O Ladi Nivi (2121)
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
pa treba proveriti tacno sta je imao taj model iz 2003. ovaj sad bi trebalo od znacajnijih stvari da ima noviji sistem ubrizgavanja = novi ECU koji ne radi LADA nego od nekoga kupuju, treba da ima i servo upravljach.
Euro 2 motor ima samo jednu lambda sondu, euro 3 ima dve a ko zna sta sve ima euro4 motor. Motor je sustinski isti ali je skuplja elektronika ugradjena.
Euro 2 motor ima samo jednu lambda sondu, euro 3 ima dve a ko zna sta sve ima euro4 motor. Motor je sustinski isti ali je skuplja elektronika ugradjena.
spisak promena je malko duži nego što bi se na prvi pogled moglo zaključiti npr. samo u motoru pored multi point dir. ubrizgavanja je i druga vodena pumpa , dva visko ventilatora koje kontroliše ecu, hidro podizači ventila, drugačiji lanac (drugačiji materijal- dvoredni + hidraulični zatezač lanca) davač neravnog hoda (dodaje pritisak pumpi za bezin i diže performanse motoru u nižim obrtajima ako se vozi po terenu) imobilizator protiv kradje i kod ključ
sve ovo navedeno je kod euro 3 motora kod novijeg bi trebalo da bude više...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- josif visarionovic
- Site Admin

Dvoredni lanac je i na staroj ladi.
Sve to nabrojano mi se cini da za nas u Srbiji znaci samo skuplje odrzavanje. Jeste da su ti 1.7i motori tisi i da lepse rade, ali koliko sam imao priliku da vidim, nisu se bas pokazali po kvalitetu i dugotrajnosti. Znam da su i delovi papreni, kao i ugradnja plina.
Cini mi se da cu da kupim staru nivu 1.6, da uradim generalnu, ubacim plin i kontrolnu tablu od 2103 i neka dobra sedista ako ne uspe najavljena licitacija.
Sve to nabrojano mi se cini da za nas u Srbiji znaci samo skuplje odrzavanje. Jeste da su ti 1.7i motori tisi i da lepse rade, ali koliko sam imao priliku da vidim, nisu se bas pokazali po kvalitetu i dugotrajnosti. Znam da su i delovi papreni, kao i ugradnja plina.
Cini mi se da cu da kupim staru nivu 1.6, da uradim generalnu, ubacim plin i kontrolnu tablu od 2103 i neka dobra sedista ako ne uspe najavljena licitacija.
- josif visarionovic
- Site Admin

Kazite mi kakvog je kvaliteta prednji trap? Jeste li imalo do asda nekih intervencija?
Neki moji prijatelji sto drze auto delove, tvrde da je neverovatno koliko kugli, spona, amortizera i silen-blokova prodaju vlasnicima niva. Kazu da jednom godisnje menjaju sve nabrojano. U pitanju su neki novosadski lovci.
Neki moji prijatelji sto drze auto delove, tvrde da je neverovatno koliko kugli, spona, amortizera i silen-blokova prodaju vlasnicima niva. Kazu da jednom godisnje menjaju sve nabrojano. U pitanju su neki novosadski lovci.
ja sam do sada samo cetrirao trap 4 puta (obavezno jednom pre i jednom posle zime
) karlo u smederevu cak neće ni da mi naplati punu cenu 1000 din nego pola
kaže platićeš kad budemo morali da štelujemo...
trećina ove kilometraže je van puta...
zato sam menjao set kocnica-pločica na 35 000 (stavio sam neke ukrainske sa buvljaka po preporuci rusa 800 din imaju oznaku da idu u eu
) i koči ko blesava...
a i ko što rekoh moraće nove gume najesen... inače i ja pomalo lovim
kaže platićeš kad budemo morali da štelujemo...
trećina ove kilometraže je van puta...
zato sam menjao set kocnica-pločica na 35 000 (stavio sam neke ukrainske sa buvljaka po preporuci rusa 800 din imaju oznaku da idu u eu
) i koči ko blesava...a i ko što rekoh moraće nove gume najesen... inače i ja pomalo lovim
- josif visarionovic
- Site Admin

ja imam neke novije kramponke(umereni dezen)
nose oznaku niva 4x4 i ekstra su mekane (jednom mi je komad plastike od 4 mm debljime zašiljen doduše probušio gumu na novom beogradu .inače lajku sam noćas oko 20 h terao 140 auto putem od bubanj potoka do voždovca tako i da su vibracije sasvim podnošljive ...
Koliko sam prisustvao offroad druzenjima, Niva sa Voltyre kramponkama ima zavidne perfomanse, van puta naravno. Secam samo gde su Piperski i KKK izlazili. Jero, nisi bio sa nama pretprosle godine kada smo isli na Frusku, ima jedno gadno brdo gde je Niva (KKK) prosla a Cherokee sa sva tri dif. locka ostao. Doduse, Niva nije ni do vrata Cherokeeu ali zajebe ga na nekim mestima.
Evo klipa sa tog brda. (Onaj sto se dere ''To bre'' sam ja, jer sam tada mnogo bio zagrejan za Nivu)
http://www.srbija4x4.com/uploads/photos/1556.avi
Evo klipa sa tog brda. (Onaj sto se dere ''To bre'' sam ja, jer sam tada mnogo bio zagrejan za Nivu)
http://www.srbija4x4.com/uploads/photos/1556.avi