Zeza struja
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
-
Cobi
- Automobil: lada niva
Zeza struja
Imam strasan problem sa nivom 1,6
Naime od skora je pocela da me zeza strasno a mislim da je u pitanju struja. Pocela je u toku voznje da prilikom pomeranja noge sa papucice gasa oce da se ugasi pa kad dam gas trgne kao kad je palim na gurku.
Probao sam razna cuda zamenio platinsku dugmad i to dobru bosh, majstor mi aparatom doterao paljenje, zamenio bobinu, zamenio razvodnu kapu i problem je malo manji ali se i dalje oseca neravnomeran rad i to posebno pri manjoj brzini. Kad je na leru tj kad stoji u mestu i kad dam odredjeni nivo gasa motor ne radi istim tempom vec kao da stuca pojacava i smanjuje a bilo bi normalno da radi i da zvuk bude ravnomeran. Jedino jos nisam probao da zamenim razvodnu ruku pa da vidim i tada ali sumnjam i nisam pametan sta bi moglo biti.
Molim za pomoc sta da radim i kako da ga resim........
Naime od skora je pocela da me zeza strasno a mislim da je u pitanju struja. Pocela je u toku voznje da prilikom pomeranja noge sa papucice gasa oce da se ugasi pa kad dam gas trgne kao kad je palim na gurku.
Probao sam razna cuda zamenio platinsku dugmad i to dobru bosh, majstor mi aparatom doterao paljenje, zamenio bobinu, zamenio razvodnu kapu i problem je malo manji ali se i dalje oseca neravnomeran rad i to posebno pri manjoj brzini. Kad je na leru tj kad stoji u mestu i kad dam odredjeni nivo gasa motor ne radi istim tempom vec kao da stuca pojacava i smanjuje a bilo bi normalno da radi i da zvuk bude ravnomeran. Jedino jos nisam probao da zamenim razvodnu ruku pa da vidim i tada ali sumnjam i nisam pametan sta bi moglo biti.
Molim za pomoc sta da radim i kako da ga resim........
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Zeza struja
vakum crevo od serva i vakum crevo od plina sto ide sa grane, meni je radio na leru al t voznji je trokirao, promeni kablove, pregledaj svecice, jel imas plin ili se na benzinu to desava.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Hoće da zeza razvodna ruka. Prvo si trebao nji da zameniš.
A i kada vuče falš vazduh tako se manifestuje.
A i kada vuče falš vazduh tako se manifestuje.
-
Cobi
Da imam Plin- Zezao je i na benzinu ali manje. Probacu da zamenim ruku moguce da i ona zeza izlude me vise jer samo jos nju nisam menjao a ostalo sve pa cak i kondenzator na razvodniku onaj mali----
- aleko-2141
Sigurno je vakum posto na benzinu je i meni manje trokirao, pogledaj i crevo od vakuma razvodnika al tu i nema neke promene, ako nije ruka ni vakum onda skidaj glavu.
-
Cobi
Sto glavu sta tu moze da zeza na takav rad a sto se glave tice ?aleko-2141 wrote:ako nije ruka ni vakum onda skidaj glavu.
A usput kad pominjete ovo vakum crevo - ono crevo tanje sto ide sa iberlaufa na karburatoru /znaci tanje ne deblje/ je dosta vlazno od ulja ne verujem da ono moze da ime neke veze sa opisanim problemom
- aleko-2141
ta creva sa iber laufa ja nemam odavo tako da neznam da li te mogu zezati, sto se tice glave neki ventil ne zatvara
- Dare
Polako sa glavom 
Na plinu je osetljiviji na vazduh nego kad radi na benzin. Dovoljno je da duneš u filter vazduha i ugasićeš motor, a na benzinu se to neće desiti. Pogledaj crevo koje vodi od usisne grane do isparivača. Možda je lošeg kvaliteta i ispucalo. Takođe obrati pažnju na servo od kočnica, da ne šišti negde dole oko pedale.
A razvodna ruka je jeftina i prvo je trebalo od nje da počneš. Mene je zezala i auto se gasio u vožnji vez najave, nije hteo da upali, a posle par minuta palio i nastavljao normalno da radi. Nisam provalio šta je, tako par puta. E onda je konačno crkla i više nije hteo da upali. Stavio sam novu i svi problemi nestali. To je bio jedini put u ovih 11 godina da se niva nećkala
Na plinu je osetljiviji na vazduh nego kad radi na benzin. Dovoljno je da duneš u filter vazduha i ugasićeš motor, a na benzinu se to neće desiti. Pogledaj crevo koje vodi od usisne grane do isparivača. Možda je lošeg kvaliteta i ispucalo. Takođe obrati pažnju na servo od kočnica, da ne šišti negde dole oko pedale.
A razvodna ruka je jeftina i prvo je trebalo od nje da počneš. Mene je zezala i auto se gasio u vožnji vez najave, nije hteo da upali, a posle par minuta palio i nastavljao normalno da radi. Nisam provalio šta je, tako par puta. E onda je konačno crkla i više nije hteo da upali. Stavio sam novu i svi problemi nestali. To je bio jedini put u ovih 11 godina da se niva nećkala
- aleko-2141
ja sam svoje reko i doso do glave
↲Rekao sam mu da pregleda vakume pa nek javi a i ruku da zameni
-
Cobi
Probao sam ovo sto ste mi napisali - VAKUMI SU DOBRI. Stavljao razvodnu ruku sa drugog razvodnika ne vidim neku razliku. Kupio sam nove NGK svecice stavicu i njih i nove kablove da vidim mada rad nije kao kad se pojavio problem ali se uocava taj nestabilan rad i dalje ne pri vecoj turazi i brzini nego kod manjeg gasa. Kada ga ostavim na leru ne radi onako sto bi se reklo "mozes kafu da stavis na motoru" nego kao da se javljaju neka seckanja - prekidi, nesto ga cimne pa nastavi da radi /vrm, vrm, vrm, vrmmmmmm, pa opet u krug/......
- aleko-2141
Proveri ti lepo vakum od plina i vidi da se nije mozda osrafio sraf iz isparivaca ili grane, pazi da ti kazem ni meni motor ne radi lepo na leru ima neke prekide vec 10 godina al u voznji je sve normalno
-
Cobi
Probao sam to vakum crevo od plina kad ga izvucem motor se ugasi. Znam za to da na leru ne rade svi bas ko singerice - lada je to - ali me nervira sto kad recimo idem pri manjoj brzini recimo u drugoj u gradu pod manjim gasom secka me i drmka pa me izludi sto se ne javlja pri vecoj turazi i vecoj brzini, ili tako se recimo ponasa kad idem nizbrdo pustim ga u nekoj brzini na leru pod motornim kocenjem i bilo bi normalno da se cuje samo ono "vvvvvvvvvvvvvvvv" a ono i tada "kecka" dodje mi nekad da je uparkiram i kresnem sibicu
- aleko-2141
Jesi menjao kondezator (mrzi me da citam opet sve ) ?
- Dare
e, a da ti nije previse odvrnut plin pa da ga gusi na malim obrtajima?
- aleko-2141
i na benzinu ga zeza al manjeDare wrote:e, a da ti nije previse odvrnut plin pa da ga gusi na malim obrtajima?