a kako se onda prodaje u nemačkoj...? da ne pominjem da ih ima bar desetak u srbiji (jedna siva u smederevu uvezene samostalno)...jasminac wrote:Koliko sam ja skontala oni shevrolet nivu ne rade za export, nija prosla u Francuskoj tamo se radi homologacija za evropsku uniju a nasi u srbiji rade homologaciju po standardu evropske unije Tamo se proizvode idalje
obuka u avtovazu toljati
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Komrad Sasa
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
kad kazes samostalno, da li mislis po narudzbini preko neke auto-kuce, ili svako ko ima volje i para moze da ode u Rusiju i kupi, i da sam organizuje dopremanje, carinjenje i sve ostalo ?jeronimo wrote:a kako se onda prodaje u nemačkoj...? da ne pominjem da ih ima bar desetak u srbiji (jedna siva u smederevu uvezene samostalno)...jasminac wrote:Koliko sam ja skontala oni shevrolet nivu ne rade za export, nija prosla u Francuskoj tamo se radi homologacija za evropsku uniju a nasi u srbiji rade homologaciju po standardu evropske unije Tamo se proizvode idalje
ma jok, neki lik iz kraljeva je prodavao,poručiš kod njega boju i sačekas...
ali naravno ono što se uveze privatno tako se i održava (rezervni delovi,garancija,obučeni majstori,dodatna oprema) sa velikom mukom...
zato i kažem da su ovi nasi uvoznici pravi majstori uvek ti uvale neku priču za 2.razred onovne škole...
ali naravno ono što se uveze privatno tako se i održava (rezervni delovi,garancija,obučeni majstori,dodatna oprema) sa velikom mukom...
zato i kažem da su ovi nasi uvoznici pravi majstori uvek ti uvale neku priču za 2.razred onovne škole...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
evo odgovora i ja imam jednu ladu shevrolet uvezli smo je dok nije vazio zakon za e-4 motor /novo vozilo moze da se uveze jedino u slucaju kada je motor e-4/nasa je euro 3 i uspeli smo da je registrujemo sada u avgustu kada je sve moglo po uredbi da se carini .U nemackoj i u drugim zemljama evropske unije nije striktan zakon da nemoze da se uveze vozilo kada nije euro 4 kao kod nas oni imaju varijantu da sve moze ali to placas kroz registraciju vozila ako nije e-4 ili e-5 onda te udare po dzepu.Novo vozilo koje su oni spremili za export nijedan diler kod nas nebi prosao homologaciju samim tim nisu u prodaji .Postoji varijanta taj pojedinacan uvoz na licno ime pa kako prodju da li prepravljaju papire ili ga carine kao polovno vozilo. Toliko od mene.
jos jedna stvar sve te sevi nive koje ste vidjali kod nas su ili 2006 ili 2007 godina .Nemoj te me bukvalno shvatiti jer ja sam ipak jedno zensko ali sam sama proveravala jer sam mislila da mi na homologaciji i na carini nedaju prave informacije. Kada uvozis polovno vozilo na licno ime ne treba ti homologacija nego faktura u kojoj je iskazano koji je tip motora ili oni to konstatuju.
Inace jos jedna zanimljivost letos sam isla na more u Crnu Goru preko bosne na svakom granicnom prelazu su mi proveravali broj motora i sasije jer vide dzip sa oznakom shevrolet a u saobracajnoj pise lada Niva .na kraju su skontali ali izgubis vreme
Inace jos jedna zanimljivost letos sam isla na more u Crnu Goru preko bosne na svakom granicnom prelazu su mi proveravali broj motora i sasije jer vide dzip sa oznakom shevrolet a u saobracajnoj pise lada Niva .na kraju su skontali ali izgubis vreme
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
mene samo kod lade nervira to sto se nikad ne zna kada ce i gde da se javi korozija. Za sad nemam neki ogroman problem sa tim, hvala bogu. Ali kada bi mi neko garantovao recimo da se za 6-7 godina sigurno nece nigde javiti korozija, bez razmisljanja bih se odlucio opet za nivu, bilo chevy ili ovu sadasnju. Mehanike se ne bojim, ne mogu da se pozalim na nju. Inace, platiti CH nivu toliko koliko kosta, i da zardja za godinu dana... pa mislim stvarno