menjana su i glavna kociona creva ,prednji lezajevi,disk plocice,zadnji lezajevi amortizeri
dobosi paknovi ,izbacio sam peti kocioni,stavio racvu..neznam koci za desetku al ovo me
nervira do iznemoglosti..dodje mi da
- belipotok2
zamenjena sve novodejca wrote:Promeni i kociona creva, mozda je i do njih, a taman i nova da si imas ta su sigurno vec napukla.
- aleko-2141
Pa jedino da probaš ono što sam ti rekao ili da menjaš amortizere