Grejanje i rasturanje jedinice grejanja 112
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Grejanje i rasturanje jedinice grejanja 112
Pozdrav ladasi. Imam problem sa grejanjem u autu. Auto zagrejem na 90c, upalim grejanje duva mlako. Na onom otvoru kod menjaca ka vozacu duva toplo, a ka suvozacu jedva mlako. Klapna otvorena do kraja, prosle godine zamenjen mali hladnjak(radijator). Video sam da postoji neki hidroventil, zanima me cemu on sluzi i da li mozda on ne otvara kako treba? I kako ga naci? Danas cu da skinem radijator da pokusam da ga ispsperem, mozda sircetom? 
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Re: Grejanje i rasturanje jedinice grejanja 112
Gde si video taj hidro ventil? Ja sam nekoliko puta rasturao ceo sistem za grejanje i nema nikakvog ventila.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
Na nekom sajtu lada 112 sam nasao. Pise u sklopu cele jedinice da ima taj hidro ventil. 
- Ajvanho
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... yacii.html
Evo ti ceo sistem grejanja, nema tu nikakvog ventila. Topla voda (antifriz) stalno kruži kroz grejač/radijator/mali hladnjak, pomeranjem klapne se reguliše da li u kabinu ulazi topao ili hladan vazduh.
Portaži po forumu, postoji već tema o greajnju.
Evo ti ceo sistem grejanja, nema tu nikakvog ventila. Topla voda (antifriz) stalno kruži kroz grejač/radijator/mali hladnjak, pomeranjem klapne se reguliše da li u kabinu ulazi topao ili hladan vazduh.
Portaži po forumu, postoji već tema o greajnju.
Mislio sam na elektro-pneumatski ventil. Moze li neko da objasni cemu on sluzi. Posto sam pre sipanja antifriza ispirao ceo sistem vodom. Pa tek onda nasuo antifriz. I pre ispiranja me zezalo grejanje. Klapna otvorena, a grejanje slabo. 
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
kad si menjao antifriz,jesili ozracio sistem ,mozda ima negde vazdusni cep
kod mene na lajki111 greje ko ludo moram pendzer da otvaram:)
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
- Ajvanho
@zmaj145
Kako si utvrdio da se klapna otvara?
Kako si utvrdio da se klapna otvara?
Menjao vec jednom klapnu i drugi put kad je vrisnula ja namestim da je sam rucno otvorim
sinoc sam skontao da mi termostat glavi i donje crevo na hladnjaku mi je toplije od gornjeg 
Pred zimu. Ide mi na ono crevo za odzracivanje radijatora stalno antifriz. Postoji li jos neki nacin mozdabelipotok2 wrote: ↑Sat Jan 25, 2020 8:41 amkad si menjao antifriz,jesili ozracio sistem ,mozda ima negde vazdusni cep
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Sistem se sam odzracuje samo vozaš auto dan dva sa blago zavrnutim čepom ekspanzione posude da vazduh može izlaziti.
Donje crevo toplije?? Jedino da je loše povezano
Donje crevo toplije?? Jedino da je loše povezano
To sam i ja pomislio, da lose greje zbog mogucel gloseg povezivanja. Moracu sada za vikend da ispustim antifriz i da donje crevo sto je toplije stavim gore, a donje hladnibe dole.