Zeza struja

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Cobi
Automobil: lada niva

Re: Zeza struja

Post by Cobi »

Da menjao sam i kondenzator nov sam stavio. Na benzinu je manje zezao tad kad je pojava bila veca kad je bas seckao do besvesti a sada nisam.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

meni vise nista ne pada na pamet, presteluj ventile, vidi lanac, izmeri kompresiju, jos jednom kazem kada sam ja imao takav problem bilo je napuklo crevo od vakuma plina, zamenio ga i kraj price

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Crevo od vakuma plina oce nekad da izgleda savrseno ali kada se ono zagreje zagrevanjem motora ono oce da ne dihtuje kako treba i da pocne da vuce fals vazduh. Ako imas dovoljnu duzinu odseci jedno 5 cm. creva sa strane gde ulazi u isisnu granu pa probaj ili ga zameni celo ako je kratko.
Kako je to crevo mene zezelo :!:

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

dejca wrote:Crevo od vakuma plina oce nekad da izgleda savrseno ali kada se ono zagreje zagrevanjem motora ono oce da ne dihtuje kako treba i da pocne da vuce fals vazduh. Ako imas dovoljnu duzinu odseci jedno 5 cm. creva sa strane gde ulazi u isisnu granu pa probaj ili ga zameni celo ako je kratko.
Kako je to crevo mene zezelo :!:
rekao sam mu 5 puta da lepo proveri vakum creva i da ih zameni, moze da se desi i da dihtung usisa-izduva otisao.

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

Malo da opišem i ja probleme sa strujom. Niva je 1.7i, ali nebitno.
Počeo je komp da greši u paljenju ventilatora. Prvo su ventilatori "štucali" kad se pokreću, a i temperatura paljenja ventilatora nije bila kako treba (kazaljka temperature ne pređe sredinu skale).
Komp je par puta izbacio i greške za neke senzore.

Danas sam rasturio instalaciju sa kompa,i generalno pregledao i komp i ceo taj deo instalacije.
Deo instalacije je bio na patosu,ispod izolacije. Izolacija je (a kako bi drugačije) nakupila vlage,pa i kablovi ovlažili. Kablovi su tu jako glupo smešteni. Odsekao sam izolaciju,izbacio napolje,pa da se sve to malo prosuši.

Rastavio sam komp. Počela je vlaga da ulazi u njega,ali nije dokačila ni jednu komponentu. Ono što mi je neverovatno je to da ispod poklopca koji štiti štampanu ploču nema nikakvog dihtunga. Prosto nisam mogao da verujem da su stavili dihtung na džek kojim se spaja komp sa instalacijom,a komponente nisu zaštitili :roll:

Stavio sam silikona na poklopac kada sam sastavljao komp.

Vratio sve na svoje mesto,kablove sklonio sa patosa više ka kompu.
Probao auto i sad radi upravo onako kako treba. Ventilatore uključuje baš kako treba.
Verujem da je samo vlaga pravila problem,ali videću kad malo budem vozio. Sumnjao sam na neki loš spoj,ali izgleda da nije.
Jedino ne znam šta bi sad stavio na patos,i to samo kod dela ispod nogu, a da ne upija vlagu. Ova sendvič izolacija ispod nogu nije dobro rešenje. Trebalo bi nešto što ne skuplja vlagu. Ide zimsko vreme,biće snega unutra.
Ima li ko ideju šta da se stavi? :)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

sendvic izolacija se menja na sedam-osam godina(tad bi sve trebalo da se podignem da se isproverava i pritegne(narocito mase) i premaze pod recimo voskom ili tovatnom mascu barem ako nema korozije zbog dodatne uzolacije), a kadice koje stoje ispod nogu nisu tu za dzabe. postoje i folije razlizite debljine kao one za laminat samo deblje, od penaste gume ali nista tako dobro ne ublazava zvuk kao azmafon....
Last edited by jeronimo on Tue Nov 05, 2013 3:47 pm, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

jeronimo

Post by jeronimo »

a za cobija, kad stuca auto problem je ili struja ili siromasna smesa, nebitno je gorivo(odvrni plin pa probaj)

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

Kadice su uvek u autu. Međutim,vlaga je čudo a posebno zimi. Ova sendvič izolacija po onome što sam video nema šanse da se osuši tokom zimskih meseci,posebno kad je sneg pa se u auto ulazi sa snegom na obući.
Kažem,ono što je najgluplje je to što su kablovi smešteni ispod izolacije i trpe vlagu konstantno.

U svakom slučaju moram da menjam taj komad ispod nogu,ostatak izolacije je OK i nije vlažan. Uzeću azmafon ako nemam drugog rešenja.

jeronimo

Post by jeronimo »

moguce je i da ti curka sa unutrasnje strane soferke ako je crevce preliva u uglu zapuseno....

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Prvi put cujem za to crevce. Kod Yuga ga ima, a ovde... tesko.

Hoce voda da udje kroz grejanje ako je ona resetka u haubi pogresno okrenuta ili ako je zaprljan drenazni otvor na kutiji grejanja.

jeronimo

Post by jeronimo »

ima ga i ovde ali se ne zapusava kao kod juga (ima ga svaki auto koji nema lepljenu sofersajbnu) zavuci zicu ili ruku(ali pazljivo) u onaj otvor u gornjem uglu pozarnog lima i izvuci ces ga u motrni prostor...

Post Reply