Problem sa gasom u Samari

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Landi je nesto manji u precniku pa moze vise da se spustu, da bude ispod nivoa tecnosti u posudi za antifriz. Kada je ispod tog nivoa sam ce se izluftirati kako treba i neces imati problema.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

JozvanKg

Post by JozvanKg »

Prvo da napomenem jednu stvar koju sam licno video ovde kod mene u gradu:LandiRenzo i Lovato lik pravi po narudzbini!!!Stignu mu delovi iz turske i samo udari pecat koji oces,sa ugradnjom 150e.Uzeo moj komsija i evo skoro svaki dan vergla po 10 minuta da upali(ima sistem na cok).Ja sam otisao kod drugog majstora,koji ugradjuje plin vec 15-ak godina i lik mi je ugradio Tomazzeto uredjaj(sa automatskim dozerom plina,dam kontakt i on sam strcne plin u krab) i lajka pali kao mina i na minusu teskom.Jes da sam dao 250e al radi kao sat i nije mi zao,a uz to covek daje garanciju koliko ti kazes.Vozim je vec ravno 14 meseci na plin i nijednom dosad nisam imao problema sa paljenjem,bilo zimi,bilo leti

savke

Post by savke »

JozvanKg wrote:LandiRenzo i Lovato lik pravi po narudzbini!!!Stignu mu delovi iz turske i samo udari pecat koji oces,sa ugradnjom 150e.
Lovato i Landi isparivaci nisu ni slicni!

Uvek imas onih koji kazu ugradili su lovato, kad ovo sem lose kopije isparivaca nista nije lovato.

JozvanKg

Post by JozvanKg »

savke wrote:
JozvanKg wrote:LandiRenzo i Lovato lik pravi po narudzbini!!!Stignu mu delovi iz turske i samo udari pecat koji oces,sa ugradnjom 150e.
Lovato i Landi isparivaci nisu ni slicni!

Uvek imas onih koji kazu ugradili su lovato, kad ovo sem lose kopije isparivaca nista nije lovato.
Nisam ni rekao,da su slicni,nego da mu stignu no name iz turske i on samo udara fabricki pecat na njih,a to jeste lovato samo turski :) zato i radi tako lepo :?

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ugradio sam plin sad u utorak i nemam zamerke osim toga da npr kad stanem na semaforu i drzim samo kvacilo Lajka mi se nekako bori a jednom se i ugasila! Da li moram da povecam broj obrtaja na leru ili je nesto drugo u pitanju?! Ako je ovo prvo jel mogu to da radim dok je auto upaljen?!
Samo Samara Srbina Spasava

savke

Post by savke »

Naravno da mozes, ali ako mozes steluj broj obrtaja na isparivacu a ne na karburatoru...

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Nastelovao sam!!! Nerviralo me kad idem u rikverc i dok ubacujem u prvu ugasi mi se :evil: ,ali sad je ok :)
Samo Samara Srbina Spasava

vojvoda

Post by vojvoda »

ja imam landi vakumski bilo je problema na pocetku posto mi je sa karburatora izveo vodu na isparivac pa je smrzavao posle je izveo vodu sa radijatora za grejanje posto je tamo bolji protok i od onda nema problema

outsider

Post by outsider »

mishonnium
a sta ce ti taj automatki cok? verovatno on isflesira i gurne suvise gasa, a onda je smesa prezasicena i upali tek kad mu zatvoris dalji dovod gasa. probaj da iskljucis tak cok (skini zicu koja ga napaja strujom) ili (cisto eksperimentalno) da ga ukljucis samo na sekund-dva (meni je to vise nego dovoljno: povucem sauh, dam kontakt, cok na sekundu a onda pocinje verglanje, pustam cok, dajem gas i ona pali, osim kad je bas zesce hladno)

voda i sve ove druge stvari jesu vazne ali za voznju a ne za paljenje

inace,
vojvodo, kako iskljucujes grejanje sada kad ti je isparivac na istom crevu sa radijatorom za grejanje? ako zatvoris slavinu za grejanje, tim crevima ne ide voda=> isparivac se ne greje. jesi li siguran da ti se isparivac napaja vodom bas odatle?

vojvoda

Post by vojvoda »

imas ispod auta dva creva koja idu u kabinu na radijator meni je na njih spojeno nema veze da li je iskljuceno ili ukljuceno grejanje valjda nisam imao problema vise se ne smrzava isparivac a grejanje kabine tj. ukljucivanje i iskljucivanje funkcionise nemam problema da li ima neke veze ne znam ali radi

savke

Post by savke »

Kod mene je grejanje isparivaca bilo izvedeno sa onog najtanjeg creva koje greje karburator i nikada nisam imao problema. Isparivac se savrseno dobro grejao.

vojvoda

Post by vojvoda »

meni nije radio smrzavao je bas me nervirao

Pera

Post by Pera »

Takodje kao i Savke sam izveo grejanje preko karburatora,pre je bilo preko grejaca kabine,mnogo se brze greje ovako
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

outsider

Post by outsider »

kad je moj cale ugradjivao plin u nivu (samostalno) uzeo je vodu sa creva za grejanje. iz neznanja i ne poznavanja nive, smatrao je da grejanje ne moze da se iskljuci. i vozili smo mi tako i kuvali se dok mi jednom nije dokurcilo i nadjem nacin da iskljucim grejanje (neposredno na slavini jer one poluge nisu bile povezane) i posle minut-dva kola se ugase. Isparivac je bio zamrzao. posle toga je vezao na ono crevo koje ide do karburatora i resio problem. Kod petice je korisceno isto to crevo i sve je bilo cool. na samari je plin ugradjen u servisu i nisam siguran koja su creva koristili ali mi je malo cudno da kroz ta creva ide voda i kad je grejanje iskljuceno (tj zatvorena slavina). u svakom slucaju, ja sam za NE upotrebljavanje tih creva. a vi kako hocete :)

savke

Post by savke »

Moze se uzeti i sa creva za grejanje kabine ali ne da se presece i ubaci redno, vec paralelno hladnjaku, ali ce tada zimi kada vam je najpotrebnije brzo grejanje i kabine i isparivaca, protok biti podeljen na ova dva tako da nisam siguran da se dobija bas najbolji rezultat.

Post Reply