Staro ili Novo

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ja sam imao staru Nivu, pa novu. O razlici da ne pricam. Zamoli nekog da te provoza u novoj Nivi pa ces da shvatis. moj je utisak da vecina ljudi misli da je Niva tenk, pa se izivljavaju sa njom na kojekakve nacine, i kad ti tako nesto kupis....lupaj si glavu. Dakle, nova! Ja kad bi sad imao pare, kupio bi novu Nivu bez razmisljanja. Nikad se nisam pokajao od kad sam kupio aktuelnu.

Neko spomenu snagu motora: Redovno vucem prikolicu mase preko 500-600kg i opet solidno ide, nebih rekao da joj fali mnogo snage

Alekre

Post by Alekre »

Pa i moje 2102 toliko vuce :) Mozda i vise.

Dare

Post by Dare »

Alekre wrote:Pa i moje 2102 toliko vuce :) Mozda i vise.
... po ravnom asfaltu.

Alekre

Post by Alekre »

Pa recimo da smo iz Beograda cesto dosta kilograma prevozili do Pozarevca :) Kada poglem specifikacije motora i teret koji vuce, samo kazem, transmisija je cudo :)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

hm a reducija...? :D po knjižici može se tegliti prikolica do 650 kg bez inercione kočnice i 1500 kila sa inercionom
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

jeronimo

Post by jeronimo »

više volim lakšu a višu prikolicu...

Dare

Post by Dare »

Image

to ja vozim. Zastava

marek

Post by marek »

Jeli i sta zakljuciste Nova je bolja - a kazite mi sad nesto gde kupiti novu svuda ista cena?

Dare

Post by Dare »

Manik, ako jos postoji :D

ps.: Temu je vec popala prasina!

Bojan

Post by Bojan »

Alekre pa covek ne misli da ore sa njom po terenu,uhvatio si se za te trapove kao pijan za plot.Vecito pricas kako su losi a jel se neko sa foruma zalio na iste?Mislim mani se toga,i tih Fiatovih motora.Kako ga odrzavas tako ce da te sluzi,potrosan materijal se ne racuna naravno.
Sto se mene tice ja sam uvek za novo,iako sam uzeo polovnu,4 godine stara 29 000 km presla ali sam je kupio od osobe u koju imam poverenja i eto,za godinu ipo sam presao oko 40 000 sa njom i nikakvih vecih zajebancija nije bilo.

Sto se tice vucenja,na placu kod prijatelja cale je izvukao pola tone cementa,put je katastrofa.
Mada,ja sam licno video kad je tip sa golfom 1 pik ap vukao 2.5 tone
http://suv-freak.forum-2007.com

ciccio-75

Post by ciccio-75 »

Alekre wrote:Sto se tice Niva, bar moje misljenje je sledece. Kupio bih neku sa solidnom limarijom, i odradio gde treba. Onda, nabacis Fiatov 2.0 DOHC i plin. Po meni je to mnogo dobra kombinacija. Fantastican motor za koji je jeftina ugradnja plina, kada kazem fantastican, mislim na snagu i izdrzljivost, kvaliet. U potpunosti bolji od BA3ovog. Ostalo je tu i tamo diskutabilno (citaj slab prednji trap), udobnost... Ali Boze moj, za te pare ces mnooogooo leppppooo voziti :) :) :)
zasto mislis da je bolji od originalnog motora..........ma o cemu pricas........tu kod nas ima ekipa u nivama motore 1.8 i 2.0 i fiatove i lancia-ine motore s volumexom......al kad sidjemo s asfalta ja vodim glavnu rijec a ostali kupe poluosovine po kanalima.........

lada niva 1.7i MPI-------best buy.........odlican motor,izdrzljiv,pouzdan....napravio sam 30000km u godinu dana samo na benzin i nikad problema.........e sad bi bilo vrijeme da mu i ulje i filtere promijenim.... 8) :lol: :D
LADA NIVA CLUB
http://forums.cjb.net/ladanivaclub.html
[img]http://img444.imageshack.us/img444/5625/onlyinnivacd7.gif[/img]

marek

Post by marek »

Dare wrote:Manik, ako jos postoji :D

ps.: Temu je vec popala prasina!
Zasto mislis manik, video sam rade jos, kod svih je ista cena.

Dare

Post by Dare »

Ja kad sam kupovao bili su najjeftiniji, ljubazni, a i imali su servise svuda! Meni je to bilo bitno i dovoljan razlog da iz Svrljiga idem u BG po auto. A isporuka naravno momentalno.

jeronimo

Post by jeronimo »

čuo sam i de beolada u zemunu nije losa...na teritoriji starog grada manik je najverovatnije najbolji izbor(imaju solidan lager)

Fitosept

Post by Fitosept »

Zahvaljujem se svim komentarima na ovu temu.Bio sam u Vojvodini slucajno sam nasao jednu odlicnu ladu "slovenku" u perfektnom stanju 8) .Verovali ili ne ona ne trosi vise od 13 litra u gradu.Pre toga sam vozio novu nivu od mog oca,verujte mi nova ne moze da nosi vodu staroj u svakom pogledu :shock: .

Post Reply