Gde kupiti gume Kama i511?
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Gde kupiti gume Kama i511?
Интересује ме Кама 156 и за које годишње доба је пројектована тј. за какво коришћење? Она је профил 185/75. Је ли неко упућен нешто више око тога? Хвала пуно
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ona je M+S i radiće dobro prve zime, možda i druge. Posle postaje opasna čak i po kiši kao i većina ruskih guma.
Napisao si Kama 156 ali to je zapravo Kobra k-156.

Napisao si Kama 156 ali to je zapravo Kobra k-156.

dare jesi li ti uopste vozio na kobrama? jedna od najboljih univerzalnih guma. sa dva seta uz rotirnje sam presao 60 -70 000 po set-u i vozio nekoliko sezona. izvanredna na snegu i ledu. a leti se odlicno ponasa. dosta je meka i hoce da cvili prilikom ostrog skretanja u krivini. moguce ju je ako je nova motirati i kao tubules(kao i sve nove ruske gume) o plastici nema ni reci jedino da ste vozili kroz neko ulje ili mazivo pa upropastili gazeci sloj...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
Nisam na njima vozio ali vidim skidaju ih ljudi sa dobrom šarom i rekao bih da su se plastificirale. Isto kao i kame koje sam ja skinuo sada. Ostalo preko 5mm ali džabe. Kroz krivine škripi, po kiši kliza... Sneg nisam ni smeo da sačekam. A dok su nove nema im ravnih.
Vozio sam i fabričke vli-10 i isto su završile na oko 45 000km. Dobra šara ali plastika. Evo neke stare slike

Vozio sam i fabričke vli-10 i isto su završile na oko 45 000km. Dobra šara ali plastika. Evo neke stare slike
Koliko dugo vremenski vozite gume (ako se izuzme dubina sare)? Na mojoj nivi su fabricke gume, niva stara 6 godina, a sa malom predjenom kilometrazom.
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo
- Dare
Zamena bez odlaganja!
Ako je dobra šara, možeš da ih prodaš i smanjiš sebi cenu novih. Mene su na taj način 4 nove sa montažom koštale oko 14 000din. Po meni super cena.
Ako je dobra šara, možeš da ih prodaš i smanjiš sebi cenu novih. Mene su na taj način 4 nove sa montažom koštale oko 14 000din. Po meni super cena.
Primetio sam da pustaju po malo, 0,1 bar za oko nedelju dana stajanja (vozim ugflavnom vikendom
Imam 2 pride gume koje su dosle uz nivu kad sam je kupio , mislim da su kame i511 i trebalo bi da su ganc nove, mora da proverim.
Ako su nove i sa novijim datumom proizvodnje, ako prodam stare i kupim samo 2 nove i511-tice nece skupo izaci
- Dare
Da, i meni su stare gume puštale po malo. Povremeno sam ih dopumpavao. Rezervni točak nekorišćen ali ispušta veoma sporo. Recimo dva puta godišnje mora da se pumpa. Vulkanizer kaže da je to svojstveno ruskim gumama kada ostare. Postanu porozne.
Koliko sam uspeo da desifrujem gume su mi iz 9 nedelje 2010 godine. Imaju oko 7mm sare jos.
Da li bi valjale kao letnje? Ovo sto pustaju mozda moze da se resi ubacivanjem unutrasnje.
Da li bi valjale kao letnje? Ovo sto pustaju mozda moze da se resi ubacivanjem unutrasnje.
- Dare
Moje su bile 2009.g ni jedna ispod 5mm ali sam ih skinuo i stavio nove. Imale su unutrašnje ali su ipak puštale. Ako su se i tvoje "plastificirale", bolje ih stavi u oglas. Može i malo veća cena ako ti nije hitno da ih prodaš. Ja nisam verovao da ću svoje prodati ali ipak svaka roba nađe svoga kupca.
delovi za nivu se prodaju nema tu puno matematike, jer ima dosta polovnih matorih kojima su gume u raspadu pa svaka promena ide nabolje. inace vli i kama gume ne mogu da se porede. amtel je kupio strane zapadne proizvodjace pneumatika i smesa ima je dosta meksa. nema ni govora o plastifikaciji. a vli 10 je ubedljivo najgora guma tog proizvodjaca. stizale su na nivama u najgorim godinama kad se stedelo na svemu....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
покушавам да пронађем љетне гуме за нивку своју возићу је више асфалтом па не бих да уништим зимске. Изненадио сам се како је тешко пронађи профил који ми одговара (или отприлике). Ево нешто шта сам пронашао...интересује ме мишљење:
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=10569268&show=1
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=10569268&show=1
- Dare
Guma za kombi, kao i svaka koja ima u oznaci slovo C.
Kupi lepo Kamu 232 i uživaj
Kupi lepo Kamu 232 i uživaj
Te kame 232 ja planiram da uzmem kao letnje, a i511 kao zimske i jos par stvari tipa felni ako mi se sve kockice uklope.
гдје предлажете да потражим 232 у БГ да најбоље прођем? Овде их нема