problem sa volanom

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

djape1977

Re: problem sa volanom

Post by djape1977 »

u srbiji je cista lutrija da nadjes kvalitetan lezaj bilo koje vrste. treba da budes lukav k'o lisica i da imas srece pride da bi nasao nesto sto valja. ima laznjaka koliko oces. imao sam SKF lezajeve tockova koji su pocrkali za 1.000km. laznjaci
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

to jeste, nazalost istina ali moze da se nadje i original, obicno pretrazim internet i vidim ko im je predstavnik na terenu pa onda korak po korak...sada sebe podsecam na balkanskog spijuna :D
imao sam prilike da pogledam pakovanja iz vise regiona (rusija,francuska ,itd) i recimo ovi iz avala metala mi su do sad bili solidni...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

sierra 20i

Post by sierra 20i »

pojavio se luft i nepada mi napamet da se bakcem sa tim vise......a volan mi je tezak posto uglavnom vozim sierru koja ima servo i sve ostale zajebancije pa kad predjem u ladu ...........kuku lele....a sad cu videti da nabudzim neki servo pa gledam da iskombinujem nesto sto jednostavnije i bolje,a pare mi i neigraju neku veliku ulogu,pa zato i pitam ako je neko ovo vec radio ,kako je to izveo i uz pomoc kojih delova,da znam da nebih mnogo lutao i kombinovao....

djape1977

Post by djape1977 »

nema ni brzog ni jeftinog resenja. ne pasuje ni jedna servo glava u nivu jer su sve mnogo vece i nema mesta. mozes da budzis i seces sto je komplikacija ili da porucis servo za nivu i platis oko 1000e
j***** auto bez kardana

sierra 20i

Post by sierra 20i »

Pa imam ja i volje i zivaca,a i dovoljno znanja da se bakcem time. Hiljadu evra za ladin servo mi je ipak malo previse...Neznam,mozda bi mogao iz punta da se nabudzi onaj elektronski servo? Mozda je to laksa varijanta? Nemoguce da niko od vas nije nesto slicno pokusao :?

jeronimo

Post by jeronimo »

minimalna cena za servo je cini mi se 300 evra i to je tkzv "spanska glava"(puz sa malo boljim prenosnim odnosom) i otprilike 30 % lakse se mota. pravi hidraulicni servo kosta od 500 evra u rusiji(aftermarket) pa nadalje...
da se nadovezem na ovo sto rece djape; jeftino, kvalitetno i brzo ne idu zajedno. jednu stvar moras da izbacis iz kombinacije... ;)

djape1977

Re:

Post by djape1977 »

pazi, za pravi servo, a sve ostalo je sviranje k****, treba da napravis nosac za servo pumpu, dodatnu remenicu, da kupis komplet servo od nekog drugog auta, i da resis pitanje glave volana. sve servo glave koje sam dosad video su bitno vece od nivine tako da jednostavno nema mesta. trebalo bi da se sece kos i krak sasije da se upasuje. ako to hoces da radis, kupi servo od mecke, opel omege, fiata 132 ili ardjente pa navali. takodje, na motoru sa karburatorom treba da regulises varijacije lera kad je servo ukljucen, odnosno dok je opterecen, EFI to sam regulise.

drugarski savet, batali sve to i lepo kupi novu ili dobru polovnuj glavu volana i izmenjaj sve kugle i spone redom i nemoj stavljati "ruske" vec kupi nesto krsteno. ako ima lockheed za 2101/...07, mora da ima i za nivu. na mojoj crvenoj karavanki se mota 50% lakse sa 205 gumama nego na standardnoj ladi sa 175 samo zato sto sam stavio kvalitetne kugle i spone.

ponavljam ponudu od prosle godine:
djape1977 wrote:ako te zanima imam odlicnu glavu volana, u pola cene
djape1977 wrote:stra je godinu dana i presla oko 5.000km
j***** auto bez kardana

sierra 20i

Post by sierra 20i »

Pazi za nosac pumpe i samu montazu pumpe koliko sam video nije neki problem,moze lako da se uradi,jedino na radilicu ubaciti duplu remenicu i to je to...Sto se tice varijacija lera ,to je najmanji problem...sierra mi je bila efi,pa sam zbog svakodnevnog seksa sa detonacijama i gasom ubacio karburator i prepravio palenje...kad se mota u leru obara malo obrtaje,al nista drasticno...e,sad ostaje jedino ta famozna servo glava...te varijante sa secenjem mi se nimalo ne svidjaju...videcu jos po otpadima od kog auta je glava po dimenzijama i konstrukciji najslicnija ladi.......................djape,imam u vidu tvoju ponudu,ako se odlucim za to cucemo se...Mada sad sam jos uvek debelo zagrijan za servo izvedbu ;)

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

bila je na svim auto sajtovima jedna nova niva slupana... možda bi mogao da se raspitaš o njoj. ne verujem da je prodata jer se baš dugo zadržala. bordo je bila.

@teškoća motanja: ja skoro svakodnevno vučem prikolicu i parkiram u rikverc sa mehaničkim volanom, i ne vidim neki problem s tim, a da ne pričam koliko treba brzo da se mota da nebi pobegla...

jeronimo

Post by jeronimo »

u rukama mandusica vuka.... :D
ja motam u mestu drzeci volan samo donjim delom dlana(lagani pritisak) i svi me pitaju da li ima servo. ;)
inace imam dojavu da je najslicnija glava(verovali ili ne) od merc.124...ccc znao sam da nas uvek kopiraju.... :P

djape1977

Post by djape1977 »

lici k'o svinja i konj. isto toliko lici i od fiata ili opela
j***** auto bez kardana

jeronimo

Post by jeronimo »

ma nisam ga gledao(glava kao glava samo sa hidropokretacem), ali mi rece neki serviser koji ih je ugradjivao jos pre 10 god..., takodje mi je rekao da ima dosta i prepravki, otprilike ceo dan posla za iskusnog majstora...

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Kad u kucistu volana ima ulja,kad je sve dobro a posebno kugle i caure plasticne u zglobu(negde su lezajevi na novim) na desnoj strani gde se spaja duga i kratka spona...jos ako imaju mazalice ili ih neko ugradi(u kugle)..nema nikakve potrebe za servom..mislim tolikim ulaganjem

jeronimo

Post by jeronimo »

pogledaj kako ja motam dva posta iznad... ;)

Post Reply