Imam ladu nivu 1300 kubika (tako sam je kupio), trosi mi mnogo benzina a i ne vuce najbolje. Pa bih hteo da ugradim dizel motor. Zna li neko koji je , motor pogodan za nivu.
u nivu mozes montirat fiatov il lancia-in motor 1.9 turbo diesel(tipo,tempra,delta,prizma)
a pase i 2.5turbo dizel od lancie theme il fiat crome........
a mozes i 1.9 il 2.5 dizel bez turba od ducata fiata........
sve te motore mozes pripasat na nivin menjac.........a moze i na fiatov od argente,131,132.....(s fiatovim menjacem ces imat 5 brzina i optimalniji raspon stupnjeva prijenosa.........
javi ako gdje zapne........
LADA NIVA CLUB
http://forums.cjb.net/ladanivaclub.html
[img]http://img444.imageshack.us/img444/5625/onlyinnivacd7.gif[/img]
ciccio 75,
Ja se dosta razumem u mehaniku i uglavnom sve radim sam, ali malo mi je najasno kako da spojim fijatov motor sa ladinim menjacam, druklezaj, lamela i korpa, kako to ide, cije je to? I nosaci motora, da li ide na zvono menjaca neki dodatak?
Ako moze neka pomoc u vezi toga
ne mogu da verujem da ide bez bilo kakve prepravke, a korpa lamela i druklezaj da li je to sve fiatovo? Da li je moguce da pasuju i rupe za srafove na zvono i na motoru?
Pasuje ti sve svaki saraf ali ima jedan problem.Kad ugradis dizel motor u ladu prednju kardan udara u klip od kvacila,barem kad ubacis mercedesov motor ili fijata 132.Morat ces gumu da stavis negdje jer pod haubom vise nece moci da ti bude.Mozes i motor od stare vojne kampanjole
Vidis da jesam Malo sam se naljutio pa sam ''pobegao''. ALi jbg, volim te Lade u p.m a i ima ovde sjajnih ljudi, pa iako sam pravio neka sranja, izvinite. Greoata mi sve ovo da odbacim.
imao je tip sa nbgd pre 5-6 god nivu sa motorom od f132 2.5 dizel. MONSTRUOZAN obrtni moment. max brzina 100mk/h (vrti 4200 o/min max),
dosta prepravki, nije za voznju po putu, 80km/h putna brzina, za teren super, efektivno trosi duplo manje od ladinog 1.6/1.7 moze i fiatov menjac, krati se kardan i sve ide malo napred
Last edited by djape1977 on Thu Feb 07, 2008 6:58 pm, edited 1 time in total.
Dozic Dusan iz Churuga ugradjue dizel motore u Nive. On konkretno koristi 1,9 D mada mislim da je taj motor malo slab, da mu ipak treba TD! Takodje ugradjuje servo volane u Nive i Rive.