veliki problem u vezi lade 112

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
liki

veliki problem u vezi lade 112

Post by liki »

Kada smo ovog leta krenuli u Grcku na letovanje, na 150_om kilometru od Beograda, na blagoj uzvisici, na auto putu Beograd-Nis, preticali smo jedan kamion, kada je odjedamput auto poceo da trokira i gubi snagu. Sokirali smo se. Rezervoar je bio pun, a tako nesto nam se nije ranije desavalo. Lada je inace presla 16000 km i stara je 3 godine. Posle toga nam se to nije ponovilo sve do slicne uzvisice u Makedoniji. Kola nisu stala, motor je i dalje radio, ali su kola nekoliko puta trznula gubeci brzinu i snagu da smo se ostalim uzvisicama primaicali tako sto smo zaletali kola i isli brzinom od 120 na sat. Kad smo se vratili kuci posle jos nekoliko istovetnih incidenata, prvi put nam se to dogodilo na uzvisici od Brace Jerkovica prema Banjici.
Ja sam rekla muzu da u servisu to moraju da nam poprave, na sta mi je on odgovorio da nam niko nece verovati jer se to ne desava uvek i to samo na uzbrdici. Sta se to desava? Kako ja da sa prakticno novim kolima opet sa dvoje male dece krenem sledece godine na more i kola mi stanu na auto putu gde se vozi 180 na sat?
Inace moj muz je celog zivota vozio ladu i sa Ladom 2105 mu se tako nesto nikad nije desilo.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Hm.
Stvarno mi je zao zbog tog fantomskog kvara.

Pojedini clanovi foruma su profesionalni mehanicari i jedan vlasnik ovlascenog Lada servisa, pa cemo sacekati da se oni jave. Verovatno su u guzvi ovih dana.

Mislim da je u pitanju sitan kvar. Verovatno nesto oko pumpe za gorivo, filtera ili slicno.
Takodje, mogu biti i razni kontakti na relejima ispod plastike kod volana...

Malko strpljenja i resicemo...
:D
Pozdrav.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Jel menjane svecice nekad za tih 16000 km ?

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Meni se slicno desilo sa mojom ladom cim smo je kupili(pruzeli sa placa tog dana) na potezu od Autokomande ka Karadjordjevom parku na onoj nazovi uzbrdici auto je poceo da gubi snagu i da trza i posto je bio u garanciji dosli su iz servisa zamenili svecice, kablove, i nesto sto se pre zvalo razvodna kapa a kako se sad zove stvarno ne znam i vise nije bilo problema.
:D :D

liki

Post by liki »

Nisu menjane. Hvala svima na odgovoru...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

eto resenja... NGK(6)BPRS 11 i gas do daske :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ako je 8V idu BPR6ES-11, a ako je 16V idu BCPR6ES-11
To su standardne, a V-line su BPR6E-11 V-line 13 (ako je 8V), ili BCPR6E-11 V-line 11 (ako je 16V).

Najbolje su iridijumske, BPR6EIX-11 (ako je 8V) ili BCPR6EIX-11 (ako je 16V).

djmiros

Post by djmiros »

Proverti da li je mozda u pitanju neispravan modul paljenja.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

on i riknjava od loših svećica (izmedju ostalog)miljane hvala za dod. informacije :D nisam znao da ima novija varijanta za 16v(za moj ne trebaju :lol: )
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

djmiros

Post by djmiros »

Moze da rikne i ako je neispravan kabl od svecica. Naime ako nema gde kalem da se isprazni , obavezno ce da probije na masu, a to ima za posledicu rad motora na dve svecice (preko jednog kalema)

Post Reply